Бюджетът не бил кошница с пари, а политики, а такива нямало

Според Ивайло Калфин макрорамката е предизборна
Обновена: 27 ное 2020 21:44 | 27 ное 2020 21:40, Екип на Bulgaria On Air
9

Бюджетът на следващата година има някои проблеми  с рамката, в която е изчислен. На него не трябва да се гледа като на кошница с пари, а като на политики и тук не се виждат такива. Това заяви бившият вицепремиер и социален министър Ивайло Калфин в предаването "Денят ON AIR".

"Дават се повече пари, но много изкривено, несправедливо и ще доведат до тежки щети върху много социални системи", заяви той.

Според него бюджетът очевидно е предизборен, като големите предвидени разходи са до март-април.

"Детските надбавки са един от примерите за лошо предвиждане на средствата. В пенсионната система е същото", коментира още Калфин пред Bulgaria ON AIR.

По думите му много хора ще бъдат ощетени.

"Има още един въпрос. Говорим, че догодина сме в криза. Кого трябва да подпомогнете? Естествено тези, които ще бъдат най-уязвени. Най-застрашени са тези, които не могат да си хранят семействата", посочи той.

Калфин изрази мнение, че в кризата "помпаме" чужди икономи, вместо да подпомагаме българската и заплахата много хора да останат без работа е реална.

"Ако говорим за справедливост, ако искаме сплотеност в обществото, трябва да кажеш "това са възможностите, ето на кого ще помогнем", това не се случва", каза още бившият социален министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: бюджетКалфин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
държавата преди 3 години
До 8 Анониментова са всичкли ние гражданите . тези които вкарват пари в бюджета са всички данъкоплатци които работят в частния сектор и така държавата(респективно данъкоплатеца) НЕ Е ДЛЪЖЕН да осигурява на който и да е каквото и да е !! както например в едно семейство парите са толкова колкото изкарват работещите родители и те не са длъжни да осигурят а колкото могат . а парите отиват в чужди икономики защото ние дори месо и зеленчуци и др. хранителни продукти НЕ произвеждаме досттъчно
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново грешки и глупости,защо не прочетете на Германия как се определят заплати и пенсий.Трябва да има база МИНИМУМ с колко пари един пенсионер или гражданин може да живее на месец.С 300 лв не може,не зависмо да ли си работил малко като гражданин на България,държавата трябва да ти осигури доходи да живееш,защото парите отиват в икономиката.ГЕРБ не стават то е ясно,БСП се опитват но и те куцат.Смешни икономисти,препишете нещо от ЕС,прочетете.
5
2
 
4
 
! Отговори
бай онзи преди 3 години
Тука пак някакви комунисти искат чужди пари от програмисти- ще бъркате по кофите този път ..
4
6
 
0
 
! Отговори
трябват преди 3 години
трябват повече данъци за програмистите.просто защото те имат пари.Но трябва да се въведат по хитър начин за да минат в парламента.Примерно може да се облага програмен код - на страница или на символ - с цел защита на авторско прави.Начини има - трябва управленса воля.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е същия кат оня фигуранта драйфа ми се веке.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големият празнодумец.
1
7
 
2
 
! Отговори
Хахах преди 3 години
Какви политики бе,те изтезават хора та чак и секта са си направили за това!