Тома Биков: Смъртността ни заради нисък здравен статус

Здравната система работила, смята депутатът от ГЕРБ
25 ное 2020 12:43, Петя Славова
47
Тома Биков: Смъртността ни заради нисък здравен статус
Снимка: БГНЕС

"Ако трябва да говорим за смъртността, трябва да отбележим, че ние имаме по-нисък здравен статус по редица причини. От здравословен начин на живот до липса на профилактика. Вероятно и тези фактори имат принос към високата смъртност в страната. Трябва да отбележим, че здравната система работи. В българските болници се намират хиляди хора и те получат нужната помощ". Това заяви пред Нова тв депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той добави, че държавата има отговорност по отношение на това хората да получат помощ, когато имат нужда и здравната система да не блокира.

Още по темата

"Твърдя, че българите просто сме по-болни хора. Ние гледаме показатели и предупреждаваме непрестанно, че вирусът е опасен. Властта прави всичко заедно с хората. Тя не може да направи нищо сама", добави Биков.

 Депутатът отбеляза, че страната ни се е намирала на първо място по смъртност и преди пандемията от коронавирус. Според него хората изпадат в две изключително притеснителни състояния - безотговорност и паника.

Според него важен факт е, че цяло лято българското общество е било демобилизирано в битката със заразата.

"Има и конкретни хора, които го направиха. Това са тези, които твърдяха, че има диктатура, че маските са, за да мълчим и тези, които твърдяха, че ген. Мутафчийски ги е лъгал", добави Биков.

Депутатът от ГЕРБ коментира и "Бюджет 2021". Той обясни, че мерки във връзка с икономическата кризата са взети.

"Има готовност самият бюджет да е в тази посока. Освен него очакваме и европейската помощ. Готови сме да подпомогнем хората извънредно, ако това се наложи. Всеки министър изчислява и работи в тази посока", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бичков много умен , тия дето ги дрьнка и ние ги знаем - как това помага на умрелите
16
1
 
13
 
! Отговори
97033 преди 3 години
Абсолютно вярно - здравната ни система работи перфектно в интерес на собствениците на болници медицинсдски центрове, клиники, защото необезпокоявани източват здравната каса и доят пациентите си. Защо не огласят имената на тези собственици? Така всички ще цнаят точно за кого плащаме здраните си вноски. Журналистите и прокурорите са на ход!
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
К'во стана с БЦЖ-то? За едно лято ли изчезна......... Нали уж Бай Тошо...... кой ли какви ли не простотии не изприказва на гърба на хората, едни *** по стълби, други са прокажени, карантинирани, личните лекари бягат като от чумави, места няма, линейки няма, лекари няма........ От март досега това ли заслужихме?
14
3
 
8
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Коронавируса не признава нисък и висок здравен статус. Никой няма гаранция, дори и депутат.
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Здравната система работила, смята депутатът от ГЕРБ"Ама разбира се. Лекари по телефона. Хора умират по стълбите. 4 дни за линейка. Работи, спор няма.
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този в един от кандидат -затворниците .
11
0
 
27
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Хора умират пред стълбищата ,здраната система работила ,значи тоя гербераст такъв да му изсулиш просто!Българоубийци!
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гражданската заедно с ГТП ги направихте задължителни нали? Защо не задължите и хората да се преглеждат?Но направете смислена здравна профилактика, а не такава,която да отбива номер и да премества едни пари от един джоб в друг джоб.Защото ПКК+урина обикновено биха показали изменения когато сме вече с единия крак в гроба. Измислете персонализирана профилактика, примерно - пушач - ренген на бял дроб, роднина починал от рак на дебело черво - колоноскопия и т.н.
9
3
 
7
 
! Отговори
Невероятно но факт преди 3 години
Първото правителство в света което използва услугите на СЕКТА за да преследва и тероризира гражданите си!Коя е сектата ли,това е Пернишката секта!?
8
0
 
26
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
А добро утро. Това със здравния статус на нацията и бруталната корупция излиза при всеки доклад на ЕС през всички 13 години в които сме членки, 11 от които на власт са гроб. Много ясно, че с най висока смъртност и най ниски доходи в съюза (и не само) ще има и най висока смъртност от вируса. И точно затова трябваше да вземете мерки !!! Калинки, крадливи.
7
1
 
27
 
! Отговори
Кравата Милка преди 3 години
Смъртността е висока поради липсата на адекватна здравна политика и поради дългогодишно управление на улигуфрени.
6
0
 
27
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Доктор Биков добре диагностицира родното здравеопазване, но той някак си не разбира, че управлението на неговата партия герб е причината за това...
5
0
 
25
 
! Отговори
Саки преди 3 години
Неприятен и скучен човек,отблъскващ.
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо изобщо давате трибуна на фурнаджийската лопата? Мнението на този безхарактерен, безпринципен и безгръбначен индивид има нулева стойност.
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименХората не могат да с лекуват, а тоя ги обвинява.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя и от здравеопазване взел да разбира, хаха
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С ниски доходи на голяма част от населението какъв да е здравния ни статус? Кой ни управлява последните години, при толкова фондове от ЕС, къде сме ние, къде са другите бивши соц страни, даже Румъния е преди нас. Некадърни управляващи, интересуващи се от поредния комисион лично за себе си за последните 30 години плюс настоящ и бъдещ дълг за поколенията