Нинова скочи: Обещанията на Борисов за помощ в кризата – голи думи!

Не било предвидено финансиране по мерките в бюджетите за 2020 г. и 2021 г.
107
Нинова скочи: Обещанията на Борисов за помощ в кризата – голи думи!
Снимка: БГНЕС

След като премиерът Бойко Борисов обеща, че 400 милиона лева ще бъдат отпуснати в помощ на бизнеса и хората заради новите ограничителни мерки, червената шефка Корнелия Нинова го обвини в голи обещания.

Причината за това е, че нито в бюджета за тази година, нито в този за следващата тези средства са разписани.

"Докато депутатите от мнозинството отклонявахте вниманието с мъртвороден и печален опит за приемане на нова Конституция, правителството затвори държавата без да осигури грижа за хората", скочи тя.

Според нея, въпреки че е ясно, че от петък затварят училища, детски градини, молове, никой не знае откога ще влязат в сила компенсиращите загубите помощи.

Още по темата
"Здравето на хората е най-важното, но това затваряне трябваше да бъде съпътствано с икономически и социален план, правителството го направи без мерки, които да влязат в сила веднага", коментира соцлидерката.

Тя припомни, че през пролетта при първата вълна на коронавируса помощта за фирмите е дошла след 3 месеца.

"8% от фирмите са се възползвали от мярката 60:40", цитира тя данни на работодателите.

"Обещанията на Борисов са голи думи, защото ги няма в бюджета за настоящата година, а в бюджета за 2021 г. няма предвиден нито лев за новините мерки, които обещавате днес, това е още хаос в хаоса досега", обвини още Нинова.

Тя отново призова днес да не бъде обсъждан бюджетът за следващата година, а преди това да бъдат разписани конкретните помощи заради ограниченията.

"Българите имат нужда от подкрепа, всеки трябва да почувства грижата на държавата, а тя има има нужда от здрав разум, спокойствие и сигурност", коментира Нинова.

Според нея финансовият министър ще каже, че парите за помощите ги има, но явно ще се прехвърлят от други пера. Въпросът обаче бил в това какво ще стане с тези сектори, за които са били предвидено първоначално тези средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова и партията на Слави ще са в коалиция през следващия парламент
2
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарката е по лафовете. Лика - прилика с ББ.
1
6
 
31
 
! Отговори
пешо преди 3 години
Кой ли и вярва на тая крадла и лъжкиня!