Слави Трифонов губи доверие, основните му "донори" от ГЕРБ

Коронавирусът и борбата с него - от огромно значение за изборите
10 ное 2020 11:26, Красимир Ангелов
146

Хаос и напрежение в обществото - това показва проучване на "Сова Харис" по поръчка на "Tруд". Хората вече не искат предсрочни избори, но отказват да гласуват или не знаят за кого.

Накъде ще избие напрежението в обществото в трудните дни на Ковид-19 и как ще повлияе кризата на развръзката от изборите?

"Имаме непосредствен пример от това, което се случи в САЩ. Ковид заразата е изиграла изключителна роля там. Хората над 65 г. са допринесли най-много за победата на Байдън. Борисов се справи много добре при първата вълна. Когато имахме по 20 случая, се взеха сериозни мерки, сега създадохме основа за широко дифузно разпространение", каза директорът на "Сова Харис" Васил Тончев в ефира на "България сутрин".

По думите му нещата сега изглеждат много по-неблагоприятно, а Ковид пандемията дава шанс на Борисов да се върне в по-добра кондиция пред избирателите, но сега ситуацията е много по-сложна.

"По чисто предизборни съображение той отпуска мерките. Попитали сме кои са най-влиятелните политици -  Борисов и Радев са на върха с доста близка дистанция. Ковид-19 ще има решаващо значение за изборите, важно е и как ще се развият протестите", добави Тончев.

Според него отношението към новите формации е твърде меко и от това да харесаш някого до това да гласуваш за него - има доста голяма дистанция.

"Трябва да се доказват още значително. Слави Трифонов е отишъл от 10 на 7 процента, той избра тактика на наблюдател на събитията. По отношение на Ковид-19 се отнася доста скептично, това не му помага в тази ситуация. Той привлича симпатизанти от целия политически спектър, ГЕРБ му е най-големият "донор" на гласове", отбеляза директорът на "Сова Харис" в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че при Мая Манолова основните привърженици са вляво от центъра, а убедително преизбирането на Корнелия Нинова начело на БСП не е дало възможност за разрастване на другите субекти в ляво.

"В момента политическото пространство е много раздробено. Пистата е открита за всички. Ако някоя от големите партии успее да изгради облика на победител, към нея тръгват много гласове. До този момент ГЕРБ и БСП не успяват да го направят", смята Васил Тончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
1
 
! Отговори
КОЙ СИ ТИ...?! преди 3 години
До българин - 113. Един път се пишеш българка, втори път се пишеш българин! Е ,не е ли вече време да се определиш от кой род си : мъжки; женски или среден ?! Защо ли те питам, явно ти си ***! Не дрънкай простотии ЖДЕНДЪР :" Г-н Борисов бил за теб нелигитимен!" . Кой си, ти ,БЕ ***-български?! Г-н Борисов, в три мандата е избиран за министър председател от целокупния български народ! Кой си ти БЕ джендърче, да ни кажеш , кой е лигитимен и кой не е?! Чалгата 7/8 за никакъв *** не става..
116
2
 
3
 
! Отговори
ВТОРА! преди 3 години
До Младияпремиерсхарема - 122. : Партията на безпартийните е партията на неграмотните, които дойдоха с преврат на 09.09. 1944г.! Ти още не си бил роден. "Партия на безпартийните": все още не се е родило такова животно, и дръвника 7/8 няма да направи България втора Швейцария!
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РудолфА ти ко правиш?
114
1
 
10
 
! Отговори
Простокрация преди 3 години
Двамата "хаджии" Тошковия и Геновия каквито са арогантни дирници ще си издерат очите. Добре, че на Мастикян вече са издрани и не му пука.
113
10
 
5
 
! Отговори
Рудолф преди 3 години
Чета коментарите,всеки ръси акъл а държавата батал! Евала, Аш колсун дет са вика изяще се Българи и агонията да свърши! Жалка държава!!!
112
9
 
10
 
! Отговори
маркиз Дьо ла Панкур преди 3 години
Мокрите сънища на бай Васил Тончев ! Колко много му се иска на е така , както казва , но уви , не е познал !Аз на очите ли си да вярвам или на някакви поръчкови придворни пудели ,убеждаващи ме , че черното е бяло ?!
111
30
 
