Депутатите-педагози от БСП влизат в час

Стават доброволци в помощ на образователната система
20 ное 2020 09:34, Александър Попов
64
Депутатите-педагози от БСП влизат в час
Снимка: БСП

След като депутатите медици от БСП станаха доброволци в болници, техните колеги педагози ще влязат в час в подкрепа на колегите си в образователната система, където има недостиг на кадри поради многото заболели. Това обяви лидерът на социалистите в България Корнелия Нинова на своята фейсбук страница.

Депутатите-учители от левицата заявиха своето желание в няколко Регионални управления по образованието.

Проблемът с образователната система е комплексен, коментираха те по време на вътрешен форум, където бе единодушно взето решението за доброволческата инициатива.

Дори и без ковид кризата над хиляда учителски места са останали незаети две седмици преди началото на новата учебна година, констатираха депутатите като отчетоха, че наред със здравната, кризата в образованието е в не по-малка степен значима и следва да й се окаже помощ незабавно с оглед на предотвратяване на огромните щети, които се очаква да настъпят.

Очаква се пенсионирането на 20 000 български учители в идните три години, констатираха от БСП.

"Бъдещето  на страната е в класните  стаи, категорична бе Ирена  Анастасова. - Средствата, които сега се инвестират, не могат да компенсират всичко, пропуснато назад в годините".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От БСП помагат, а мутрите трупат пачки в чекмеджетата. Кой за каквото е учил.
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, бе!Избрани сте за депутати.Вършете си работата, където сте избрани, без кандали и разправии.Няма нужда да се доказвате.
56
0
 
7
 
! Отговори
4epa преди 3 години
А СЪБОТНИК В ТКЗС ЩЕ ПРАВЯТ ЛИ !!!!!!!!!!!
55
0
 
5
 
! Отговори
4epa преди 3 години
П О П О Л И С Т И - И СТАНИШЕВ ГО КАЗА !!!!!!!!!!!!!!
54
0
 
3
 
! Отговори
пенсионерка преди 3 години
А тая от снимката къде ще ВЛЕЗЕ??? Плазма няма ли да даде поне???
53
1
 
9
 
! Отговори
Евтин пиар! преди 3 години
Стига с този пиар!Да не стане като с докторите, отидоха за един ден,снимаха се, дадоха интервюта и побързаха да се приберат!
52
1
 
10
 
! Отговори
Болен преди 3 години
Вярно ли е , че Корнелия Нинова станала чистачка в болницата в Свищов ? Моля някоя телевизия да покаже как чисти коридорите на болницата . Нали всички комунисти отидоха по болниците да помагат ??? Това да го видя с очите си никога няма да повярвам !!! Комунист и работа ? НИКОГА !
51
1
 
10
 
! Отговори
Учител преди 3 години
Даааа, комунистите от БСП могат да научат учениците само как са фалирали държавата България няколко пъти ! И как демокрацията им е отнела привилегиите, краденето от държавата и възможността да съсипват народа си ! НИЩО ДРУГО !!!
50
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 49По стар комунистически почин ще учат децата да наизустяват учебното съдържание и да го рецитират мотамо. "Наизуст, всичко наизуст" беше девизът на БКП.Може да върнат манифестациите с партийните величия на трибуната.
49
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех, Корни, Корни, хората са казали: Вместо да изпишеш вежди, ще извадиш очи! И на какво ще учат децата? Да не носят маски, да се скатават от работа, да симулират дейност?
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Депутатите -учители след 1989г определиха бъдещето на обществото, а депутатите -лекари грижите за оцеляването на неговите членове!Какво представляваме за ВАС ние хората ,които живеeем и останахме да работим в България- Нищо! Купихте ни и продадохте стотици пъти!
47
0
 
14
 
! Отговори
Какво следва-2 преди 3 години
Как щях да забравя бе- ами следва масово ходене на бригада сега- я в някой консервен комбинат, я на полето ! Но- по-добре в консервния комбинат-там по-може да се открадне нещо! А по-работливите може и да идат във ракиджийниците на Пещерска и Карнобатска-там патроните са все техни хора...
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Какво следва? 38Комунист да мие пода или да извозва бoклъкa няма да видиш. Още в зората на "демокрацията" отгоре е спуснато партийно поръчение кoмунистите да бъдат осигурени с добри работни места, останалото население- в частния сектор. Още преди 1989 год. са започнали да им раздават пари за фирми, а другите партийни другари- на държавна работа. И така 30 год. кoмунист, работещ непривлекателна работа, няма. Така е и с децата и внуците им.
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И без това в парламента нищо не правят, поне да поработят малко. Може и в някой комбинат да ги пратите и там има недостиг
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като "опозиция" ги нямаше никакви, сега ще го играят трудова борса- лекари и учители. Ще има ли санитари сред тях? А шофьори на линейки? Чистачки в училище ще станат ли депутатите на БСП? Или те са по високопоставените длъжности, както винаги... Или в БСП няма обикновени хора, няма обикновени работещи...
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Петилетката за три годиниБСП няма развитиеопряха в дънотодругари утре всички на ленински съботник по болниците
42
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евтин популизъм Корнелоооо
41
1
 
19
 
! Отговори
??? преди 3 години
Изборите ги накараха да полудеят. Прах в очите на глупаците! УЖАС !
40
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте и пускали снимката на тая,че като я видя и почвам да повръщам,обезводних се вече.
39
2
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Боже, боже ... акционерите от РеМеДето на "Позитано 20", освен че като медицински лица лекуват болни от Ковит, станаха и педагози в училищата, на какво ли ще учат децата, може би на това, че Народният съд е бил неизбежен и че съвеЦката армия е спасила българските евреи ... демагогията и пупулизма при другарете и товарищите минават всякакви граници, както и обещанията им за "Светло бъдеще" ... !!!