Нинова убедена: Само БСП има програма за управление!

Къде са програмите на другите, тръгнали към властта, попита тя
14 ное 2020 16:45, Анисия Иванова
272
Нинова убедена: Само БСП има програма за управление!
Снимка: БСП

"Само БСП има програма за управление. Къде са програмите на другите, тръгнали към властта", попита лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Докато БСП четири години е последователна опозиция, някои лидери на партии бяха коалиционни партньори на ГЕРБ, бяха министри и правиха съдебна и пенсионна реформа, допълни тя.

Състоянието на здравната криза е следствие от състоянието на политическата. Здравната криза е голям проблем, но по-големият е недоверието в управляващите и институциите, каза Нинова в интервю пред "Фокус"

Днешната обстановка е критична и за това има причини според председателя на БСП. Тя заяви, че вместо да се замислят върху това, управляващите и лично Борисов, постоянно упреквали гражданите, че не изпълняват заповедите на министрите.

"Не са виновни хората, а вие - управляващите. Никой не вярва на хора, които по два пъти на ден си сменят разпорежданията. Няма как да ви се вярва на надутите хвалби, че всичко е под контрол, когато хората всеки ден изпитват на гърба си липсата на лекарства, хаоса в болниците, трябва да си плащат тестовете, лекарите и медицинските сестри работят на предела на силите си, ще глобявате възрастните хора, че са в магазина в 10.10 ч. вместо до 10 ч. Това е абсурд. Така държава не се управлява“, смята Нинова.

На въпрос дали има притеснения относно заявленията на лидерите на повечето партии с потенциал да влязат в следващия парламент, че няма да правят коалиция с БСП, Корнелия Нинова подчерта: "Докато БСП четири години бяхме последователна опозиция, не се предадохме и не се продадохме за постовете, които ни предлагаше Борисов, някои от тези партии и лидери бяха коалиционни партньори на ГЕРБ, други бяха министри и правиха съдебна и пенсионна реформа, на които сега берем плодовете, други заемаха постове с гласовете на ГЕРБ. Така че бих им казала да са по-скромни с анти-БСП говоренето. Те не ме притесняват. Притеснително е, че седят някакви хора, правят сметки, изчисляват депутати и творят коалиции. Но политиката не е математика. Политиката е грижа за хората. Къде са ви програмите за управление? Преди да смятате депутатите си, покажете управленските програми. Само БСП има такава – "Визия за България“. Обсъдена е с десетки експерти, с хиляди хора в цялата страна, внесена е в парламента като законопроекти. Много повече от това кой колко депутати ще има, ме интересува ще има ли мнозинство, което да въведе един учебник за един клас в цялата страна и няма да се огъне пред милионите левове интереси на частните издатели или ще се прави ли държавна политика с единен търг на лекарства от министерството, без да ни купи фармацевтичното лоби?“

Нинова отново изтъкна, че трябва да се сформира коалиция от смели и неподкупни хора, които да премахнат паралелната държава, за която тя говори неотклонно от четири години. Лидерът на социалистите каза по адрес на въпросните лидери, коментиращи евентуални бъдещи коалиции, изключващи БСП. "Ако просто се  борят ГЕРБ да паднат от власт, а те да седнат на техните места и всичко да продължава по старому – няма никакъв смисъл“.

Тя очерта визията си за бъдещото управление така: „Целта е много по-голяма – коалиция от смели, честни и неподкупни, непробиваеми хора, готови да си сложат главата в торбата и да демонтират паралелната държава. Това трябва да бъде бъдещата коалиция за България“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по-крадливо нещо от комунист - нема.не ще да работи, но всичко е негово.
162
1
 
22
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
На сн.: Дона Корнелиза - шефката на червената Мафия...
161
15
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА ЗА НАРОДАКОРУПЦИЯ, КОРУПЦИЯ, КОРУПЦИЯ ЗА ВОЖДА
160
1
 
11
 
! Отговори
Един НАИВНИК преди 3 години
А нещо като план за оцеляване имате ли ???
159
1
 
8
 
! Отговори
Генади преди 3 години
До ГосТхаха, *** премиер, не са хубави тези шеги :) та той няма никакъв житейски опит, цял живот е карал самолет, олигарсите го въртят на малките си пръсти
158
12
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Никога не съм гласувал за тях. Всъщност съм гласувал един или два пъти изобщо. Но в момента ако можех щях. Щото определено няма да ми се занимава от другаде да ходя по посолства.
157
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност някой чу ли Нинова да благодари на лекарите във ВМА?!?
156
1
 
16
 
! Отговори
бай Пешо преди 3 години
До ГосТТи как реши, че бсп са леви? Това е една от най-десните партии у нас, нищо че се опитват да ни манипулират с разни леви измишльотини.
155
6
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
К'ви фалити бе ? 30млрд дълг добре ли е ?
154
7
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Всъщност, изключително недалновиден ход на схемаджийката от крушовица да даде мандат от БСП на Румен Радев за президент, вместо да го пази за премиер. Същото като това да не иска да включи лидера на ПЕС в листата за ЕП на изборите хахахаха. И да води войни с Елена Йончева, която единствено предприе реални действия за изобличаването на баце в ЕП
153
1
 
6
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-НЕ-ТИ НЯМАШ ПРОГРАМА.
152
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От "БСП и СиЕ"АД винаги са имали идеи, програми, визиии ... и обещания за "Светло бъдеще", но винаги когато са се докопвали до Властта са докарвали страната до инфлации, банкови фалити, затъвали са в корупция и са отдалечавали България от Европа ... след тях остават трапове като тези в Белене и Цанков камък, спрени европейски фондове, отарашени партийни каси и обръчи от фирми като тези на Доган, който благодарение на коалиционното си партньорство с тях разпределяше порциите в държавата ... !!!
151
2
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Може. Благодаря за поправката.
150
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Визията им за България я знаем много добре - "Всичко да се раздаде на другарете"! Това е програмата на кратко. Малко по подробно - ще подкупим пенсионерите и ромите с обещания (не пари, обещания + кебабче), ще направим няколко простеста с едни *** и готово - властта е наша пак. Да аме не - хората вече разбраха какво е БСП - една партия от изпечени крадци и лъжци начело с една мучаща крава!
149
4
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
И между другото, нищо против произхода на приватизаторката, и бащата на Джон Атанасов е бил от родопско село. Просто някак за нея ми идва отвътре.
148
21
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Най добрият вариант в настоящата ситуация е за премиер е Румен Радев в правителствена коалиция между БСП и ДБ. В целия свят се правят коалиции между леви и десни, за да ограничат мутрите и популистите от властта. А за кмет на София беше най удачно да бъде или Калоян Паргов или Борис Бонев. Крушовската приватизаторка обаче подкрепи маяма вместо Паргов.
147
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Братовчедът в семейството Цецо Петров показа родната къща на социалистката в Крушовица.От нея са останали само няколко греди и керемиди, крепящи се на магия. Там вече не ходи никой, а местните помнят Нинова само като много малко дете, някои пък са я виждали само по телевизията.Какъв човек си, Нинова?Защо забрави от къде си тръгнала?Защо не оправиш първо къщата на родителите си и тогава оправи България!Човек първо трябва да си види гредата в двора си и тогава да гледа сламката в двора на другите.
146
1
 
9
 
! Отговори
До Гост преди 3 години
Дръж се сериозно ! Кажи сега ,кой според теб е правилния избор за премиер !!??
145
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
петилетката за 4 години!
144
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХахахахахахахахахааааааааСамо БСП имало програма....ХахахахахахахахахахахахаааааааааааПрегледайте я тая бе !!!