Борисов с рецепта: Работещата икономика за бързо излизане от кризата

"Две-три седмици, ако се свием, след това ще можем да отпуснем", посочи той
Обновена: 29 ное 2020 19:33 | 29 ное 2020 19:14, Красимир Ангелов
194
Борисов с рецепта: Работещата икономика за бързо излизане от кризата
Снимка: БГНЕС

Работещата икономика е гаранция, че страната ни ще излезе по-бързо от кризата, породена от пандемията, заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в пловдивско предприятие за производство на роботи, подпомогнато с 1 милион и 600 хиляди лева  по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

Още по темата
Компанията е производител и на устройства, с които се тестват ваксини за коронавирус, съобщава БНР.

При посещението си Борисов коментира  наложените нови противоепидемични мерки:

"Вчера във Франция пуснаха фризьорските салони, голяма радост. Ние тук не сме спирали нищо. Две-три седмици, ако се свием, да се пазим, нищо повече - маската, дистанцията, след това ще можем да отпуснем“, подчерта премиерът.

"Нито има КПП-та, можеш да излезеш, да се разходиш, парк, планина, на риба, ако щеш. В същото време от другата страна на везната ми стоят докторите, казват - натискът е огромен. Дай за две-три седмици да го намалим", заяви още Борисов.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добивът на шистов газ в САЩ, основният конкурент на руския газ в Европа, ще забави растежа си през следващите години поне до 2030г. Това, според законите на капиталистическата пазарна икономика, ще доведе до тенденции в Газпром да оптимира цените си за ЕС с цел повишаване на приходите от продажбите на европейския пазар.
98
2
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Бойко се издува катоГорбачов,странно защо ли?
97
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При Тодор Живков никой не инвестираше в България. Във всеки град имаше по няколко завода, 100% български, без дялове на чужди инвеститори. България беше сред 30те най развити икономики в света.
96
0
 
5
 
! Отговори
опи преди 3 години
Ауу, той бил много умен, бе.
95
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Ох, да дойде Тесла или фауве да отворят завод да им работим евтинко, най-евтино от всички ще им работим.
94
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бацето е златна мина за сайтовете. Всяко публикувано изказване им генерира доста приличен трафик.
93
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде да инвестират - всички ключове отрасли са западни - банки, златото, електроснабдяване, водоснабдяване, енергиетика, комуникации! В какво да инвестират - в себе си? Защо да инвестират като могат да купуват на безценица!
92
1
 
9
 
! Отговори
SS преди 3 години
Винаги съм искал да направя кариера в организираната престъпност.Само ,че не можах да реша дали държавния (политиката) или частния сектор.
91
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За западняците българина е втора категория човек, славянин, роб. Да инвестираш в българска фирма значи да внесеш капитал и присобиеш акции, тоест да се приравниш до нивото на българските предприемачи - това западняците никога няма да го допуснат да са партньори със слуги. Просто производство българите да им работят евтино, и им казват че това било инвестица, което изобщо не е, това е експлоатация, но българина който тъне в мизерия се радва, че фауве ще го наемат да им работи евтино.
90
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През последните 10 години нито преките нито непреките инвестиции не са намаляли, защото в България никога не е имало чужди инвестиции. За 30 години нито един западен инвеститор не е закупил акции от български фирми старт-ъп или каквато и да е да увеличи капитала и да развива бизнес с българи. Под чужда инвестиция се разбира изкупуване на ключови отрасли на безценица. В България не е предвидено да се инвестира. Кой е луд да инвестира в територия предвидена за пушечно месо при войната с Русия.
89
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рецепти за икономика - хаха!А план за ваксинация -въйвъй!
88
1
 
4
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
През последните 10 години преките чуждестранни инвестиции в България са намалели 20 пъти.-------Колега 103, виж колко недвижими имоти(законни+незаконни) се построиха в нашата Община, само за последните 10 години.После ще разбереш, защо кмета е подсъдим, и защо ще му се размине с условна.Та ДС мафията има мнооого парички !!Идея си нямате колко са ...
87
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 10 години ни пръскат с кемтрейл или от както това дойде на власт, след това започна да внася *** на Европа, източи водоемите, сега иска да ви ваксинира.За каква икономика ни говори това НЕДОРАЗУМЕНИЕ ?Със цехчета за 20-30 човека икономика не се прави, но зад черепната ти кухина няма и грам мозък и не можеш да го разбереш некадърнико борисов.Това е сключило догор с дявола за нашето унищожение, първо беше земеделието, после животните сега наред са хората.
86
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време дянков казваше даже че криза нямало. Тиквата фолксваген даже докара и *** луната кацна, вервайте
85
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТо"..абе хора,наденето му усмирителната риза на тоя бе!..ДОКАТО ВСЕ ОЩЕ МЪРДАТЕ И ДИШАТЕ!!!!КАКВО ЧАКАТЕ?!"Абе, що така ми се струва, че такива като теб викат вдигнете се, направете, но вие си стоите и гледате отстрани какво ще стане?Що ти не се ВДИГНЕШ?Я кажи, в какво се изразява ТВОЕТО вдигане?
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През последните 10 години преките чуждестранни инвестиции в България са намалели 20 пъти. Това обяви бившият зам.-министър на туризма Бранимир Ботев пред БиТиВи.България се срина ужасно, инвестицията е нещо, което трябва да привлечеш, да го ухажваш, проактивната политика липсва, допълни още Ботев.По думите му, управляващите през годините са превърнали голяма част от предоставянето на административни услуги в монополни права на държавата и частните монополи.
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 99НЕКА САМО ДОНЧО ДА СИ ОСТАНЕ....
82
3
 
3
 
! Отговори
БГ е КОНЦЛАГЕР преди 3 години
"Нито има КПП-та, можеш да излезеш, да се разходиш, парк, планина, на риба, ако щеш"Пернишката секта преследва,унизява и убива хора,как да се разходя!?
81
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе какво стана с Черепа Божков лепнаха му 9 обвинения и изведнъж всичко отпадна явно се разбраха
80
6
 
5
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
До ПроСоТоБате, с твоите нетолерантни коментари бая дразниш герберастите, може скоро и теб да те баннат за седмица две, щото си трън в очите на удобните потребители ;)