Борисов: Тази пандемия просто ни съсипа!

Дотук за бизнеса сме дали 1 милиард лева, каза премиерът
Обновена: 21 ное 2020 10:19 | 21 ное 2020 09:55, Елка Василева
284
Борисов: Тази пандемия просто ни съсипа!
Снимка: Facebook

"Тая пандемия ни се струва от години. А а е само от март. Просто ни съсипа. САЩ ги съсипа. В Европа - пълен локдаун. Хем не дава никакъв резултат за заболяването, хем - огромни щети". Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в завод край Самоков за техника и автомобили, сред които военни, дори и линейки.

Дотук за бизнеса сме дали 1 милиард лева, каза Борисов. "Резултатът е много добър засега. Много предприятия работят добре, пазарът вече ги познава в света. Машините ни са добри. Всички заводи продължават да се разширяват за радост и има инвестиции“, заяви премиерът.

Собственикът на компанията се похвали пред Борисов, че изнасят и бронирани машини за Германия. Заедно с Борисов е и икономическият министър Лъчезар Борисов.

Премиерът припомни различните мерки - 60/40 и 80/20. Похвали се, че държат безработицата ниска, хората работят, не се чувстват застрашени.

Още по темата

"Важно е да работят хората, да имат гаранция, че няма да ги уволняват. Всеки трябва да пробва да се възползва от мярката 60/40, която вече е станала и 80/20",каза той и добави: "Важно е да работят хората, това им донася и психическо здраве, и пара. Не се чувстват застрашени, има гаранция, че няма да ги уволняват".

Собственикът на предприятието пък поясни, че е доволен от мярката 60/40 в подкрепа на бизнеса, защото така пазят работните места.

От завода показаха на Борисов колите, които в момента произвеждат за немския Бундесвер. Вече произвеждат първите 5, а остават  още 5. Сред другите страни, за които изнасят продукция от компанията, са Египет, Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия. Последният им успех бил бронираните автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
1
 
17
 
! Отговори
Съгласен преди 3 години
тази простотия просто ни съсипа.
214
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа го е казал, че на крив к** и в***** му пречи! Ако не е Корона вирус - то е слънцето или за пореден път Комунизма или нещо друго...А що се отнася за обиколките по заводи и магистрали - нама нищо лошо. Момчето си търси работа за след изборите...
213
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я СПИЯ НА РУСЕНСКИ КРЕВАТ И НА ДЮШЕКТЕ ТАВА Е ПРОБЛЕМ
212
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя *** не се спря да обикаля по заводите и фабриките. Той е спрял във комунизма. Срам и позор за българите е тая куха мутра. Ретрограден комунист. ***. Ходи в Северна Корея комунистическо изкопаемо такова. Там ще те обичат.
211
2
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
:):):):)
210
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаМой познат, 42 годишен, в момента е в медикаментозна кома заради Covid. Няма придружаващи заболявания.Желая на теб, твоите роднини, приятели и съпартици, да се окажете в неговото положение, щото не просто сте сухи, а сухи и кухи клечки.Дано също така стотинките, които заработваш като *** във форума, да не ти стигнат да си платиш погребението.
209
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А престъпното безхаберие и крадене на Боко Тиквата направо ще ни убие
208
2
 
17
 
! Отговори
Един от многото преди 3 години
Така е !Подкрепа за бизнеса,заплати за държавните чиновници, подкрепа на фирмите за бързи кредити.....а за народа платени тестове,20% ддс върху лекарствата,липса на лекарства, умиране на опашка пред болниците, ако имаш пари лекуваш се-ако не мреш! Подкрепата за "бизнеса" не е подкрепа за хората, а преразпределяне на отпуснатите пари. За ГЕРБ , хората са само некачествен материал .
207
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С най-нисък стандарт на живот сме, а сме член на ЕС от 2007-*** година.
206
13
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Така както е тръгнало с този Ковид на редовните парламентарни избори Март догодина,Бесепето под10%:):):)А аз се чудех другарите и Фигуранта що толко бързат и напъват за предсрочни:):):):)Велик е Бойко бе,добре го е замислил:):):)
205
2
 
25
 
! Отговори
данчо преди 3 години
Най-големият вирус се казва Боко Тиквата.Довечера народа отново ще те "приветства"по софийските улици.Ще ти отправят пожелание час по-скоро да се съберете с бай Ставри.
204
3
 
15
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Че толкова години управляваш? Нали бяхме супер? А сега те съсипа? Не, тя съсипа хиляди семейства, които изгубиха близки. На теб какво ти дреме? Всички се затвориха за 2-3 седмици, за да овладеят нещата до Коледа. Ти ли си великия умник? Селски инат.
203
8
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Както каза Мангъров"Сухите пръчки заминават":):):)
202
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
201
13
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
ГЕРБ-ПОБЕДА:):):)Бойко ше изкара България и от тази криза с Ковида,този път само с леко редуциране на електората на Бесепето:):):)
200
1
 
15
 
! Отговори
se преди 3 години
Обикаля за да се покаже,че е добре вероятно.Страх го е да се затвори всичко защото ще падне веднага от власт.Няма логика на това което се случва в България в борбата с вируса.
199
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти ни съсипваш и унищожаваш вече 11 години,а сега направо ще ни довършиш.Нямаш план за действие и всичко при теб е на пожар.Махай се тикво,без теб по-добре ще се оправим.
198
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ви гледам шкембетата на теб и тия до теб,не ми изглеждате много съсипани.
197
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов, твойта тиКвенска простотия ни съсипа, а не пандемията.
196
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Финландия въведе двумесечен локдаун и затова най-добре се справя в пандемията.А ти остави училищата,ресторантите и чалготеките да разнасят вируса и сега пак нас обвиняваш за резултата.