Северна Македония в ЕС? Всичко зависи от Скопие

Не може европейци да са обучавани, че българите са татарско племе, заяви Андрей Ковачев
17 ное 2020 12:10, Красимир Ангелов
59

Държавите от Европейския съюз решават дали одобряват предложените преговорни рамки за присъединяване на Северна Македония и Албания към общността. Темата ще бъде обсъдена на днешното редовно заседание на външните министри на държавите членки на Съвета по общи въпроси, което ще се проведе онлайн.

"Всичко зависи от Скопие. България не е кандидат и не говорим за блокиране, а за отлагане. Явно някой е съветвал македонците, че не трябва да правят нищо по Договора за добросъседство, липсва и икономически напредък. За ЕК също няма развитие", заяви в "България сутрин" евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев.

Той обясни, че рамката за преговори се приема с консенсус, а ако не се приеме от всички страни членки, се отлага за следващото председателство.

Още по темата
"Ние не искаме да ги избутаме, нашето председателство беше насочено към Западните Балкани и интегриране на страните в ЕС. Не е европейска ценност да ни казват да приемем лъжата. Не може европейци да бъдат обучавани, че българите са татарско племе", посочи Ковачев.

"Ние сме пълноправен член на Европейския съюз. На изявления вече не вярваме, загубихме вяра и в Договора за добросъседство. На такива смехотворни неща не можем да вярваме повече", категоричен беше евродепутатът от ЕНП пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че македонските граждани не може да получават образование, което да ги настройва срещу България. По думите му на заседанието ще се чуят най-невероятни тези, за да бъде прикрита истината.

"Опитват се да намерят аргументи колко била лоша позицията на България, а трябва в европейския дом да живеем без омраза", обясни Андрей Ковачев.

"Толкова много са обтегнати отношенията, че не знам накъде повече. Управляващите са достатъчно красноречиви, ние предлагаме абсолютно европейска позиция. В 21-ви век не сме им позволявали да се самоопределят - това е пълна лъжа. Ако искат да се определят като македонски, да определят езика си като македонски, но те се опитват да замаскират това, че са етнически македонци", каза още евродепутатът.

Той посочи, че твърдението на Македонската академия на науките, че езикът им съществувал от няколкостотин години, е "научна фантастика".

"Протегнатата ръка на България остава, но нека стъпим на истината", подчерта Андрей Ковачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
9
 
! Отговори
торбалан преди 3 години
като окъпеш един македонец и изхвърлих сръбската помия какво остава , чист българин ...
46
12
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До до 1,какви аспирации,има Турция,към България,бе ***,петрол ли имаме или газ,на турция,не им трябват,още 7 милиона бедни,те достатъчно си имат.Сред тези,които грабят европейски пари,има ли един ром,или за тебе важи максимата,цитирам,"за кокошка няма прошка,за милиони,няма закони,ромите нямат чекмеджета с евра и кюлчета,.
45
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се отнемат всички паспорти издадени в България на северно македонци.
44
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакъв ЕС за двуличните макета,да ги превземат албанците.Което и ще стане.
43
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова години са ги обучавали да мразят България, какво очаквате. Това е основополагащ принцип на създаването на Македония. Никой не ги кара да ни обичат насила, ама не може да пропагандират омраза съвсем официално, по стар комунистически обичай с компромати и изкривяване на истината.
42
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Австрийците сега сигурно се пукат от яд, че не са поизчакали събитията със (Северна) Македония. Ето на, можеха да претендират за австрийски език и да се сърдят, като им кажат, че говорят немски!
41
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българинТе и татарите избягаха от България като видяха какво става.
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПолумайтапНяма доказателства че има славяни, това е просто определение :) Иначе българи се водят в Украйна, Крим бесарабските българи от Молдова, макетата са ясни, има българско малцинство в Сърбия и Албания :))) Единствено в Турция и Гърция няма, щото са ги изгонили насила оттам, че да не остане българска следа, след ВСВ :)
39
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПитащВМРО са психопати. Нали оправиха България та няма вече и граничари кой да пази границата ама се затичаха да оправят Македония. И все увъртат за НАТО които са направили най-много зло на България. Това Англия, Франция, САЩ и сега и Германия която им стана колония. Англия и Франция са убили повече българи отколкото турците в Батак.
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стелиос Пацос, говорител на гръцкото правителство за за условията, които България поставя за влизане на СМ в ЕС и отношениятя на Балканите - 16.11 2020:НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПОПРЕЧИ НА ДЪРЖАВА, ЧЛЕНКА НА ЕС ДА ЗАЩИТИ ИНТЕРЕСИТЕ СИ.Ние също се стремим да защитим интересите си.
37
4
 
