Ще прави ли Радев партия? Зависи от обстоятелствата, призна той

Президентът оцени: Тежко е да се поеме наследството на Борисов
Обновена: 13 ное 2020 22:31 | 13 ное 2020 21:49, Камелия Цветанова
475
Ще прави ли Радев партия? Зависи от обстоятелствата, призна той
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев не изключва вероятността да направи собствена партия.

„Зависи от обстоятелствата“, лаконично отговори той на въпрос в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Моята партия е партията на почтените българи, демократи и родолюбци. Срещам ги навсякъде и това, което ги обединява е убеждението, че този режим е компрометиран и трябва да си върнем държавността и законността“, коментира държавният глава.

Още по темата

Според него управлението на премиера Бойко Борисов не само не е демонтирало олигархичния модел на прехода, но е захранило още по- мощно задкулисието, което изсмуква огромни публичини ресурси.

„Заради това трябва да се обединим като общество и да притискаме всеки, който ще управа оттук нататък за утвърждаването на държавността и демонтаж на порочния модел, за изграждане на механизми за прозрачност, отчетност и отговорност“, каза Радев.

Според президента на правителството, което поеме властта след кабинета на Бойко Борисов няма да му е лесно.

„Тежко е да се поеме наследството на Борисов“,отсече Радев и допълни: „Ще ни коства много време и усилия да нормализираме държавността след Борисов“.

Президентът обвини премиера, че не управлява с парламента, а харчи милиони и милиарди както си иска.

„Не съм против грижата за хората, а срещу лицемерието и популизма, срещу липсата на реформи и тесен хоризонт до изборите, срещу разчети за разходите и прозрачност и отчетност. Правителството в началото тръгна бавно и с нежелание, през това време много хора изпаднаха в затрудения“, упрекна Радев.

Той настоя още, че в доклада на МВФ е посочено, че прогнозата, която направи фондът през април за 4% спад на БВП, всъщност ще е много повече.

„Системата за социална защита се нуждае от сериозни реформи, това означава, че големият проблем е неравенството, ние сме на първо място. В доклада се казва, че трябва да има сериозна борба с корупцията“, коментира държавният глава.

Според него, когато инвестициите не са в правилната посока, следващите правителства няма да могат да свиват дефицита, което ще доведе или до повишаване на данъците, или орязване на социални плащания.

„Не аз, а хилядите българи поискаха предсрочни избори“, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен333Единственото дарение,което направи Гумен Радев е, когато изпрати пари на тъмносините пенсионери във видинско.
310
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БКП, Нима,4 мандата ГЕРБ,дали е така? Май,само ти се иска. БСП се срива,доказват го вътрешните скандали на Позитано 20,пародията на изборите им, рейтинга...Силно преувеличените, регави протести в защита на мерепа и руския човек-Радев.
309
23
 
5
 
! Отговори
БКП преди 3 години
200 хил българи подкрепят Бойко, селянчета и пияни хулигани, 300 000 *** купени, и фалшиви бюлетини.. 5 000 000 пълнолетни, го мразят.
308
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
kvot i da napravi kuku pensioner glavnokomandvast bg armia rradev, ot nego hair niama...samo miliardi miliardi miliardi levove ***, razruha...razbiti kazarmi, zastavi, razbiti samoleti, razbit voenno-promishlen kompleks, razbita armia, razbita voenna tehnika, razbit til, razbiti taktiki, razbiti strategii...razbit voenen transport...i vsichko tova za zlatni rokli, zlatni bijuterii i zlatni pokrivi na korumpirania offshoren patriarh neofit i offshornite vladiki
307
26
 
3
 
! Отговори
правда преди 3 години
Единствена опозиция и страх на Борисов е Радев. Отровното трио на тази основа се възползва, обичта към Радев на народът, и преценката - че Радев е шанс срещу Бойко, възпламенява народа на България.
306
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
335 Никой не може да отречен качествата на ефективния политик Борисов, притежаващ няколко награди от полицейските служби на развити демокрации, вкл. САЩ.на неговия екип, както и на европейските депутати в Брюксел, от ГЕРБ. Сред които има комисари и оглавяваше комисия та, за отношения тя на ЕС, със САЩ.
305
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
336 "Милиони бръмбари бръмчат в главата ти, шепа хора сте, все връзкари от БКП/БСП, на които Черепа и Радев, обещават" подараци", ако го отърве те от съд, затвора.
304
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О, да, колко време още ще трябва, за да възстановим държавата, разграбена и опустошена от комунистите на столетницата БКП/БСП, която лансира руския човек Гумен Радев, за президент.
303
4
 
5
 
! Отговори
правда преди 3 години
Отровното трио събира 30 сини психодесни. Милиони ставаха да протестират когато излизаха записите с разговори против Радев. "Галъп": Радев води по рейтинг Борисов повече от двойно ...
302
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно е ясно, че умствено и културно по ограничен премиер, България не е имала и няма да има
301
2
 
15
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 3 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !
300
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смях, Радев бил взима 15 бона, а тия дето ви плащат да го плюете, взимат поне по милион на месец, а в белия свят (Англия) един дето слага врати взима по 6-7 бона на месец. Ама там има контрол където трябва.
299
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 331Явно на теб Бойко ти плаща, защото разпространяваш фалшиви новини.
298
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как може да плуете по тиква-слънце, за 10 години власт той постави България на първите места по:1.Неграмотност2.Смъртност3.За доплащане на медицинска услуга в ес4.Най-топящата се нация в света5.По заболяемост в света6.По корупция в ЕС7.По миграция на глава от населението8.По брой хора който не могат да се отопляват9.Употреба на амфетамини и анаболни стероиди10.По загинали на пътя в ЕС11.Първо място по употреба на алкохол на балканите и 6-ти в света12.По разпространение на фалшиви новини.
297
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов не е свикнал срещу него да се изправят мъже с воля. Обграден политически и други ***, безгръбначни чиновници и покорни мутри, Бойко Борисов е самодоволен страхливец, плашещ се от всеки достоен човек, дръзнал да му се опълчи.Затова и задейства цялата държавна и мафиотска машина, за да омърси и смаже опонентите си, защото е неспособен сам да се изправи срещу тях и се страхува.
296
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"не той а хората искали оставка". Кой хора- тези на който плащаха месеци за да се разхождат, спят и изхождат в палатки? Айде много ви моля. Тоя толкова е заслепен от своето великолепие, че иска и да е цар и президент и патриарх и вселенски президент. Само дето незнаещ какво точно иска. Вкъщи е под чехъл, в работата не го бива- типичен профил на лузър
295
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев размаха юмрук срещу държавата, "след мене и потоп". Той се бори, да се спаси от съдебно преследва е, a какво получават наивниците, които го подкрепят, нищо, само червени връзкари ще спечелят, ако успее, недай Боже.
294
2
 
17
 
! Отговори
Червеният тумор преди 3 години
Туморът е БСП и пРезидента. Него ще изрежем първо и след това лустрация и ВНС.
293
10
 
2
 
! Отговори
Да преди 3 години
До АнтиТикваКакъв е проблема? ПрИмиер на неграмотници е лесно!
292
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ндааИ други неща написа, но както всеки червен *** лъжеш като за последнооооо.