Нинова убедена: Само БСП има програма за управление!

Къде са програмите на другите, тръгнали към властта, попита тя
14 ное 2020 16:45, Анисия Иванова
272
Нинова убедена: Само БСП има програма за управление!
Снимка: БСП

"Само БСП има програма за управление. Къде са програмите на другите, тръгнали към властта", попита лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Докато БСП четири години е последователна опозиция, някои лидери на партии бяха коалиционни партньори на ГЕРБ, бяха министри и правиха съдебна и пенсионна реформа, допълни тя.

Състоянието на здравната криза е следствие от състоянието на политическата. Здравната криза е голям проблем, но по-големият е недоверието в управляващите и институциите, каза Нинова в интервю пред "Фокус"

Днешната обстановка е критична и за това има причини според председателя на БСП. Тя заяви, че вместо да се замислят върху това, управляващите и лично Борисов, постоянно упреквали гражданите, че не изпълняват заповедите на министрите.

"Не са виновни хората, а вие - управляващите. Никой не вярва на хора, които по два пъти на ден си сменят разпорежданията. Няма как да ви се вярва на надутите хвалби, че всичко е под контрол, когато хората всеки ден изпитват на гърба си липсата на лекарства, хаоса в болниците, трябва да си плащат тестовете, лекарите и медицинските сестри работят на предела на силите си, ще глобявате възрастните хора, че са в магазина в 10.10 ч. вместо до 10 ч. Това е абсурд. Така държава не се управлява“, смята Нинова.

На въпрос дали има притеснения относно заявленията на лидерите на повечето партии с потенциал да влязат в следващия парламент, че няма да правят коалиция с БСП, Корнелия Нинова подчерта: "Докато БСП четири години бяхме последователна опозиция, не се предадохме и не се продадохме за постовете, които ни предлагаше Борисов, някои от тези партии и лидери бяха коалиционни партньори на ГЕРБ, други бяха министри и правиха съдебна и пенсионна реформа, на които сега берем плодовете, други заемаха постове с гласовете на ГЕРБ. Така че бих им казала да са по-скромни с анти-БСП говоренето. Те не ме притесняват. Притеснително е, че седят някакви хора, правят сметки, изчисляват депутати и творят коалиции. Но политиката не е математика. Политиката е грижа за хората. Къде са ви програмите за управление? Преди да смятате депутатите си, покажете управленските програми. Само БСП има такава – "Визия за България“. Обсъдена е с десетки експерти, с хиляди хора в цялата страна, внесена е в парламента като законопроекти. Много повече от това кой колко депутати ще има, ме интересува ще има ли мнозинство, което да въведе един учебник за един клас в цялата страна и няма да се огъне пред милионите левове интереси на частните издатели или ще се прави ли държавна политика с единен търг на лекарства от министерството, без да ни купи фармацевтичното лоби?“

Нинова отново изтъкна, че трябва да се сформира коалиция от смели и неподкупни хора, които да премахнат паралелната държава, за която тя говори неотклонно от четири години. Лидерът на социалистите каза по адрес на въпросните лидери, коментиращи евентуални бъдещи коалиции, изключващи БСП. "Ако просто се  борят ГЕРБ да паднат от власт, а те да седнат на техните места и всичко да продължава по старому – няма никакъв смисъл“.

Тя очерта визията си за бъдещото управление така: „Целта е много по-голяма – коалиция от смели, честни и неподкупни, непробиваеми хора, готови да си сложат главата в торбата и да демонтират паралелната държава. Това трябва да бъде бъдещата коалиция за България“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
1
 
20
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Глупости. Това са пълни глупости.
202
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерси, във плановете на БСП не искам да участвам вече...
201
24
 
