Джамбазки влезе във ВМА като санитар

В болницата имало хора, които преди това горели маски на протеста
105
Джамбазки влезе във ВМА като санитар
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки стана доброволец в Инфекциозната клиника на ВМА.

Той е помагал като санитар и е отговарял за дезинфекцията, за да има по-голяма сигурност за лекарите и да не се заразяват.

Джамбазки разкри, че в отделението е видял водачи на протеста, които са били сред горящите маски пред Министерския съвет, а после са дишали с апарати. Той обаче не назова имена.

Още по темата

"Фанатично трябва да се чисти, непрекъснато", каза евродепутатът пред Ноава тв.

"Клиниката е пълна от горе до долу с тежко болни хора, те издишат непрекъснато зараза във въздуха. Трябва да се чисти, за да останат здрави лекарите", описа ситуацията.

"Видях там реаниматор, който след нощна смяна изчаква до 6 часа на следващия ден, за да се транспортира последния човек жив. Не си взе детето от детска градина. Ако ходех там за пиар, щях да го оглася преди 3 седмици, когато започнах, а не сега случайно да се разбере. Не сме били тъпана, защото не е морално", разказа Джамбазки.

Той разкри, че в събота и неделя на дежурство остават по един лекар и две сестри. "Само тези хора отговарят за всички болни тогава", подчерта той.

"Не ме е страх, но не съм и спокоен. Човек може да се разболее от страха си", каза евродепутатът, който след изказването си онлайн в Европарламента, смята да се върне обратно в клиниката на ВМА.

"Властта в ситуация на пандемия винаги може да се справя по-добре", заключи евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

„Факт е обаче, че никой не знае как да управлява тази болест. Липсата на медицински персонал е най-големият проблем и той е системен за българското здравеопазване. Когато пандемията премине, ще си проличи кои са истинските професии - тези, които трябва да бъдат оценявани”, посочи той, като изброи лекари, полицаи, журналисти.

Евродепутатът направи сравнение на ситуацията около COVID-19 в България и Белгия и предприемането на мерки.

„Белгийската икономика и резерви са много по-големи от нашите. Там може да си позволят да затворят всичко и нищо да не работи. Тук обаче ще се закрият десетки средни и малки бизнеси. Хора ще останат на улицата. Ще се поставим между два огъня - заразата и безработицата. Трябва да се намери средният път”, коментира зам.-председателят на ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
5
 
! Отговори
Да преди 3 години
Ще се самоослепя с лъжица ако го видя това с очите си. Ще знам че ме лъжат очите.
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този май си търси нова работа и гледа отрано да се докаже като санитар. Може и да е добър, но защо го дават по новините.
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз ако получавам 15 000 евро заплата ще стана доброволец
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая "санитарка" само около спирта и кинтите се навърта
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли ги е видял лично тази мантра че имало такива хора е недоказуема и точно тя е от сферата на конспирацията. Дайте да уплашим хората да не протестират да си имат страх че ще *** от вируса и прочие все ангелогласни неща и страхове нещо като контрапротестите дето едни хора протестират че други хора за нещо си протестирали и тия били против протестите от либерално демократичния порочен кръг е това от който няма отърване абсолютно никога.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи хора от протеста били горели маски и след това влезли точно във военна болница за КОВИД, а не за счупен крак. И всичко това документирано от Джамбазки в ролята му на санитар в същата тази военна болница.Тук нещо не е както трябва!
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама лично ли ги видя,че са от протеста?
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в политиката е санитар - помага на политически трупове от престъпния комунистически режим да не умрат хептен.
28
8
 
4
 
! Отговори
Не трябваше преди 3 години
Чак толкова да се жертва. Разумен човек. Борбен и откровен.
27
2
 
14
 
! Отговори
Боко преди 3 години
Браво, Ачо! Само така ! Заслужи си парите! Другият път моите послушковци няма да ти взимат книжката , но ти сега лай колко е страшно ! Всички знаят какъв пияндур си ,но на кой му пука ? Щом кажа ставаш по - праведен от и от папата! Ще има и за теб и за смърдящият пепелник Слабаков!
26
3
 
6
 
! Отговори
Язека преди 3 години
До ! Проверихме, не е трезвен - дезинфекцирал се е подобаващо. За санитар може да е аматьор, но в спиртните дела е вещ като Дарт Мол в джедайското изкуство.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РАДВАМ СЕ ЧЕ НАКРАЯ ОТКРИ ПРОФЕСИЯТА СИ. ДА НОСИ ПОД-ЛОГИТЕ
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито веднъж не съм сложил маска, няма и да сложа.
23
3
 
18
 
! Отговори
Окупаторите вън! преди 3 години
България има 17 депутати в ЕП - двама от тях са недоразуменията Джамбазки и Слабаков - пълен провал.Гласувайте масово на следващите избори, за да лишим тези хора от национално представителство!
22
3
 
25
 
! Отговори
Перниканец преди 3 години
Toва пиянде е такъв лъжец, че на нито една негова дума не вярвам.
21
2
 
6
 
! Отговори
Санитар преди 3 години
с под логите или в скафандър с една пръскачка дезинфектант?Да уточним!
20
11
 
5
 
! Отговори
До 20 преди 3 години
През март имаше 30 случая. Можеха да се оправят и без него. Сега е отишъл, когато е най-опасно. Адмирации!
19
3
 
21
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Най-сетне работа, за която Джамбазки има нужната квалификация. Нека си остане чистач и да не се занимава с работа надхвърляща интелектуалния му капацитет
18
4
 
21
 
! Отговори
Окупаторите вън! преди 3 години
След 12 години "право" в СУ - санитар във ВМА!Доста слаб и прозрачен пиар на ВМРО - явно прогнозите за парламентарните избори никак не са добри.Да очакваме ли обединение между ГЕРБ и ВМРО и съвместно явяване на избори?
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с горенето на маски беше символичен акт, обаче управляващите го превърнаха в оправдание за своята некадърност. От сутринта Ненков върти същата изтъркана грамофонна плоча- горели маски, горели маски... Джамбазки доброволец ли е станал или кука на ДС? ОЩЕ МАЛКО И ДОНОС КЪМ ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ НАПИШЕ. Ако не знае как, да пита Бареков.