Какво включва алтернативният бюджет на БСП?

Левицата има план за излизане от кризата
11 ное 2020 22:26, Нели Христова
18

Миналата седмица депутатите приеха на първо четене бюджетите на НЗОК, на ДОО и на държавата. В знак на несъгласие към направените сметки от управляващите БСП не участваха в дебатите и не влязоха в пленарната зала. Какви са алтернативните политики на БСП за излизане от кризата?

"В последните 4 години предлагаме наши алтернативни бюджети. В нашия алтернативен бюджет ние акцентуваме върху това как по-справедливо да се изхарчи този ресурс, който управляващите дават, но за едни политики, които гарантират устойчиво социално развитие. Техните претенции, че това е социален бюджет, са далеч от истината. Социална политика не се прави за 3 месеца", каза финансовият експерт към ИБ на БСП Пламен Милев в предаването "Денят ON AIR".

Предложението на БСП за детските надбавки е не за помощи, а за данъчни облекчения - всеки родител ще може да приспада месечно до 50 лева за всяко дете под 18 г.

"Предлагаме необлагаем минимум за родителите в размер на 500 лева за всяко дете. Тази мярка ще засегне над 720 000 семейства и ще струва не повече от 290 млн. лева на бюджета. Това е една дългосрочна мярка", отбеляза финансовият експерт.

По въпроса с пенсиите от левицата предлагат преизчисляването на всички пенсии. Според Милев това е единственият справедлив модел.

"По този начин даваме възможност на хора, пенсионирали се в различно време, но упражнявали еднаква професия, да получат чрез осъвременяването една и съща пенсия. Това възстановява справедливостта", посочи Пламен Милев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че БСП предлага и увеличаване на максималния осигурителен доход с около 30% и от догодина той да е 3 900 лева.

"Предлагаме и преминаване от плоско към прогресивно подоходно облагане. Това ще засегне по-малко от 100 000 души от работещите. Предлагаме и цялостна завършена политика за младежите и младите семейства, която обхваща периода от зачеването, през раждането, обучението и превръщането в родител. Цялата тази политика се изразява в рамките на 890 милиона годишно. Предлагаме 9% ДДС на лекарства, а медикаментите за деца до 14 г. да са безплатни. Предложенията ще бъдат внесени в петък от парламентарната група на БСП", допълни Милев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
void преди 3 години
БСП са царе когато трябва да се изхарчат нечии пари. "Другари, дайте да дадем!" Когато се вземе заем - скачат до небето. В същото време не спират с популистки предложения за раздаване на нашите пари - опаковани като "социални". Колко от най-образованите и печелещи наши сънародници ще си тръгнат например ако въведат прогресивно подоходно облагане? Аз - със сигурност.
14
0
 
