Борисов нареди: 15% увеличение на заплатите на полицаите

Догодина възнаграждението ще бъде увеличено пак
17 ное 2020 14:32, Нели Христова
112
Борисов нареди: 15% увеличение на заплатите на полицаите
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов обеща, че ако икономиката върви добре догодина, служителите от МВР ще бъдат компенсирани допълнително.

Още по темата

По думите му в никакъв случай едни социални групи не трябва да се противопоставят на други. Борисов коментира, че ГЕРБ се отказва от универсални детски добавки заради неодобрение на мярката от обществото.

По темата той коментира:

"Високо ценим работата на българските служители в МВР, затова - 15% увеличение на заплатите. Да, не са 30%, както в някои от другите организации, но първо - там бяха много ниски заплатите, не бяха увеличавани от години. Затова го направихме лятото за тях.

Навсякъде ни критикуваха, че децата на заможните родители ще получават и те тези 40 лева надбавки. Затова се върнахме на стария вариант, мисля че е справедлив и точен и той няма нищо общо с полицаите, нищо общо със служителите на МВР, така че не ги преплитайте двете неща, защото първо - не е честно, второ - не е красиво".

Финансовият министър Кирил Ананиев също отрече да има противопоставяне, като обясни:

"Това, което излезе в средствата за масова информация, че има някакво противопоставяне между получаването на 15-процентно увеличение на заплатите на работещите в системата на МВР и родителите на деца, които получават детски добавки, не е вярно.

Необходимият ресурс за увеличаване на работните заплати в системата на МВР бяха осигурени от преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да има плосък данък за всички, а не може да има детски за всички деца. Как така обществото е съгласно с това?
56
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този създава класово и социално неравенство по време на пандемия ,но не знае защо е избухнала френската революция !?
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да дадеш на всички, за да не се получи като с ония 1000 лева за лекарите на първа линия пък ти даде само на ония, дето ще ти правят специалните прегледи.
54
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да на полицаите защитаващи крадливите и лъжливи политици разбира се, че ще им вдигне заплатите, а децата с увреждания на които майките стачкуват вече повече от 2 години КУЧЕТА ГИ ЯЛИ ! Държавата на мафията се погрижи отново не за народът си а за своите защитници от справедливостта ! Но на такъв народ такива управляващи са най-подходящите ! Разединението на народите по света винаги е носело нещастие, това още римляните навремето са го доказали !
53
0
 
17
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Случайно минавам, та да попитам - тоя какъв е та 'нарежда'? Мислех си че има министерства, институции, бюджет, Народно Събрание, ***, които да взимат такива решения?
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз досега не съм видял КАТ-аджия да си използва дебитната карта, на която му идва заплатата.
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не остана кой да те пази ли?
50
1
 
15
 
! Отговори
хмм преди 3 години
Децата не гласуват..
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия ченгета в патрулките щракат минуси сега ,като подивели !
48
2
 
11
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Реакцията на Ц Бориславова, когато разбира, че БМБ ще става МП е: много е пр о с, ще съсипе държавата! Пророчески думи, но уфсете си искат тоягата и мизерията
47
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко си купува полицаите сега с 15% върху заплатите им.Сигурни избиратели.
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко тебе само Божков може да те излекува !
45
2
 
15
 
! Отговори
Тиква преди 3 години
Ето ви сега 15%, а ако ме изберете, ще получите и другите 15%.
44
1
 
14
 
! Отговори
Стига с тези полицаи преди 3 години
Министерството на вътрешните работи е с най-висок бюджет за 2020 1,7 милиарда от които 1милиард и 531 милиона за ПЕРСОНАЛ.Да сравним с Министерството на отбраната което има бюджет 1,5 милиарда от които 1 милиард за ПЕРСОНАЛ.Никъде в СВЕТА полицията няма БЮДЖЕТ повече от АРМИЯТА и това беше заслуга на ББ и Цветанов които години наред надуваха бюджета,раздаваха пари на тези ТУМБАЦИ които НЯМАТ ОБРАЗОВАНИЕ направиха ги ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ и ПЪРВА КАТЕГОРИЯ ТРУД КАТО АРМИЯТА.ВРЕМЕ Е ЗА 30% СЪКРАЩЕНИЕ
43
1
 
5
 
! Отговори
СВЕТИ ПЕТРА преди 3 години
КОИ СА БОГАТИТЕ!!!!!ВЗИМА 1000лв БОГАТ Е!!!!!АКО СИ ЕРБАП КЕ КАЖЕШ ВСЕКИ С ЗАПЛАТА НАД 4000к е богат>>>>
42
6
 
12
 
! Отговори
Големият липсващ преди 3 години
Каскета, който между другото се скри в дън гори Тилилейски, може да се самосезира само от едно такова изказване, "давам", "нареждам" и да започне проверка за самоуправство, разхищение на държавни средства и злоупотреби в големи размери. Конституцията все още не е променена и България е парламентарна република!
41
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, гледам и гърбавият тролаж се включил в последните минути.Гърбави платени, каквото и да пишете тук, нито ще върнете младите хора и децата им в тая нещастна страна, нито ще промените факта, че шефът ви е пътник и че когато той си тръгне, на вас няма вече кой да ви плаща да пишетепо жълтите медии.
40
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толуб ,съкращавай ги половината и след това им ги вдигай ,колкото искаш.....!Работата така или иначе вече е вършат модерните камери
39
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен ме интересува кога тези престъпници ще се замислят за най-важното - децата на България. Изтекоха младите хора от тук. И малкото останало ще изтече за 2-3 години максимум.А вие си вдигайте бюджетни заплати. Само дето не е сигурно, че още догодина ще можете да ги плащате, национални предатели!
38
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз искам някой журналист да попита Бойко Борисов - кой е той, че да нарежда за какво ще се харчат държавните пари излезли от джоба на и без това изтормозения данъкоплатец. Как така и кой е делегирал такива права, да не сме племе в джунглата, където вожда решава! Няма ли парламент, няма ли опозиция, как така! А кога ще се намали държавната администрация, целия държавен апарат не работи добре.