5
 
! Отговори
Крайно благодарен преди 3 години
До Анонимен....Когато не почиташ християнските си освободители от Русия......З знак на почит към тези освободители би го нч..кал на тяхната говорителка, русата, с малките ц..и., и то с най-хриситянски чувства.
36
2
 
11
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
" Ако искат да се определят като македонски, да определят езика си като македонски, но те се опитват да замаскират това, че са етнически македонци"Това изречение, освен че е неясно, е пълно с противоречия. Как ще "замаскират", че са етнически македонци, като те точно това искат да кажат? Да не би да замаскирват, че са етнически българи?
35
6
 
13
 
! Отговори
Полумайтап преди 3 години
До българин..........А защо се обиждаме на ---татари? Нашият народ е сплав от траки, готи, ромеи, прабългари,гърци,македонци, татари,турци и какво ли не още..Това не ни прави по -нисши и непълноценни. Който мисли противното--явно е расист.........Наивничко разсъждавате малце, но на българин как да не отговори човек. Не е въпроса в термина, а в какъв контекст се използва. Та, от всичкото траки, готи и т.н. натъртват на това, което звучи исторически най-диво, най-примитивно и с най-мръсни нокти
34
15
 
6
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Не знам герберите и обединените патриоти защо ни правят на ***? Подписаха с простотията си един *** договор със Северна Македония, а сега се чудят как да оправят батака. Просто си дайте оставката и оставете умните да да поставят макетата където им е мястото.
33
19
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
А защо се обиждаме на ---татари? Нашият народ е сплав от траки, готи, ромеи, прабългари,гърци,македонци, татари,турци и какво ли не още..Това не ни прави по -нисши и непълноценни. Който мисли противното--явно е расист. Трябва да се обиждаме от друго---.че живеем най-малко в ЕС, с най-ниски пенсии/ впрочем македонските пенсии мисля, че даже са по високи/. Но цялата тая шумотевица е в интерес на Русия и на управляващата ни шайка--да забравят хората какъв скотски живот живеем.
32
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Аз #19Никакви приятели не са ни тия ненормалници. От промит мозък се стои далеч.
31
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на евродепутата, не на езика на омразата, явно макетата трябва да го разберат като ги отрежем, сами си го направиха :)))
30
10
 
19
 
! Отговори
до 28 преди 3 години
Не става дума ТИ с какво ще си горд или не.Става дума да се каже истината.А истината е, че ордата на Аспарух като е дошла е заварила тус славяни, които вече от 1-2 века са живеели по тези земи.И СА БИЛИ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ОРДАТА НА АСПАРУХ.Така през вековете се получава нова нация - българската.А македонците са част от нея. Колкото и да пищят, че не е така.
29
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макета в Европейския Съюз трябва само да изпълнявате каквото ви се каже от вашето мнение никой не се интересува
28
12
 
6
 
! Отговори
Аз не знам много преди 3 години
Аз не знам много история, но ако Джинхис хан или Джингис Хан е татарин, аз ще съм горд да бъда такъв. Защото той е най-великия воин в света. Всички са се плаши ли от него и са искали да бъдат съюзник с него и не са искали да воюват срещу него. Поне в щъв филмите е така. Хора гените са едно, историята друго, а политиката трето. Ние имаме много общо генетично с всички балканци, но за съжаление политиката и историята ни разделят. Нека поне в ЕС се обедини. И да махнем простотии те.