Ще прави ли Радев партия? Зависи от обстоятелствата, призна той

Президентът оцени: Тежко е да се поеме наследството на Борисов
Обновена: 13 ное 2020 22:31 | 13 ное 2020 21:49, Камелия Цветанова
475
Ще прави ли Радев партия? Зависи от обстоятелствата, призна той
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев не изключва вероятността да направи собствена партия.

„Зависи от обстоятелствата“, лаконично отговори той на въпрос в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Моята партия е партията на почтените българи, демократи и родолюбци. Срещам ги навсякъде и това, което ги обединява е убеждението, че този режим е компрометиран и трябва да си върнем държавността и законността“, коментира държавният глава.

Още по темата

Според него управлението на премиера Бойко Борисов не само не е демонтирало олигархичния модел на прехода, но е захранило още по- мощно задкулисието, което изсмуква огромни публичини ресурси.

„Заради това трябва да се обединим като общество и да притискаме всеки, който ще управа оттук нататък за утвърждаването на държавността и демонтаж на порочния модел, за изграждане на механизми за прозрачност, отчетност и отговорност“, каза Радев.

Според президента на правителството, което поеме властта след кабинета на Бойко Борисов няма да му е лесно.

„Тежко е да се поеме наследството на Борисов“,отсече Радев и допълни: „Ще ни коства много време и усилия да нормализираме държавността след Борисов“.

Президентът обвини премиера, че не управлява с парламента, а харчи милиони и милиарди както си иска.

„Не съм против грижата за хората, а срещу лицемерието и популизма, срещу липсата на реформи и тесен хоризонт до изборите, срещу разчети за разходите и прозрачност и отчетност. Правителството в началото тръгна бавно и с нежелание, през това време много хора изпаднаха в затрудения“, упрекна Радев.

Той настоя още, че в доклада на МВФ е посочено, че прогнозата, която направи фондът през април за 4% спад на БВП, всъщност ще е много повече.

„Системата за социална защита се нуждае от сериозни реформи, това означава, че големият проблем е неравенството, ние сме на първо място. В доклада се казва, че трябва да има сериозна борба с корупцията“, коментира държавният глава.

Според него, когато инвестициите не са в правилната посока, следващите правителства няма да могат да свиват дефицита, което ще доведе или до повишаване на данъците, или орязване на социални плащания.

„Не аз, а хилядите българи поискаха предсрочни избори“, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много злоба в този човечец. Все пак има много злобари в България и могат да се запишат в неговата партия.
330
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРИСЪСТВИЕТО МУ В ПАНОРАМА БЕШЕ ПОТРЕСАВАЩО- ЛЪЖИ, ОВЪРТАНИЯ, ОТМЯТАНИЯ, ПРЕМЯТАНИЯ, ПАК ЛЪЖИ И ЗЛОБА, МНОГО ЗЛОБА В ОГРОМНИ КОЛИЧЕСТВА, ОМРАЗА В ОЩЕ ПО ГОЛЕМИ ИЗМЕРЕНИЯ- ГРОЗНИЯТ, ЗЛОБЕН ЧОВЕК Е МРАЗЕН И ОТ СВОИ И ОТ ЧУЖДИ.
329
1
 
3
 
! Отговори
До 365 преди 3 години
Да, такава му е била работата. Много точно го каза. Инак казано... мутра
328
6
 
0
 
! Отговори
До 362 преди 3 години
И снимките в пресатаи в нета с Пашата, маджо и други знайни и незнайни. Пич ти си неспасяем. Как се обади на Танов за да му каже да оттегли проверяващите от складовете на Мишо бирата. Записите със заплахите, че ще приключи с Йончева. За записа с Кокинов и другия убавец, ЕЙ да си взимаш диазепама и да лягаш.
327
4
 