18
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
И тази "Сова Харис" (по поръчка на Труд) се е заела с гербаджийски спекулации. Всички виждат хаоса в здравеопазването, а Бойко, видите ли, се справял добре. Всички социологически проучвания дават два пъти по-голяма подкрепа за президента Радев, а те видели, че с Бойко са на близки позиции.И всичко това се твърди ангро без да се цитира никакво социологическо проучване. Изводите директорът им си ги изсмукват от пръстите.
110
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави си мисли, че ще направи НДСВ 2... ще събере купчина юпита и ще ги вкара като ракета-носител. Свърши това време.Той се изказваше, толкова че Ковид вируса е една глупост, та сега това ще му изяде главата.
109
2
 
53
 
! Отговори
Снощи гледахте ли преди 3 години
Атанас Семов как се четкаше на чалгаря, бил от умните и можещите в България!? Щом професори паднаха на нивото на чалгаря, явно само де-били има в тази държава. Свестните у нас считат за луди, а чалгарите стават политици!? Боже опази България!!!
108
10
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Ей *** като ти гледам неграмотното коментарче, си личи какво ти е aйкюто под 50 , *** на хора с айкю над 200 не говори *** ,неграомотен до 120.Казах ти идва партията на безпартийните.Швейцария не си чувал май.
107
4
 
23
 
! Отговори
До 120 преди 3 години
Как така партия на безпартийни!? То тая глупост си противоречи от заглавието още. Айде хората с обидно ниско IQ да замълчат, че много се излагат!
106
14
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
До 37 ние безпартийните сме класи над чалгара и копейкин, като направим партията на безпартийните всички партии ще са закрити
105
10
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Важното е ,че идва партията на безпартийните със 100% а никакви ,чалгари ,комунисти,герерасти,маноловисти и всякакви костовисти,прокопиевисти и тнт скоро ще се създаде и закриваме всички партии идваме безпартийните
104
7
 
27
 
! Отговори
дедовия преди 3 години
Партията на Трифонов никога не е минавала бариерата от 7%. Това сочат реалните изследвания, а не поръчкови със статии в пресата с цел реклама. Има шанс дори подкрепата да спадне до 5%, ако хората си отворят очите и видят с кого ще прави съюз Слави.Гласоподавателите му не са изключително от Герб - това е другата мантра лъжа. Изобщо лъжи много, накрая след изборите те пак ще плачат.
103
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За неразбралите...мерките в началото, бяха защото нищо не се знаеше за този вирус и съответно незнаеш какво да очакваш. А сега е различно. Знае се, че не е чак толкова смъртоносен и хората не искат ново затваряне на всичко. Засега единтвенният проблем остава затормозяването на здравната ни система. Славчо ако си мисли, че с мълчание ще спечели нещо, жестоко се лъже. Искаш ли гласове, трябва да изкажеш позиция.
102
1
 
17
 
! Отговори
Анкета Тончев преди 3 години
Царят оправяше българите 800 дни сексуално ли?
101
8
 
31
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
Слави не пропускаше шанс всяка вечер в шоуто си да плюе по Б.Б. за щяло и нещяло но в последното гостуване на същия този Б.Б. докато шоуто беше по БТВ Славчо не само че не му зададе нито един неудобен въпрос ами по всичко си личеше че го е поканил за да си лъска неговия и имиджа на партията си. Ама вярвайте си че точно този "шоумен" ще оправи България. Нещо като царя оправяше българите 800 дни така и този. Кажете ми за кого ще гласувате и ще ви кажа защо сте *** било то платен или не.
100
27
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
Виждам че служебният вече "премиер" др Борисов се е околебил и пак се прави на "министър председател" Защото за мен лично ТОЙ е НЕЛИГИТИМЕН ВЕЧЕ! Та и платените му "политолози" на държавна хранилка взеха да плюят открито по Слави! Слави както виждате си затрая! Не се вре да иска властта на др Борисов! Но политолозите ни напомнят за Слави! Явно е че той е заплахата за Борисов! др Борисов! Тръмп русият перчем до година ще е история! Малко след това И ТИ ЩЕ СИ ИСТОРИЯ!ЩЕШ НЕ ЩЕШ ЩЕ СИ ТРЪГНЕШ!
99
3
 
13
 
! Отговори
протестите преди 3 години
Още при тройната отрова, БСП се отказа от протестът, президентът също. Алфа излъчиха първият ден на протест след отровните, и си казах, че сега Сидеров ще нареди край вече с излъчванията, то отдавна му е намекнато да не прави рейтинг гледаемост по този начин. БСП не излъчват и след отровното, те поначало само се преструват. Слави дава назад, чрез това хората да нямат достъп до твито му. А протестът след триото, се революционизира. Но съглашение между партиите,само се преструват, искат само медец
98
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
важно е и как ще се развият протестите", добави Тончев.кви протести ве каскет? Дори тримата *****раси се изнизаха като пръдня от ***!