Нинова скочи: Обещанията на Борисов за помощ в кризата – голи думи!

Не било предвидено финансиране по мерките в бюджетите за 2020 г. и 2021 г.
107
Нинова скочи: Обещанията на Борисов за помощ в кризата – голи думи!
Снимка: БГНЕС

След като премиерът Бойко Борисов обеща, че 400 милиона лева ще бъдат отпуснати в помощ на бизнеса и хората заради новите ограничителни мерки, червената шефка Корнелия Нинова го обвини в голи обещания.

Причината за това е, че нито в бюджета за тази година, нито в този за следващата тези средства са разписани.

"Докато депутатите от мнозинството отклонявахте вниманието с мъртвороден и печален опит за приемане на нова Конституция, правителството затвори държавата без да осигури грижа за хората", скочи тя.

Според нея, въпреки че е ясно, че от петък затварят училища, детски градини, молове, никой не знае откога ще влязат в сила компенсиращите загубите помощи.

Още по темата
"Здравето на хората е най-важното, но това затваряне трябваше да бъде съпътствано с икономически и социален план, правителството го направи без мерки, които да влязат в сила веднага", коментира соцлидерката.

Тя припомни, че през пролетта при първата вълна на коронавируса помощта за фирмите е дошла след 3 месеца.

"8% от фирмите са се възползвали от мярката 60:40", цитира тя данни на работодателите.

"Обещанията на Борисов са голи думи, защото ги няма в бюджета за настоящата година, а в бюджета за 2021 г. няма предвиден нито лев за новините мерки, които обещавате днес, това е още хаос в хаоса досега", обвини още Нинова.

Тя отново призова днес да не бъде обсъждан бюджетът за следващата година, а преди това да бъдат разписани конкретните помощи заради ограниченията.

"Българите имат нужда от подкрепа, всеки трябва да почувства грижата на държавата, а тя има има нужда от здрав разум, спокойствие и сигурност", коментира Нинова.

Според нея финансовият министър ще каже, че парите за помощите ги има, но явно ще се прехвърлят от други пера. Въпросът обаче бил в това какво ще стане с тези сектори, за които са били предвидено първоначално тези средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
16
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Нинова...хайде...Кога обличаме мантила и мундира.Добре е и едни ботуши за целта.Изоставаме с дезинфекция и почистване.По бързичко моля.
62
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
има логика в думите и
61
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали щеше да е доброволка.Или вече се е снимала с метлата.Ама другарко метлата е да метеш с нея, не да се возиш
60
1
 
18
 
! Отговори
доСанитарката Нинова преди 3 години
-помага при преобличането на пациента;-асистира на операционната сестра;-откарва пациента след операцията до стаята.8. Отнася за дезинфекция употребявани инструменти и донася дезинфектираните.9. Прави заявка за препарати и помощни средства, необходими за хигиенизирането на помещенията.10.При необходимост изпълнява и други задачи, възложени във връзка с изпълнение на работата. СТИГА ПЛЯМПА- ОТИВАЙ ДА РАБОТИШ-НАЛИ ОБЕЩА ДА СТАВАШ САНИТАРКА?НИНОВА, ОБЕЩАНОТО НЕ Е КАТО ДАДЕНОТО.Г-ЖА ЛЪЖА!
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая сега сложи маска.Все едно- бременна със спирала.Но лошо няма. Вирусчето повтаря.
58
0
 
16
 
! Отговори
до Нинова преди 3 години
3. Следи и поддържа постоянно наличие на санитарно-хигиенни средства в сервизните помещения.4. Подменя постелъчното бельо на пациентите и след освобождаването на леглата.5. Опакова и изнася отпадъците от помещенията до съответните места до събирането им, като следи за разделното им събиране.6. Следи за изхвърлянето на опасните отпадъци на определените за целта места. 7.Участва при разпределяне в оперативните интервенции, като:-придружава болния до операционната зала;
57
1
 
3
 
! Отговори
До Бау преди 3 години
Все още ги няма тези пари, унгарците и поляците ги стопираха.
56
1
 
13
 
! Отговори
до Нинова преди 3 години
Длъжностна характеристика на длъжността Санитар - К.у.рнелия Нинова1. Поддържа хигиената в определени помещения и прилежащи площи, почиства подове, мебели, прозорци и др., подпомага работата на медицинския персонал и помага при престоя на болните в медицинското заведение.Трудови задачи и задължения, характеризиращи описанието на длъжността:2. Почиства основно с дезинфекциращи препарати разпределени му от старшата медицинска сестра район.
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
Ех ако можеше БСП да пусне печатницата за пари, и печатай, печата и раздавай, и после 1 лв= на 1 евроцент
54
0
 
14
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 3 години
До баба мара - Не се притеснявай Маро ,по добре живи отколкото умрели ,и ние ревем ,че умираме от глад ,но за такъв умрял пенсионер не съм чул ,остави младите сами да решават как да постъпят с бизнеса си.Имаш ли акъл и желание и най вече здраве всичко се оправя.
53
4
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
нали ни дадоха 29 милиарда помощ? Или аз нещо не съм разбрал?
52
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тая май изобщо не се е заразявала. Направи си PR предизборно, Бойко да не остане по-назад и той си направи същия.
51
14
 
3
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 години
"Тя припомни, че през пролетта при първата вълна на коронавируса помощта за фирмите е дошла след 3 месеца".Да видим след колко месеца ще дойдат сега. Нещо ми подсказва, че няма да е по-рано от края на февруари. Корнелия Нинова пак ще излезе права, но това не пречи цял ден да я оп'люват гербаджийските ***.
50
12
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
които и да доиде след герб ще завари празна хазна ние пенсионерите оставаме безпенсии с това раздаване на пари бизнесът да се справя сам нали 30 години скачатече държавата е лош стопанин хаиде сега си продаваите имуществото в българия ичужбина и се спасяваите на държавата не разчитаите
49
2
 
16
 
! Отговори
коко преди 3 години
До АнонименТака ще като лекарите говореха а някой считаха че конспирация. И днес скачат срещу меките. С кеф да им пуснеш маркуча белкем се осъзнаят
48
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразени вече лежат в коридорите, стълбите и по пейките на болниците и чакат да се освободят места.
47
24
 
8
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
От. БОЙКО Борисов освен изхвърляния , лъжи и милиционерски сценарии друго не очаквайте!Изключително елементарен и вулгарен мафиот.Много скоро олигарсите ще го вземат на прицел.....вероятно!
46
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тая *** приключили вече като санитарка, много бързо?" Тя още не е започвала. Само на думи обеща, ама още чакаме да я видим със зелена престилка.
45
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИдей Сакън! Нинова и премиер
44
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля се на всички богове възможни БСП да спечели избори и Нинова да е премиер само за да им гледам сеира.