Захариева: Подкрепяме Албания за ЕС, Северна Македония - не

Готови сме да продължим разговорите, когато има готовност за компромиси
Обновена: 17 ное 2020 18:13 | 17 ное 2020 17:28, Веселина Йорданова
377
Захариева: Подкрепяме Албания за ЕС, Северна Македония - не
Снимка: БГНЕС

България подкрепя преговорната рамка за присъединяване на Албания към Европейския съюз, но не и тази за Северна Македония.

Още по темата
Това съобщи външният министър Екатерина Захариева на брифинг в МВнР.

Захариева каза, че трите основни условия, поставени от София, не са спазени и подчерта: "Готови сме да продължим разговори, когато има готовност за компромиси от другата страна".

Иска ми се да се влагат повече усилия в преговори, отколкото в очерняща кампания, каза министърът.

По думите й смисълът на разширяването е да направи Съюза по-силен, а нерешените въпроси няма да доведат до това.

Захариева е обявила официално позицията на страната ни пред останалите страни от ЕС на днешния Съвет "Общи въпроси", на който външните министри подготвиха предстоящата по-късно през седмицата лидерска среща.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
0
 
22
 
! Отговори
Хан ку преди 3 години
До Makedonec Дрогарю нЕма как да идете при Сърбите щото пак ще има мистър Бомбастик в Белград а и в Скопие вероятно. А това стане ли значи ще станете една голяма хубава Албания.
232
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си променят името на Северозападна Македонска Околия и тогава да дойдат да преговаряме. Гърците ги поставиха на място, ред е сега на България.
231
1
 
36
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
До Makedonec Досега като бяхме внимателни с Вас и Ви приемахме като братя,какво стана,спряхте ли с плюнките...НЕ...Така че първо си изчистете мозъците от глупостите и промивките и елате пак да говорим...
230
2
 
33
 
! Отговори
До хх преди 3 години
А как си обясняваш голямата любов към Сърбия и омразата към България? Точно сърбите са им промили мозъците.
229
1
 
13
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
изведнъж станахте много силни! сами не знаете историята си а специалистите ви едни!!!
228
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаВИЦ - Събрал краля на Белгия поданниците си, за да им съобщи за решението си - става Валония и Фландрия . Казва - тия които се чувстват фламандци в ляво, онези които се чувстват валонци в дясно. Настава една суматоха, движение и...една голяма група по- средата. Престрашил се един от тази група и пита краля - Ами ние чистите белгийци, къде да ходим?Та така за чистите македонци!!!!!
227
6
 
7
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Долна паврантияЦинизмът ти само показва пълно безсилие! Ако имаш такива данни и си сигурен в източниците си защо не подадеш сигнал към Прокуратурата?! Чувала съм за подобна афера преди доста години, но с други действащи лица, така че предполагам, че или някой те е излъгал или не си оригинален....Ако сега Захариева е увеличила заплатите на някои служители, това не значи нищо лошо! Ти не знаеш колко са били заплатите им досега за да прецениш дали повишението е справедливо!БСП е по-лош вариант!
226
4
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Долна паврантияНаистина ме разсмя! По-добре вземи се помоли на Бог - може и да се смили над грешната ти душа...Ето, анонимен 255 ти предлага директно решение, например....
225
7
 
12
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Аз не разбирам защо при тези условия ни трябва някакъв договор със Северна Македония...Гърците искаха те да си сменят името и за да са сигурни, че това ще се случи искаха договор. Ние нямаме такива проблеми. Ако те признаят и подпишат документ с пълно приемане на историята, такава каквато е, какво друго ни трябва? Но може би наистина това трябва да влезне в договор, че те ще се придържат към тези истини и трябва да има клауза какво ще се случи ако това не стане...Иначе не можем да им вярваме...
224
5
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 260На мен ми е много интересна историята с тези паспорти - познавам сърби от Сев.Македония с български паспорти, както знам и едно македонско семейство, на което дават български паспорт само на мъжа, защото бил имал далечен рода от България. На жената отказват български паспорт с мотива, че била чиста македонка...Ясно е, че се уреждат тенденциозно, отново уреждат сърбите и мачкат македонците!...А и за сърбите няма опасност да се признаят за българи...Трагедия!...Не трябва да мълчим!
223
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаБи било добре бързо да се съгласят, но досега 3 години не са малко и точно обратното стана. Падне ли Заев, идва още по-гадния Груевски, който не искаше и договор. Други партии там не се виждат освен албанците но те нямат достатъчно депутати.
222
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Раздадоха им и бг паспорти на случайни хора, които явно не се интересуват от България , а само да влязат без виза в ЕС.
221
5
 
10
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен257Според мен, не е нужно Заев да пада - който и да е сърбин на негово място, ще бъде от същата мафия...Аз допускам, че тази антибългарска истерия е манипулирана, така че ако наистина искат да влезнат в ЕС, биха могли да я усмирят, а ако признаят истината за македонците, не мисля, че не може да има обрат в отношенията...истината винаги ще изплува един ден, така че и за всички в Сев. Македонците ще бъде по-добре този ден да е по-скоро и цялото това безобразие да приключи...
220
4
 
5
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Долна паврантияКато те е чукнал хормона какво търсиш тук значи по това време? И не обвинявай правителството - то е предало управлението на учените...може би и учените не са виновни защото данните, които им подават явно не са много точни, а за това кой е виновен?-правителството или съответните здравни служби, които се страхуват да не ги съкратят и лъжат на поразия..та...това си е народа! Ние сме си виновни, че не слушаме дори това, което ни се казва /ходят на протести без маски/ и не се пазим
219
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаПри тая истерия от омраза към България не виждам скоро някакъв резултат. Дори някакъв договор с тях, няма да трае дълго както този в 2017 . който не се испълни. Заев трябва да падне и вероятно 30-40 години ново поколение българи там, за да се почнат преговорите.
218
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Долна паврантияПартийци и калинки на ГЕРБ. Без членска книжка на ГЕРБ нямаш шанс.
217
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познато както и при втората световна
216
3
 
6
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Според мен, не би трябвало да се искат някакви компромиси -въпросът е за доверието и тук не може да се правят компромиси..Некоректното поведение на преговорите, антибългарската истерия в страната им, поставят преговорите на нова основа - фактически, тези обстоятелства обезсилват досегашните договорености и посоката на решението ни вече зависи от нови фактори - а именно ДОВЕРИЕ! Сев. Македония трябва да признае цялата истина за Македония без никакви претенции - не сме на пазара и не правим сделки
215
13
 
7
 
! Отговори
Бачи Кико преди 3 години
Само не говорете за Албания. Ганьовина не беше (нито сега е) по-добре след влизането в ЕС така, че последно *** може да дава оценки.
214
6
 
21
 
! Отговори
хх преди 3 години
Браво на Захариева ! Най накрая да видим една твърда българска позиция ! Сърбите пратени от Тито в Македония,макар и много по малко по численост от българите там ,са завзели изцяло власта от 75 години насам ! В училища и медий сърбите водят антибългарска политика и българите не смеят да кажат ,че са българи. Сърбите правят всичко това !