Борисов: Тази пандемия просто ни съсипа!

Дотук за бизнеса сме дали 1 милиард лева, каза премиерът
Обновена: 21 ное 2020 10:19 | 21 ное 2020 09:55, Елка Василева
284
Борисов: Тази пандемия просто ни съсипа!
Снимка: Facebook

"Тая пандемия ни се струва от години. А а е само от март. Просто ни съсипа. САЩ ги съсипа. В Европа - пълен локдаун. Хем не дава никакъв резултат за заболяването, хем - огромни щети". Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в завод край Самоков за техника и автомобили, сред които военни, дори и линейки.

Дотук за бизнеса сме дали 1 милиард лева, каза Борисов. "Резултатът е много добър засега. Много предприятия работят добре, пазарът вече ги познава в света. Машините ни са добри. Всички заводи продължават да се разширяват за радост и има инвестиции“, заяви премиерът.

Собственикът на компанията се похвали пред Борисов, че изнасят и бронирани машини за Германия. Заедно с Борисов е и икономическият министър Лъчезар Борисов.

Премиерът припомни различните мерки - 60/40 и 80/20. Похвали се, че държат безработицата ниска, хората работят, не се чувстват застрашени.

Още по темата

"Важно е да работят хората, да имат гаранция, че няма да ги уволняват. Всеки трябва да пробва да се възползва от мярката 60/40, която вече е станала и 80/20",каза той и добави: "Важно е да работят хората, това им донася и психическо здраве, и пара. Не се чувстват застрашени, има гаранция, че няма да ги уволняват".

Собственикът на предприятието пък поясни, че е доволен от мярката 60/40 в подкрепа на бизнеса, защото така пазят работните места.

От завода показаха на Борисов колите, които в момента произвеждат за немския Бундесвер. Вече произвеждат първите 5, а остават  още 5. Сред другите страни, за които изнасят продукция от компанията, са Египет, Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия. Последният им успех бил бронираните автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Също допринесоха и и не малък брой хора, които говореха и продължават да говорят какви ли не глупоти , че такъв вирус е измислица, световна конспирация и какво ли още не. Лошото че 1,5 милиона българи им се хванаха на въдицата, което говори че 25-30% процента са склонни да вярват в заблуди. Това е много решителен фактор и за днешната лоша ситуация.
154
2
 
11
 
! Отговори
ерт преди 3 години
Бойчето все едно от неговите млрд-и откраднати от нас ги дава. Брех каква трансформация у тази мутричка
153
17
 
4
 
! Отговори
Бойко работи ! преди 3 години
Бойко работи, а готованеца Фигурант Радев приказва само празни приказки и кухи фрази като истинско ЗКПЧ !
152
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За финансови престъпления в особено големи размери в Китай се предвижда РАЗСТРЕЛ. Китайците са няколко милиарда, а ние няколко милиона. Какво чакате? Да изчезнем съвсем ли? Ако е така, заслужавате си съдбата с мълчанието и робското си послушание.
151
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бройката на починалите на ден българи от Ковид вече е съизмерима с бройката на убитите на ден българи по време на Първата световна война.Бойко единствено трябва да проточи отлагането на мерките до края на пандемията, и ще минем и абсолютната бройка за ПСВ от стотина хиляди загинали лош мат'рял .
150
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е о кей и сме все най-най- ама най сме най-най като последни по доходи в ЕС. Да ти таковам всичките хвалби след като вече 11 години ни управляват най-най пък все сме най-бедни.
149
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което ни съсипа е безотговорното, безхаберно, неадекватно, крадливо правителство на ГВРБ
148
1
 
16
 
! Отговори
6 преди 3 години
И тебе ли съсипа !Да ти помогнем ! Събираме помощи от утре ! Това 60 на 40 е пропаганда ! ако нямаш дългове , ако си плил хиляда сметки , ако...!Правено за гелосания и другите едри риби !
147
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти си по-голяма съсипия от пандемията.
146
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ,ти ни съсипа,а пандемията е просто капак@
145
3
 
19
 
! Отговори
гневен мъж преди 3 години
Затвора ***,само затвора ще ви оправи.Шлаката на нашето обшество за 11 год. ни съсипа.*** гробаджии!
144
4
 
12
 
! Отговори
JERI преди 3 години
ТЪЙ КАТ ТЕ ГЛЕДАМ ХИЧ НЕ СИ САСИПАН ПЪК И МИЛЯРДЕРЧЕ СТАНА ЗА НАША СМЕТКА СТИГА РИВА
143
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
zasto ikonomicheskiat ministar i mitnicharite po exporta ne govoriat i ne pokazvat real video, da ne sa im otriazali ezicite, izboli ochite, izpili mozaka? na koi bg grajdanin ili chujd posetitel na rbg e nujno v 1 stranica na bg posolstvo v viena da ima 10 tabeli na izplezen grozen izmislen aslan? bg frigidni i bezdetni slujiteli pokazvat nagledno umenia za nai-eftinata usluga s ustata v bg prostituciata li?
142
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На калпав толуп, пандемията му пречи....
141
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ояден толуп теб какво те съсипал бе станал си..харчиш милиаарди за глупости съсипан бил
140
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КО РЕВЕШ БЕ ТТИКВА ЗДРАВ КАТ БИВОЛ ЧЕКМЕДЖЕТА БОЛ СВА ТИ Е НА ТЕБ СВИНИО
139
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не пандемията, а неадекватните ви мерки ни съсипват.
138
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съсипа ни ТИ биби дал а бизнеса 1 милиард, а ЗАЩО кой те би с прът по уши да наливаш пари в пясъка. 1/ което трябваше 1000 лв минималка за да изсветлее бизнеса. 2/ на безработни повече от 1г примерно 200лв (тия 50 на пенсионерите беше глупост, къде ще ги харчат ) 3/ Сега ли беше времето за хвърчила ф16 и кораби в бъдещето. По глупаво прахосване не може да измисли човек. Санирай магистрали и мантинели !
137
2
 
22
 
! Отговори
анализатор преди 3 години
1 млрд.лв. дали на бизнеса.А колко милиарда откраднахте за цяло управление?Всичко се вижда,и идва момента на търсене на наказателна отговорност.
136
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
borisov, vnimavai kakvo prikazvash...che mama mecanka gleda otgore...i da ne te povika barzo pri neia za obiasnenie...