5
 
! Отговори
До 357 преди 3 години
Извинявайте, не ви познавам лично но ще ви кажа нещо. Значи смятате , че е по добре да ни управлява човек, който е бил в престъпния свят през 90 те години? Смятате, че човек замесен в сума ти скандали с пари и захар, следвани от скандали в които открито покриваолигарси от проверващите органи може да е премиер? Смятате, че човек който си призна с половин уста, че държи злато, пари и пистолет на нощното си шкафче може да ни бъде премиер. И го сравняваш с човек, който е служил на България?
326
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна прави партия с русофилите. Взима пари от две места. От Москва в $ от София в лв.
325
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До правда Единственият който буди смях и подигравки е неадекватния *** РадевЦяла България му се смее и го презира
324
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"***" от село славяново,така и не разбра ....те в селото не го пускат,той пита за къщата на попа.Отиоваш право в канала
323
3
 
7
 
! Отговори
Браво, одобрявам! преди 3 години
Да прави партия, да дръпне част от чугуна на бесепету... И после шууурррр в *** на историята
322
3
 
14
 
! Отговори
12 преди 3 години
Радев ще бъде запомнен като злобен и самовлюбен президент, който постави личното си его и стремеж за власт и отмъщение към политическия си противник над интересите на народа си.За всичко останало Радев ще бъде забравен.
321
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква партия ще правиш бе радеф? Хората вече разбраха колко си кух!
320
0
 
13
 
! Отговори
И ДРУГО ПРИЗНА РАДЕВ преди 3 години
САМ СИ ПРИЗНА , ЧЕ НЕ ПРАВИ "КОНСУЛТАТИВНИ" СЪВЕЩАНИЯ, ЗАЩОТО НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ГО СЛУША И НЕ ГО БАКАРИ ..ЗА "ЦЪРВИВА СЛ ИВА"..ДОРИ...ХА,ХА,ХААААААА...НИКОЙ НЕ МУ "ДАВАЛ ИНФОРМАЦИЯ" И НЕ МУ "РАПОРТУВАЛ" ЗА СВЪРШЕНАТА РАБОТА!ЧОРАПА ЗЕЛЕН , ЯВНО СИ Е МИСЛИЛ , ЧЕ ЩЕ Е ОТ РАНГА НА ПУТИН И ТРЪМП....ХА,ХА,ХАААА....ГОРКАТА , ИЗМАМЕНА РУСКА КАМИЛА.....!
319
0
 
3
 
! Отговори
До 347 преди 3 години
По коментара ти личи, че си или дрогиран или безмозъчноСъшество с неустановен пол или по накратко " сороскиГендар".
318
14
 
2
 
! Отговори
Труден избор преди 3 години
Веднага гласувам за Радев ако направи партия. Ако не направи мисля за Слави Трифонов но все нещо ме възпира да приема това решение напълно и това е неговите чести говорения, че е десен и винаги е гласувал са СДС тези ги мразя най много на света заедно с онаямършаСорос и неговитеГендари които в момента са в така нареченото десни в Бегето
317
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ne rasbiram kak 4engeta kato msrin raikov kosio dimitrov ivan dirakov pluk4ieva i dr komunjagi bkp jivkovisti sa oschte poslanizi i sa po posilstvata ne sa,se prebirali v bg ot 10 15 g dartazi pensioneti na 65 68 70 g borisov i radev daschto dopuskat dartite bkp vse oschte da sa v posolstva i konsulstva,a mladite diolomati da 4akat i gnijat v vanschno bes rabota i kariera besobrasie e tova dibre 4e nadejda mihailova ja veaychtat tja v turzia nischto ne pravische no majat i milioner ot dalaver
316
2
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Рундю кРадев е политически труп.
315
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е,кестените ги вади Борисов,а от нашия - акъл!
314
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 335 Нещо се обърка, не премиер, а умствено изостанал президент като сегашния никога не сме имали и дано да е последният.
313
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев сам признава, че е нагаждач, конюнктурен лицемер и безсрамен лъжец. Само преди три четири седмици заяви, че няма да прави политически проект, а ще подкрепя граждански НПО'та !
312
1
 
19
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 3 години
Какво беше това Бсп, че нещо не си спомням ?