Александър Сиди: Ще наложим вето на членството на Северна Македония в ЕС

Според него едва ли някой, включително и Меркел, ще си позволи натиск
11 ное 2020 22:15, Нели Христова
48

Разбра ли Северна Македония, че с българската история шега не бива? Потърсихме отговора от депутата от "Обединени патриоти" Александър Сиди.

"Условието на България е никой да не краде нашата история, идентичност и език. Всеки е свободен да нарича себе си както иска. Гоце Делчев се е наричал българин и никакъв друг. България няма да се откаже от своята история и език. Ние налагаме вето върху членството на Република Северна Македония в ЕС. Ние сме уведомили Европейската комисия, че няма как да подпишем тази преговорна рамка. До 17 ноември има време, когато трябва да се вземе това решение. Ако Македония не направи нищо в следващите няколко дни, с които да отрече сръбската пропаганда, тогава ветото ще съществува", коментира депутатът в ефира на "Денят ON AIR".

Народният представител изтъкна, че разбирането на българската държава като цяло е, че с езика и историята не може да се правят компромиси.

"Не вярвам някой да си позволи, включително Ангела Меркел, натиск. Такъв натиск би бил лицемерен. Ние никога не сме казвали, че Източна и Западна Германия не трябва да се обединяват. Република Северна Македония е част от северноатлантическия пакт. Руско влияние в такава държава няма как да се случи. Не можем да допуснем същото това влияние да обезкървява българщината в Македония", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Сиди изрази мнение, че македонското правителство трябва да премахне историческите фалшификации от учебниците си, ако иска да си проправи път към членството в ЕС.

Депутатът от "Обединени патриоти" каза още, че европейците не разбират нашата кауза и това обстоятелство е твърде проблематично.

"Нашият ход вече е изигран - ние наложихме вето на Република Северна Македония. На обикновения македонски народ не можем да наложим нищо, защото са ни братя. Нашата позиция е ясна и ние ще продължим да я отстояваме, защото зад нас е майка България и нито крачка назад. Няма как да сме дипломатични, когато говорим за история, култура и език. По време на войните за национално обединение, България налива пари за техника. Сърбите наливат пари за пропаганда. Европейците не разбират каква е нашата кауза. Днес е същото за съжаление", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
12
 
! Отговори
Братя Мормареви преди 3 години
Вчера имахме предварителен разговор с Куентин Тарантино относно това дали е съгласен да режисира филм по наш сценарий с работно заглавие "Планетата на мънкейдонците". Римейк по едноименната класика. Той прояви голям интерес, неочаквано дори за самите нас.
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъдещето е ясно и розово. България в ЕС, скопиенските татари на полето с мотиките да произвеждат зарзават.
19
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББ"Българите сме Народ." --> " Не сме народ, не сме народ, а мършa!
18
2
 
20
 
! Отговори
ББ преди 3 години
политическата ни класа се състои от национални предатели,хора без ценности,ограбват ви,троловете и медиите които ги обслужват са лакей на дявола,ще ви съдим и накажем...въпрос на време е...прочетете Историята на народа ни...не сте първите...не сте умни...не сте страшни...евтини сте и глупави...Българите сме Народ...милеем за оцеляването на Рода ни,борим се,ще ни има...Бог да пази България!!!Империи сме затривали...някакви *** с пари...Бог да пази България!!!
17
9
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонименна 3 март Бойко целуваше ръка на Султана...един българомохамедадин не видях там..промито мозъче...възпитавано да мрази и разделя...те са воювали във воинити за Свободата на Народа ни...Левски го предаде...българомохамедадин ли???те ли не го спъсиха от бесилото...страхливецо????..те ли правят филми финансирани от предатели вменяващи ни,че е съмнителна личност???..единствената ни светиня и на нея посягате предатели!!!Свобода или Смърт!!политиците са национални предатели
16
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За мен лично тези спорове са детинщина. Ако вместо да си избива комплексите по минали хора и събития, България се беше впрегнала да настигне и размине Гърция икономически, то македонците в този момент щяха да се кълнат че са българи и да искат да се присъединят към нас. И ако не вярвате - вижте само родните ни българо-мохамедани как се турчеят и скат тук да стане турско. Така че по-малко комплекси и повече бачкане са нужни
15
1
 
25
 
! Отговори
Улево сите татаре преди 3 години
Бюрмистанските татари да кажат защо нямат град носещ името на Гоце Делчев след като твърдят че е македонец? А ние имаме. Значи искат да си присвоят личността и делото на човек който не уважават? Заради тази вселенска наглост - ВЕТО в продължение на следващите три поколения, докато им се прочистят главите от српската шлака.
14
0
 
31
 
! Отговори
вето до дупка! преди 3 години
Да опдат да се оплакват на БЕОГРАДСКИЯ ПОП!!!Сръбски мекерета!
13
0
 
19
 
! Отговори
Неподкрепящ никого преди 3 години
Австрия никога няма да ги пусне, защото тя е против всякакво разширяване! Това е театър! За да бъдем ние лошото ченге. Но ако запишат всичко в преговорната рамка, ще бъде голям успех...въпреки всичко!
12
1
 
17
 
! Отговори
вето до дупка! преди 3 години
Що стана с ИНТЕНЗИТЕТО бре македонски ла.йнета???
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Джамбаз, Каракачан, Сиди, Султанка, Сидер,Караникол, Карадайъ...."Все хубави татаро-македонски имена. Пълно е с такива в РСМ.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като извадка от българския народмакетата са точно толкова татали като нас.Обаче с носовете си чегъртат небето. Нещо Сашо Македонскиот не можаха да го прилапат, щото им приседнА.
9
19
 
6
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Каква история, навсякъде пише, че сме тюркски народ от степите, за пример няколко имена - Джамбаз, Каракачан, Сиди, Султанка, Сидер,Караникол, Карадайъ.... Добре че са славяните да внесат малко цивилизация в племето!
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЕТО
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да им дадем да разберат, че номерата с българската история няма да минат и не подлежат на обсъждане за ЕС са готови на всичко, а ние трябва да се възползваме заради бъдещите българи.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно решение не може интересите на джуджето СМ да стоят над тези на Бълггария.
5
1
 
22
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Значи ще им наложим вето, ама имали титовските СеМе тата още няколко дни да оправят нещата?!? WTF?? Аре поне един път бъдете мъже, а не лукови глави и ***. Никаква доблест ли не остана не БГ политика, че и на титовци ще клекнем?!?Айде бийте се в гърдите, когато вместо Ще наложим ВЕТО, заявите НАЛОЖИХМЕ ВЕТО, та веднъж да ви призная за държавници.
4
2
 
21
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Дайте повод с ново предателство да излезем...само опитайте,България и Историята на Народа ни не се продава!!!
3
3
 
24
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Ние сме били фашисти ама ходят точно при тях дето на два пъти превърнаха Европа в руини да плачат на рамото ? Айде у лево !
2
9
 
1
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
Не знаех,че от ,, патриотите" става дува за партията,има някой който подкрепя мнението ми.