Депутатите-педагози от БСП влизат в час

Стават доброволци в помощ на образователната система
20 ное 2020 09:34, Александър Попов
64
Депутатите-педагози от БСП влизат в час
Снимка: БСП

След като депутатите медици от БСП станаха доброволци в болници, техните колеги педагози ще влязат в час в подкрепа на колегите си в образователната система, където има недостиг на кадри поради многото заболели. Това обяви лидерът на социалистите в България Корнелия Нинова на своята фейсбук страница.

Депутатите-учители от левицата заявиха своето желание в няколко Регионални управления по образованието.

Проблемът с образователната система е комплексен, коментираха те по време на вътрешен форум, където бе единодушно взето решението за доброволческата инициатива.

Дори и без ковид кризата над хиляда учителски места са останали незаети две седмици преди началото на новата учебна година, констатираха депутатите като отчетоха, че наред със здравната, кризата в образованието е в не по-малка степен значима и следва да й се окаже помощ незабавно с оглед на предотвратяване на огромните щети, които се очаква да настъпят.

Очаква се пенсионирането на 20 000 български учители в идните три години, констатираха от БСП.

"Бъдещето  на страната е в класните  стаи, категорична бе Ирена  Анастасова. - Средствата, които сега се инвестират, не могат да компенсират всичко, пропуснато назад в годините".


64
Още от Общество
Борисов: Тежките мерки не водят задължително до успех
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
3
 
! Отговори
карачанаков преди 1 седмица
След здравеопазването и образованието остана само чистотата и химическите тоалетни да поемат . То бива популиьъм бива ,ама чак толкова не бива.
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От БСП помагат, а мутрите трупат пачки в чекмеджетата. Кой за каквото е учил.
58
0
 
3
 
! Отговори
:( преди 1 седмица
Матросов на амбразурата!
Но вместо този тип героизъм, не е ли по-добре тези депутати да настоят за онлайн обучение?
Вече чухме, че като са заедно, децата по-бързо щели да се изпозаразят с ковид, да го прекарат леко и да добият имунитет. Само че докато трае този процес, колко не-деца ще бъдат заразени от децата, прекарващи болестта леко? Голяма услуга ще направим на едно дете, ако то зарази родителите си и вследствие на това остане сирак! За погубени учители, баби и дядовци изобщо не говорим.
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Добре, бе!
Избрани сте за депутати.
Вършете си работата, където сте избрани, без кандали и разправии.
Няма нужда да се доказвате.
56
0
 
7
 
! Отговори
4epa преди 1 седмица
А СЪБОТНИК В ТКЗС ЩЕ ПРАВЯТ ЛИ !!!!!!!!!!!
55
0
 
5
 
! Отговори
4epa преди 1 седмица
П О П О Л И С Т И - И СТАНИШЕВ ГО КАЗА !!!!!!!!!!!!!!
54
0
 
3
 
! Отговори
пенсионерка преди 1 седмица
А тая от снимката къде ще ВЛЕЗЕ??? Плазма няма ли да даде поне???
53
1
 
9
 
! Отговори
Евтин пиар! преди 1 седмица
Стига с този пиар!

Да не стане като с докторите, отидоха за един ден,

снимаха се, дадоха интервюта и побързаха да се приберат!
52
1
 
10
 
! Отговори
Болен преди 1 седмица
Вярно ли е , че Корнелия Нинова станала чистачка в болницата в Свищов ? Моля някоя телевизия да покаже как чисти коридорите на болницата . Нали всички комунисти отидоха по болниците да помагат ??? Това да го видя с очите си никога няма да повярвам !!! Комунист и работа ? НИКОГА !
51
1
 
10
 
! Отговори
Учител преди 1 седмица
Даааа, комунистите от БСП могат да научат учениците само как са фалирали държавата България няколко пъти ! И как демокрацията им е отнела привилегиите, краденето от държавата и възможността да съсипват народа си ! НИЩО ДРУГО !!!
50
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 49
По стар комунистически почин ще учат децата да наизустяват учебното съдържание и да го рецитират мотамо. "Наизуст, всичко наизуст" беше девизът на БКП.
Може да върнат манифестациите с партийните величия на трибуната.
49
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ех, Корни, Корни, хората са казали: Вместо да изпишеш вежди, ще извадиш очи! И на какво ще учат децата? Да не носят маски, да се скатават от работа, да симулират дейност?
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Депутатите -учители след 1989г определиха бъдещето на обществото, а депутатите -лекари грижите за оцеляването на неговите членове!Какво представляваме за ВАС ние хората ,които живеeем и останахме да работим в България- Нищо! Купихте ни и продадохте стотици пъти!
47
0
 
14
 
! Отговори
Какво следва-2 преди 1 седмица
Как щях да забравя бе- ами следва масово ходене на бригада сега- я в някой консервен комбинат, я на полето ! Но- по-добре в консервния комбинат-там по-може да се открадне нещо! А по-работливите може и да идат във ракиджийниците на Пещерска и Карнобатска-там патроните са все техни хора...
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Какво следва? 38
Комунист да мие пода или да извозва бoклъкa няма да видиш. Още в зората на "демокрацията" отгоре е спуснато партийно поръчение кoмунистите да бъдат осигурени с добри работни места, останалото население- в частния сектор. Още преди 1989 год. са започнали да им раздават пари за фирми, а другите партийни другари- на държавна работа. И така 30 год. кoмунист, работещ непривлекателна работа, няма. Така е и с децата и внуците им.
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И без това в парламента нищо не правят, поне да поработят малко. Може и в някой комбинат да ги пратите и там има недостиг
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като "опозиция" ги нямаше никакви, сега ще го играят трудова борса- лекари и учители. Ще има ли санитари сред тях? А шофьори на линейки? Чистачки в училище ще станат ли депутатите на БСП? Или те са по високопоставените длъжности, както винаги... Или в БСП няма обикновени хора, няма обикновени работещи...
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Петилетката за три години
БСП няма развитие
опряха в дъното
другари утре всички на ленински съботник по болниците
42
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Евтин популизъм Корнелоооо
41
1
 
19
 
! Отговори
??? преди 1 седмица
Изборите ги накараха да полудеят. Прах в очите на глупаците! УЖАС !