3
 
! Отговори
ТАКТИКАТА НА БКП: преди 3 години
КОЛКОТО БЪЛГАРИЯ Е ПО-ЗЛЕ И НА ДЪНОТО НА МИЗЕРИЯТА---ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ НАРАСТВАТ ШАНСОВЕТЕ НА БКП , ЗА ВЛИЗАНЕ ВЪВ ВЛАСТТА!ТОЧНО НА ТАЗИ БАЗА СА И "КОНСПИРАТИВНИТЕ ИМ ХОДОВЕ " В ПОЛИТИКАТА!ТОЧНО В РАЗГАРА НА ПАНДЕМИЯТА И СРИВА НА ИКОНОМИКАТА ---ДА ОСТАВЯТ БЪЛГАРИЯ , БЕЗ УПРАВЛЕНИЕ И НАДЕЖНО СПАСЕНИЕ ОТ НЕЩАСТИЕТО!!!ТАКАВА ПОЛИТИКА ---Е "УГЛАВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ" ПРОТИВ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И НАЦИЯТА!БКП/БСП ---СА АБСОЛЮТНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И НЕГОДЯИ!ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ТЯХ!!!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Депутатите на БСП не спазват заръката на товариш ВИЛенин да получават най-много до 3 минимални заплати.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези първо да си оправят собствената партия. После нас. Те докараха до фалит партията си при толкова милионери в редиците й. Да не говорим за разцеплението, брожението, отлюспването и обвиненията за изборни манипулации, и фалшификации на вътрешните им избори. Искат нашия за да си оправят с него собствения. Хайде по сериозно!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези на подбив ли ни вземат? Достатъчно е да видя Гумен Речев. "Батко и братко", Скандалите покрай "вълните" на магистралата край Чирпан и Ст.Загора и т.н. Свидетел съм как фирми на "другарите" са на "входа" на всяка държавна или общинска болница в България. Да не говорим вицепрезидента на купоните на кой търговец на едро с лекарства и аптечна верига е скъп гост.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво включва алтернативният бюджет на БСП?Алтернативно крадене на това на ГЕРБ.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП са плагиатори и червени крадци! Сега хвърлят прах в очите на хората.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безплатните лекарства ги предлагат от Воля и то преди много време.Тези са платиатори.Крадци са на всичко.Щихнали от тук и от там по някоя идея и айде юруш имаме алтернативен бюджет.Нямате нищо.Вие от БСП сте в нафталина. Ще си говорим пак след изборите.Мандат ако вземете аз ще се кръстя Асан.Нямате дори и срам.Безочливи сте.Предлагали алтернатива.От Европа ще спрат всички програми ако се докопате до властта.Нали ви ядохме попарата вече.Няма кой да излъжете. Нинова да върне парите от касата!
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПЪРВИТЕ КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ БЯХА НАЙ-ВЕРНИТЕ ОТ ПАРТИЯТА МАЙКА.ТЕ ВЗЕХА ЕДНИ ПАРИ В КУФАРИ.ЛЕГЕНДИ СЕ НОСЯТ ОЩЕ ЗА ТЯХ.СЛЕД ТОВА СКРОИХА ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ.УНИЩОЖИХА РАБОТЕЩИ ПРЕДПРИЯТИЯ И ЗАВОДИ.ЗА 2 ДЕНА ГИ НАРЯЗАХА НА СКРАП И ЛИКВИДИРАХА.СЕГА СА РАЗРУХА ПРИВАТИЗИРАНИТЕ ИМ ЗАВОДИ.С ПРИВАТИЗАЦИЯТА СЕ ОБЛАЖИ И НИНОВА.БЕШЕ НА 28Г. КОГАТО КУПИ ТЕХНОИМПЕКС.ДОЙДЕ ОТ С.КРУШОВИЦА И ГУШНА КУФАРА С ПАРИ ОТ ПАРТИЯТА МАЙКА.СЕГА БСП СА МИЛИАРДЕРИ.ЛЪЖАТ ВИ С ВСЯКА ДУМА.ТЕ СА КРАДЦИ.ФАЛИРАХА БЪЛГАРИЯ.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП ФАЛИРАХА НА 2 ПЪТИ Б-Я СЛЕД 1989Г.СХЕМАТА ИМ БЕШЕ БАНКОВИ ПИРАМИДИ И КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ.ГЛАДНАТА ЛУКАНОВА ЗИМА МИСЛЯ,ЧЕ ВЕЧЕ Е В УЧЕБНИКА ПО ИСТОРИЯ ЗА 10 КЛАС.ЛУКАНОВ,ДЖУРОВ И МЛАДЕНОВ ОРГАНИЗИРАХА ПРЕВРАТА.БУТНАХА ЖИВКОВ И ИЗЛЪГАХА ХОРАТА,ЧЕ ПРЕДЛАГАТ ПРОМЯНА.СЛЕД ТОВА СИ ПРИСВОИХА ПАРИТЕ И ГИ ЗАПИСАХА КАТО УЖ ВЪНШЕН ДЪЛГ НА ЖИВКОВ.ЛУКАНОВ ОТВОРИ 1 БАНКА С КРЕДИТ ОТ БНБ.СЛЕД ТОВА ОТВОРИ 2-РА С КРЕДИТ ОТ ПЪРВАТА.ЗАСТРЕЛЯХА ГО ПАК ВЪТРЕШНИ ХОРА 2 ДЕНА СЛЕД КАТО КАЗА, ЧЕ ПОМНИ КОЙ Е ВЗЕЛ ПАРИ
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП = ФАЛИТ
4
1
 
16
 
! Отговори
4epa преди 3 години
БСП- С 4УЖДА ПИТА ПОМЕН ДА ПРАВЯТ !!!!!!!!!!! ОМЕСЕТЕ СИ ПИТА ПА ТОГАВА РАЗДАВАИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
0
 
15
 
! Отговори
4epa преди 3 години
НИЕ НЕ СМЕ ОПИТНО ПОЛЕ ЗА НЕОДА4НИЦИ !!!!!!!!!!!!!!!!
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано никога не се наложи БСП да ни "спасяват".Като БКП го правиха 45 години. Накрая фалирахме.После пак ни спасяваха с Луканов, Виденов /Гечев!/, Станишев.Айде стига вече.
1
1
 
20
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Гечев ли го прави??? Или друг "експерт"?? Криза няма драги, само във вашите глави е. Сега ви е яд че досега бучахте за увеличаване на доходите а сега като се случва не е заради вас.