Валери Симеонов поиска незабавна триседмична карантина у нас

Трябвало да се затворят училищата, здравеопазването рухва
22 ное 2020 13:23, Александър Попов
539
Валери Симеонов поиска незабавна триседмична карантина у нас
Снимка: БГНЕС

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов поиска затваряне на училищата и незабавна триседмична карантина.

"По примера на редица европейски държави и у нас трябва да се втвърдят противоепидемичните мерки и да се наложи поне триседмична карантина. Мерките трябва да се наложат незабавно, защото, за разлика от пролетта, вече сме закъснели – разпространението на заразата става опасно, здравеопазването рухва", заяви Симеонов пред телевизия Европа.

Още по темата
Той обаче подчерта, че това е позиция на НФСБ, а не на коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти.

"Няма нужда да откриваме топлата вода – нека вземем добрите примери от Европа и дори съседните ни държави, подчерта Симеонов и посочи Белгия. Европейската държава затвори на 2 ноември училища, МОЛ-ове, кина, театри, спортни мероприятия и за изминалата седмица отчита два пъти по-малко заболели в сравнение с предходната. В Полша вече обмислят да отворят МОЛ-овете и магазините, които бяха затворени още през октомври, но те затвориха училищата си до края на годината", каза Симеонов.

Той подчерта, че мярката за училищата е важна, тъй като децата не боледуват, но са най-сериозния преносител на заразата към своите родители, баби и дядовци.

Решението на Столична община за отваряне на Коледните базари той определи като престъпление.

Валери Симеонов гневно реагира срещу нарушението, извършено от заведение – да заключи 200 души клиенти вътре след 23:30 ч., за да не дойдел някой и наложи санкция за неспазване на мерките. Според него това заведение трябва да бъде затворено.

Валери Симеонов заяви, че е изразил неколкократно позицията си  пред партньорите от ГЕРБ и ще го направи отново - на Политически съвет следващата седмица. Лидерът на НФСБ е за налагането на временни ограничения, но съобразени с това икономиката да продължи да работи. Държавата трябва да компенсира поне на 80 % затворените бизнеси, подчерта Симеонов.

След гласуването на Държавния бюджет за догодина заместник-председателят на НС Валери Симеонов ще предложи и разпускане на парламента и възможност за дистанционна работа на депутатите. Сега Парламентът работи, взимат се важни решения с дистанционно гласуване на карантинираните депутати, посочи той и определи като дребнав партиен егоизъм това, че БСП и ДПС саботират важни решения като това за бюджета, данъчните закони, промени в Закона за здравето.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
447
5
 
25
 
! Отговори
аз преди 3 години
ААА, значи депутатите ще си стоят на топличко вкъщи, дистанционно, ще си вземат заплатките с 30% увеличение, хората без пари - но локдаун да направим.Кога ще проумееете, че не всички деца живеят с бабите и дядовците си? Който иска да си подава декларация и да учи ДО!
446
5
 
20
 
! Отговори
e преди 3 години
Валери Симеонов да се затваря, покрива и да изчезва - ако иска 3 месеца локдаун да си направи, тъкмо да не му гледаме мутрата до изборите, защото за след това е сигурно, че ще го няма. Остевате децата и училищата намира, ***! В цяла Европа децата учат - но за България е задължително бъдещите избиратели да са *** и послушни, че лесно да ги командваме....
445
0
 
3
 
! Отговори
..Свенсон ... преди 3 години
СиктиРсон...
444
9
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Каквото и да си говорим, знайте че затварянето скоро време е неизбежно ако искаме да имаме едни спокойни празници. Колкото до противниците, става въпрос не за блокиране на всичко, а спиране на децата от училище, защото именно училищата са най-големия развъдник. Ама нямало кой да ви храни, идеята е да се забранят само местата където се събират много хора, и които реално не произвеждат нищо. Магазините нека си работят, моловете (които и без това са никому ненужни) под въпрос.
443
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважаеми господа стига с тая *** истерия, в холандия съм, и нищо не е затворено по този безумен начин както го правят в БГ, отворени са училищата, минам покрай едно всеки ден, включително и "Червени фенери" са отворени а те са предпоставка за разплостранение на този пресловут вирус, пазарите са отворени, абе почти всичко е отворено с малки изключения, и мерките за носенето на маски и др. не са цадължителни, а препоръчителни
442
6
 
18
 
! Отговори
Ядосана преди 3 години
Няма смисъл от затваряне. Демагогия и печелене на гласове.
441
3
 
7
 
! Отговори
Айде преди 3 години
Ние вика им казваме на ГЕРБ, ама те не слушат!Добре, по такъв важен въпрос касаещ здравето на нацията, че и националната сигурност, ако не са съгласни с Шайката, защо не излизат от тази власт?Затварянето на държавата е неизбежно. Сега въпроса е на кой да хвърлят вината... Станишев и компания вече се изчерпаха. Не стават.Може би Тръмп или Македония?
440
22
 
16
 
! Отговори
Най - после преди 3 години
Едно разумно предложение. Този човек е запазил човешкото в себе си, за разлика от другите лицемери във властта.Браво на Валери!
439
4
 
15
 
! Отговори
Лъжец преди 3 години
Мижитурка долна ! Изведнъж и Домусчиев и хазарта спряха да му пречат !
438
8
 
11
 
! Отговори
Бай този преди 3 години
Симеонов както винаги се прави на специалист. Няма нищо вярно в това, че заболеваемостта е спаднала в другите държави които са взели по крути мерки, напротив въпреки локдауна заболелите се увеличават. Четете чужди медии, а не тези на Пеевски и ще разберете.
437
2
 
1
 
! Отговори
:-D преди 3 години
До АнонименНе не искам !!
436
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Далавери Симеонов се е уплашил, че с тези темпове ще се разболеят още дупетати и е решил да има карантина. Лойко сега както винаги ще клекне и ще се цункат.
435
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закривай....
434
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И след 3 седмици Ко ши стане?Гърците са в смс карантина от 5 седмици и случаите им растат.
433
16
 
24
 
! Отговори
Mitaka преди 3 години
Не говори добре за едно управление, когато излезе, че най-разумният човек е Валери Симеонов.
432
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аре бегай от тука с мешник фалшив патриот
431
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ти телевизия не направи а акъл даваш......на пангара
430
13
 
12
 
! Отговори
кака Пена Ф-20 преди 3 години
От тогози нищо свястно не се е чуло , нищо общо няма с демократичното мислене ,винаги след думите му остава едно недоизказано,,аз ще ви оправя и глухо ръмжене ,,
429
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Симеонов,и Вие нищо не казвате за детските градини.Не подценявайте факта,че в българските детски градини учителките са над 40% във възраст до 4 години пред пенсия. Дефакто учителките на децата от I и II група често са по-възрастни от техните баби.Но нито Вълчев,нито Борисов,нито някой от мандатоносителите не споменават мерки за детските градини.Децата са много на брой-до 28 или 30 в група.Малките деца дори не могат да се хранят самостоятелно.Учителките ги подпомагат във всяка една дейност.
428
11
 
10
 
! Отговори
Гласоподавател преди 3 години
За тебе ще гласувам.