5
 
! Отговори
предстои да се случи преди 3 години
Бойко Борисов капиталист ли е?Комунист ли е?Изобщо за какъв се мисли и той не знае.Бил някога мутра,но сега е страхливец.Защо се крие от протестиращите?Протестите са срещу него.Ще дойде ден,когато ще избяга от ония бизнесмени,които е успял да ограби,но точно те ще го..сещате сеЩе го намерят.
200
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата програма на БСП е директно ОТКРАДНАТА отидеите на Волен Сидеров и партия Атака.Гледайте Тв Алфа.Бойко Борисов САМ СЕ нарече ***.Цяла една книга е прочел.Вярвам му.Само не разбирам какво е работил,та да има килограми злато и милиони евра в чекмежето си.Барселона е друга тема.Цял свят му се подиграва,но на него не му пука,прекалено е нагъл.Тъжно ми е,че сме най-бедни в ЕС,но Бойко има килограми злато е шкафчето си.Явно много е работил...
199
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ е едната страна на монетата "бившата държавна сигурност", а БСП другата. И зад двете партии седят едни и същи хора, така че който и да дойде на власт, те пак ще са на власт. В България живят много и*иоти и за това сме на това дередже.
198
0
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Абе анонимен, я не ми разпраай вицове бе. Нивото ви е под сек'ва критика. То си личи по всичко в тоя обор бг. Аре сиктир. Паляци. По скоро *** цвички,щото паляците имат талант.
197
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом комунистите казват значи фалит на държавата!
196
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мухахахахаха
195
1
 
28
 
! Отговори
Майна преди 3 години
Жалко. Мислех да доживея една реч на Нинова или Радев за убитите от комунистическия режим. Ама надали ще стане и в следващия живот. Напълно безнадеждни са!!
194
1
 
24
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Нинова е изкопаемо от миналата ера ...Явно е твърде остаряла и е много зле с очите, ушите, мозъка, сърцето за да разбере, че нещата са се променили. То само с наливане на мускули и пластични операции може да седиш на корицата на Плейбой, но не и в Парламента...Няма спасение за тези хора - трябва да си ходят вече! Срамно е да им се смеят децата - не е хубаво да се смееш на оглупял човек защото си е остарял...Човек трябва да знае кога да си отиде!..А може би не могат вече и това да разберат...
193
1
 
24
 
! Отговори
\\\•_•/// преди 3 години
На какво? На тоалетна ли? Та вие изфукахте парите на собствената си партия и не знаете или се правите , че не знаете къде са, програма имали , клоуни. Само дето сте жалки , а не смешни.
192
1
 
26
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 3 години
ТАЯ АКО ВЗЕМЕ ВЛАСТТА ЩЕ НАПРАВИ ОТ БГ ТОЧНО СЪЩОТО, КОЕТО НАПРАВИ С ТЕХНОИМПЕКС. БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ!!! АМИН!!!
191
1
 
28
 
! Отговори
аз не вярвам,а вие преди 3 години
И аз смятам, че нейното място не е в политиката,защото лъже и краде,ама кой ме пита мен? На това му се вика фурнаджийска лопата, накъдето духа вятъра на изгодата и те са там под нова форма- "променени". Не ми се мисли какъв живот ни чака, ако те ни управляват пак. Не трябва да се допуска това. Нямало да лъжат и крадат...едва ли и сами си вярват вече.Отдавна няма нито честни, нито почтени политици без да се облажат. Да го разправя на старата ми шапка, както има един лаф.Никой вече не й вярва.
190
1
 
23
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 3 години
А МАСЛАРОВА участва ли в програмата че имам едно хотелче за ремонт, пък чух че по нейните сметки ще ми излезне на далавера???
189
1
 
13
 
! Отговори
промени, не планове преди 3 години
Най-правилното нещо е да няма толкова много партии. Събрали се десетина човека и правят партия. Трябва да има промени в закона най-сетне, не може на всеки щом му изнася партия да си прави. Хората не могат да изхранят толкова много хрантутници и мързеливци. Та депутати ли не щеш, партийни лидери, секретари...цял куп "ръководители"- лапачи наготово. Крайно време е да престане тази порочна практика. Та коалиции ли не щеш, та леви-десни...а за хората какво остава...една гола тояга и игнориране.
188
1
 
19
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 3 години
Какво беше това Бсп, че нещо не си спомням ?
187
1
 
28
 
! Отговори
Ко вид ях преди 3 години
В болницата Корнелия Нинова си направила и тест за мозък, но той излязъл отрицателен.
186
1
 
29
 
! Отговори
Червените крадци преди 3 години
Партия, в която все още актуални са имената на *** Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от руския агент Решетников пилот Румен Радеф и това беше:):):):)
185
1
 
23
 
! Отговори
Tyrlak преди 3 години
Страшно сбъркани хора,това е най страшно ако се случи!
184
1
 
31
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 3 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...