ВМРО поиска: Радикалният ислям да се криминализира!

Воеводите искат и да се увеличат пределите на неизбежната отбрана
94
ВМРО поиска: Радикалният ислям да се криминализира!
Снимка: ВМРО

Радикалният ислям да се криминализира и да се увеличат пределите на неизбежната отбрана. Това са част от предложенията за промени в Наказателния кодекс, които депутатите внесоха днес в деловодството на Народното събрание.

Сред исканите изменения е и намаляване на имуществената стойност на откраднатите вещи да падне на стойност до една работна заплата за налагане на ефективно наказание, както и увеличаване на размера на глобите за тези деяния.
Да се криминализира радикалният ислям е позиция, която ВМРО отстоява от години. Мотивите не са се променили във времето, припомнят от пресцентъра на партията.

Идеологията „радикален ислям“ има вече своите последователи и в България. В контекста на събитията в Близкия Изток и имигрантските общности в Западна Европа заплахата от нея ще продължи да расте. Считаме, че като законодатели трябва да направим възможното за ограничаването ѝ и да предпазим българските мохамедани от пропаганда, която има за цел да раздели и противопоставя обществото, мосочват воеводите.

Според тях т.нар. интеграция на мигрантите на Стария континент официално се е провалила, а европейските лидери са си отгледали поколение псевдоевропейци, което ще затрие културата и ценностите на християнския свят, ако не се предприемат сериозни мерки.

Три години по-късно тези мотиви изглеждат все по-силни и достоверни. Три години по-късно ние от ВМРО сме убедени, че криминализирането на радикалния ислям трябва да намери място в дневния ред на Народното събрание.

По отношение на пределите на неизбежната отбрана ВМРО също има своята последователна позиция назад във времето. За съжаление, примерите на хора, които са били жертва на посегателства, а след това са се превръщали в обвиняеми, плащайки глоби и лежащи по затворите, защото са защитили имуществото си, са не малко. Ето защо за нас справедливата редакция на сега съществуващите текстове в НК трябва да изглежда по следния начин: Няма превишаване на пределите на неизбежната отбрана, когато нападението е извършено чрез противозаконно влизане в жилище; нападението е насочено срещу живота, здравето, свободата или половата неприкосновеност на отбраняващия се или на другиго и е извършено от две или повече лица, от въоръжено лице или нощем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Ако сега не го направят, когато са на власт, то кога, като са в опозиция ли? От години били преадлагали... АМИ ПО КРЪЧМИТЕ И КАФАНЕТАТА КАТО ПРЕДЛАГАШ ТАКИВА НЕЩА, КОЙ ОЧАКВАШ ДА ТЕ ЧУЕ, ОСВЕН ПИЯНИЦИТЕ ЛИ?
19
4
 
4
 
! Отговори
ВМРО преди 3 години
Също поиска забрана на комунизма, либерализма, банкизма, корпоратизма, третополоизма и скандинизма в крайните гета.И един мормот накрая.
18
1
 
7
 
! Отговори
Майна преди 3 години
ВСЯКА РЕЛИГИЯ, В КОЯТО ИМА РЕЛИГИОЗЕН ДЖИХАД / ВОЙНА С НЕВЕРНИЦИТЕ/ И ПРИЗОВАВА ЗА ФИЗИЧЕСКА РАЗПРАВА С ТЯХ - ТРЯБВА ДА БЪДЕ АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНА!!! БОГ Е ЕДИН, НО ХОРАТА ГО НАРИЧАТ С РАЗЛИЧНИ ИМЕНА. ВРАЗУМЕТЕ СЕ НАЙ- СЕТНЕ!!! ИМА И АТЕИСТИ, КОИТО ОБАЧЕ ЖИВЕЯТ ТАКА, ВСЕ ЕДНО СА ВЯРВАЩИ. И МОЖЕ САМО ПРИМЕР ДА ВЗЕМАМЕ ОТ ТЯХ.
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предизборни лъжи,ще видите парламент и министерства през крив макарон след малко време,)
16
8
 
10
 
! Отговори
. преди 3 години
Ултра левия комунизъм (т.е. социализъм) също да се смята за участие в организирана престъпна група.
15
0
 
3
 
! Отговори
Забранена е преди 3 години
Кражбата на вещи, стойността на които надхвърля размера на една работна заплата.
14
9
 
11
 
! Отговори
Лелеле ДС преди 3 години
Всички лидери на ВМРО са с тюрко-Татарски имена мбухахаха но като за предизборно става.
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО да си сменят турските имена. Джамбази и каракачани ни срамят с имената си. Ако това не направят в името на България, нищо друго няма да направят.
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами прочети биографията на Александър Стамболийски.Той е бил тиранин от класа. Преследвал е политическите си противници и ги е пребивал. Цар Борис няколко пъти го е викал в двореца и е говорил с него за това. Дотегнал е на всимчки точно като комунистите по-късно.
11
7
 
9
 
! Отговори
Между другото преди 3 години
Тия Татари от ВМРО нали са си ислямисти какво се оплакват!?
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Друг ислям има ли?Все се колят,палят...Аз други ислямисти не съм виждал в историята.
9
17
 
6
 
! Отговори
Демокрут преди 3 години
А защо не внасят и за радикално православие?
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мислех, че вече е криминализиран.
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
v demokratichna bg ima svoboda na veroizpovedanieto. vnimavai da ne kriminalizirame hristianskata voinolubiva religia.
6
5
 
7
 
! Отговори
Бачи Кико преди 3 години
ВМРО поиска тоест ще стане, ама не се знае кога. На птедизборен ПР мирише.То преди избори всички дупедавци ставате много прозорливи и умни, ама след вота рЕзко забравяте какво сте лъгали и мазали. Силно се надявам никой от ОП да не влезе в парламента. Толкова много хора излъгахте - включително и мен.
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО е била забранявана като терористична организация. Присмял се хърбел на щърбел.
4
1
 
11
 
! Отговори
OHHHHH преди 3 години
Едно е да искаш.Второ е да можеш.Трето е да го направиш...Те ако не могат да го направят, когато са на върха на властта... кога ще могат? За какво са ни тия патриоти тогава?
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой уби Александър Стамболийски?
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ислямът е по дефиниция радикален.
1
10
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Браво! Напълно подкрепям!