Дончев: Радев използвал скверна технология за трупане на дивиденти

Кого обслужвал президентът с чертаенето на апокалиптични сценарии
204
Дончев: Радев използвал скверна технология за трупане на дивиденти
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ние сме готови да изпълним бюджет 2021, президентът използва скверна технология за политически дивиденти, коментира вицепремиерът Томислав Дончев по повод оценката на държавния глава за приетия окончателно бюджет на страната за следващата година.

Още по темата

Той анонсира в аванс нова мярка на правителството в подкрепа на бизнеса като уточни, че детайлите ще станат ясни, вероятно, идния понеделник.

Става дума за още една схема за подкрепа за бизнеса и поне 170 млн. лв. , поясни Дончев, цитиран от БТА.

Ще се даде право на пострадалите бизнеси да получат помощ от държавата, която да е определен процент от оборота.

Кандидатстването ще е изцяло по електронен път. Целта е да сме по-бързи, подчерта вицепремиерът. Нека всички предприемачи да знаят, че за периода, когато е невъзможно бизнесът им да се осъществява, ще могат да разчитат на държавата, изтъкна той.

По повод политическите коментари - хубаво е в политиката да се изказваш цветно, коментира Томислав Дончев оценката на Румен Радев, че бюджетът е "след мен и потоп".

Само че, отбеляза той, това не се потвърждава от данните на нито една международна финансова институция, напротив - България ще продължи да е сред държавите с най-нисък дълг, готови сме да изпълним бюджет 2021.

Когато казваш обратното на това, което се случва, няма нищо общо с изкуството да критикуваш в политиката, посочи Дончев.

Кого обслужва президентът Радев с чертаенето на апокалиптични сценарии - болните, лекарите, полицаите, служителите на РЗИ? Не мисля - това е само скверна технология за трупане на политически дивиденти, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
8
 
7
 
! Отговори
сами не можем преди 3 години
До народ-раяПо-добре чужденци на заплата отколкото верни на партията некадърници! само ТурцияИзпърдяхме си късмета и ще плачим за турски парцали!
134
16
 
1
 
! Отговори
народ-рая преди 3 години
До -За раята - султана и майка Турция! Ще плачим за турско! Добре си живяхме заедно.Дойдоха московците и ни закрепостираха презаробени.
133
10
 
19
 
! Отговори
- преди 3 години
САМО оФчи народ може да търпи герберунгелови недоразумения на власт 11 години!Писна ми от оФчия манталитет на раята! Не е виновен Дончев, Атанасова,Биков, Гърневски, Вожда и- виновен е оФчия безнадежден и неспасяем народ-рая!
132
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Томсъна отдавна не е интересен,откакто бръщолевеше за кванти и ефекта на котката на Шрьодер на бабите в сутрешния блок-гледам на него с интерес и съчувствие.А за 2та млр.лева дето профука за ел. правителство,май идва време да пише а не да бъбри сложни изречения.
131
8
 
20
 
! Отговори
Илиян преди 3 години
Да -а-а-а. Томито пак се изказа преди да си е взел хапчето. Така и не се разбра какъв специалист е Томислав. До тук виждам че е експерт по празнодумие. Това върши работа но не за дълго. Общо взето Томислав изпълнява заръката на своя вожд "Трябва да направим така че Радев да изглежда глупаво". Поради това Томито е изпята песен. Само ограничени хора могат да му се вързват на вманиачените речи. (Всяка прилика с лица от далечното минало през Вторрата световна война е случайна)
130
7
 
10
 
! Отговори
ам бубаджан преди 3 години
скверна технология... kalinki
129
4
 
8
 
! Отговори
свещена простота преди 3 години
До Блестяща пpocтoтаПростите живеят по-дълго!!! Именно защото се уповават само на Бога а не на хората!
128
11
 
12
 
! Отговори
Селианин преди 3 години
Прессекретариата на бесепе вече е в президенството и заедно в един глас предизборна агитация въртят
127
18
 
16
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Гледахме си го, хранихме си го 5 г. г-н Радев, време е са си ходи.
126
2
 
7
 
! Отговори
криза навсякъде преди 3 години
До здравната кризаВ това число и при управляващите - жени и деца!
125
11
 
11
 
! Отговори
здравната криза преди 3 години
До 333Това е едно прикритие за престъпната отговорнаст на комунистите от Герб.
124
1
 
5
 
! Отговори
атовете се ритата преди 3 години
До АнонименМагаретата страдат. - Старата народна приказка.
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОНЗИНищо друго ли не можа да измислиш? А от тебе какво става? Хейтър?
122
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сквернота е това, което причинявате с вашето т. н управление (хелоу! има ли пилот в самолета?) или има само егоцентричен илитерат, случайно или по скоро не турен на власт от кукловодите, превърнал се в диктатор и повярвал си, а сега вече неудобен за тях!Що се отнася до еврофондовете, там поголовно се краде от близки до властта и после няма отговорност, нали Темида и главпрокулолът ( ти ди го избра) решават
121
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Блестяща пpocтoтаОтиди ти да поработиш като санитар! Но те е страх! Животински страх! Радев си има работа, не обикаля с жипката да ръси разни "Шменти капели" и "Пунта мара"!Леле, какво ще правите, като осиротеете скоро? Ще ви лъсне цялата под-лост, даже баклавички и бонбонки няма да Му носите!
120
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изказването на този нелицеприятен и не особено умен човек може да се определи само като изпускане на голямо количество въздух под налягане.
119
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Томи, защо не отидеш на някой конкурс по красота, наместо да хапеш г-н Президента на Републиката? Дай да пуснем историческия разговор с пияния Боко и твоето поддакване на знаменитите му фрази за г-н Президента и г-жа Председателката на Парламента! Ти си послужи с речника на Боко! И ти ли беше пийнал? Не фъфлеше като онзи, ама признай, че беше малко по-въодушевен от нормалното! Боколук си, моето момче, макар че излизаш от кожата си да изглеждаш по-нормален! Такива в ГЕРБ просто няма!
118
14
 
8
 
! Отговори
Блестяща пpocтoта преди 3 години
Цяло лято Резидента призоваваше нискочелите да да се събират по площадите, да крещят,да горят маски и да разнасят вируса, а сега правителството било виновно, че съснали много болните. Време е Фигуранта да изкупи греха си и да влезе като санитар в инфекциозно отделение - длъжността отговаря на интелекта и манталитета му. Като свадлива римлянка на опашка е!
117
4
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Сгъваем герберастки гранатомет Президентът не използва.
116
6
 
25
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Този бил най умния гербаджия и 10 години прави електронно правителство с тази смачкана мутра на лицето