Нинова vs властта: В кризата посегнахте на най-уязвимите!

БСП внесе алтернативен бюджет в Народното събрание
Обновена: 13 ное 2020 17:16 | 13 ное 2020 17:15, Камелия Цветанова
171
Нинова vs властта: В кризата посегнахте на най-уязвимите!
Снимка: БСП

„Алтернатива има“, заяви в пост във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова като уточни, че левицата внесе в Народното събрание алтернативен бюджет за идната година.

Нинова остро критикува поведението на правителството на Борисов, посочвайки че в най-тежката криза то посегна на най-уязвимите хора.

Още по темата

„Преди два дни управляващите вкараха в парламента Кодекса на труда и се опитаха да отнемат трудови права на работещите - тези, които произвеждат и осигуряват икономика, данъци, приходи и ще ни извадят от кризата“, написа Корнелия Нинова.

Председателят на БСП отбеляза, че и днес управляващите отнеха права на хора с увреждания. „Навсякъде по света правителствата се опитват първо да помогнат на слабите и беззащитните. Само у нас в най-тежката криза властта удря първо тях. И винаги с едно обяснение - няма пари. Пари има, важно е обаче за какво се харчат. Първата работа на един държавник е да определи приоритетите и групите хора, на които да се помогне. Безспорно днес приоритетите са доходи и здравеопазване. И безспорно грижата за хората трябва да е ориентирана първо към най-нискодоходните групи - работещите бедни, младите семейства, пенсионерите, хората с увреждания“, уточни Нинова.

Тя отново напомни линията на БСП, че вместо временни подаяния е нужно трайно решаване на проблемите чрез семейно подоходно облагане, безплатни детски градини, преизчисляване на всички пенсии, отпускане на необходимите средства за асистенти на хора с увреждания, отмяна на плоския данък върху доходите на физическите лица и запазване 10 процента корпоративен, болниците нетърговски дружества и намалено ДДС на лекарства.

„Това е нашият отговор на кризата. Той е с грижа за хората и вече е факт - внесохме  алтернативен бюджет в Парламента. Ще го защитаваме аргументирано, хората да преценяват има ли алтернатива на властта“, подчерта Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: парламентниновабюджет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
14
 
! Отговори
До 81 преди 3 години
Кои трансплантирани чичка?Сърдечните трансплантации си вървят по старому.Бъбречните диспансерни смениха сградата.Ах, че чудо.При Виткова-Виденов нямаше трансплантации изобщо.Немислимо беше обикновен човек да иде дори до Турция да се лекува.Дано преместят тоя диспасер вече.Аман от политизиране.
80
1
 
24
 
! Отговори
Проклетия преди 3 години
Голямото Зло пак говори небивалици!
79
1
 
20
 
! Отговори
Ръцете преди 3 години
На Нинова са оцапани с кръвта на стотиците жертви на чумата, която тя безогледно лъже че не съществува. Тази харпия ще завлече сума наивници в гроба с безумията си
78
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 82"Едва ли сме имали такъв *** като Бокича в историята ни, но това е, свикваш :)"Аз искам да знам кой премиер в новата ни история е направил повече от "Бокича".Ама без усуквания. Давай имена.
77
12
 
2
 
! Отговори
Бай Еленко Стаматуу преди 3 години
Е не е ли права?Кък да га ненанвидиш?
76
0
 
4
 
! Отговори
До8 1 преди 3 години
Химиотерапията си е по план.
75
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГробокопачЕдва ли сме имали такъв *** като Бокича в историята ни, но това е, свикваш :) Обаче не можеш да отречеш че Нинчето си точи лигите, не знам кой е по лош от двамата :)
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,-Какъв е този шум.- Нинова иска да гласува мерки за кризата.- Някой пречи ли й?- Не.- ?- Комунистка,сър.,,
73
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента трансплантираните са без лечение,ако си карантиниран няма кой да ти плаща,химиотерапии те са спрени,децата цяла година не учат,искат да ни натресат 300ч извънреден труд.И тнт и тнт.Това е вашият Боку.
72
1
 
15
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ГробокопачАбе Гроболапач:):):)Ти на протеста изхвърли един тир с яйца,риба,свински уши и домати,са рИвеш,че си гладен:):):)Яж гов.....на:):):):)
71
1
 
16
 
! Отговори
истина преди 3 години
Вирусът яко е я увредил. Мъка. Следващата седмица пет депутати ще я напуснат.
70
0
 
22
 
! Отговори
Възпитан Джентълмен преди 3 години
Корнелия, имам чувството, че Бойко пак ще Ви млати за пореден път на следващите избори. Вие адекватна ли сте? Правите едно и също а очаквате различен резултат.
69
0
 
20
 
! Отговори
Майките с увреждане. преди 3 години
Благодарим другарко Нинова. И се радваме, че за тебе веднага се намери място във ВМА, легло и персонал. Да се слави името ти!!! П. П. Къде да ти изпратим цветя и венец от благодарност
68
1
 
21
 
! Отговори
Про-руската партия преди 3 години
С всичките му кусури 100 пъти е по- добре Бойко Борисов да е на власт отколкото Корнелия Нинова!
67
1
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ГробокопачГладен ли си бе?Яж гов....на:):):)
66
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зарази се и веднага зае едно легло във ВМА, а човека умря пред болницата. Видяхме колко те е грижа за хората - на приказки само
65
0
 
16
 
! Отговори
до 62 преди 3 години
Протестирахме. Нали така направиха ПОДМЯНАТА?Ние протестирахме защото искахме свобода.Те ни излъгаха. Подведоха народа.Излъгаха ни, че ще има промяна,но вътрешни хора от партията са подготвяли подмяна.Всичко е било режисирано.Просто свалиха Живков неговите хора и започна голямото крадене.Протестирахме...и бяхме над 1 200 000.Бях студент.Има кадри в Ютюб.След 1989г дойде Гладната Луканова зима.Дойдоха купони за храна.Нямаше нищо.Рафтовете бяха празни.Нямаше дори храна за децата-с купони беше.
64
1
 
8
 
! Отговори
Анониен преди 3 години
А ка ми се от тая
63
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако приемем,че 30 г. демокрация са отнели нещо на някого,гледайки автопарка пред Позитано и знаейки, че почти всички червени ръководни кадри са милионери, е чудно как пък точно на тях демокрацията нищо не е взела!Даже им е сипала и допълнително!
62
9
 
3
 
! Отговори
6 преди 3 години
До Щерю Станишев на два пъти за една година увеличи пенсиите .Виж си фиша ! Кой го е правил досега !Говорите празни приказки !