БСП праща на прокурор изнесените факти във ВиК сектора

"Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност", посочва Корнелия Нинова
Обновена: 29 ное 2020 20:11 | 29 ное 2020 14:35, Ния Христова
47
БСП праща на прокурор изнесените факти във ВиК сектора

БСП сезира главния прокурор за изнесените факти за безстопанственост, корупция, престъпно бездействие и умишлени действия на министри, областни управители и кметове, касаещи напоителни системи, язовири, ВиК инфраструктура, пречиствателни станции. Това съобщи лидерът на българските социалисти Корнелия Ниова във Фейсбук. 

Реакцията на БСП е само ден след като министърът на околната среда и водите Емил Димитров изнесе по време на петъчния парламентарен контрол скандални факти във ВиК сектора. Той предупреди, че те ще доведат до водна криза в страната и водни бунтове.
Още по темата
 
"Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност“, написа Корнелия Нинова и уточни: „Сезираме главния прокурор  за изнесените факти. Ще му предоставим стенограмата от заседанието,  за да започне проверка за евентуални извършени престъпления от министри, от областни управители и кметове, както и от самия премиер Борисов за неупражнен контрол".
 
Веднага след изложението на министър Димитров относно смущаващите данни за ВиК сектора, лидерът на левицата в парламента Корнелия Нинова заяви от трибуната: "Чухте най-вярната и безкомпромисна оценка на управлението на Бойко Борисов. Въпросите за въздуха, чистата вода и храна са въпроси за здравето на нацията".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Тази се провали. Остават и 4 месеца на свобода. Ще чака на топло 5 месеца фигуранта.
11
9
 
5
 
! Отговори
всички преди 3 години
от шайката са за затвор.
10
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гладни комунисти!Вият от злоба,че не са на власт!
9
2
 
28
 
! Отговори
БЕН преди 3 години
алчна за власт дебелана.
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пази боже от тази!Да не чуе нещо!А колкото до комунистите ги знаем как управляват!
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Столетницата, където ни остави под радиационен дъжд на 1 май 1986г. и дезинформираха родителите ни за аварията в Чернобил."Е виж. Нямааалоо е сяя. Как да знаят навреме. Все пак не е имало джисиеми интернет а у.
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да праща и да не пращааааа.Прукуратурта е с ГЕРБ, а не с комуниститтееее! ААХАХАХААХ
5
16
 
8
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Гешев няма да захапе ръката която му хвърля по някои оглозан кокал !!
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елате да видите в Пловдив река Марица в момента е джунгла :)
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да спрат всичките ВЕцове накацали по малките рекички и ще видите как ще се напълнят язовирите.
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох.. майкооооооо точно тя ли ще говори за права за въздух и вода? Точно тя - наследницата на БКП партията. Столетницата, където ни остави под радиационен дъжд на 1 май 1986г. и дезинформираха родителите ни за аварията в Чернобил. Така се изпокриха тогава.Само те и ядоха години след това проверена и чиста храна от резерва и от внос. И сега пак плете чувалчето да обере парсата. Сезирала гл прокурор. Чок шей! Да се самосезира Нинова и да иде да види родната си майка, че покрива и тече,къщата пада
1
7
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Какъв прокурор, нали и в съдът и в прокуратоурата подобно на действащото правителство са мутри и мафиоти... ?!...или поне станаха такива, след като подбраха Баневи, Карнобатските босове, Арабаджиеви, Весилевците, Божковците и Офшорните ленчета, а се чу че предстои и ревизия на Техноимпекс и другите знакови приватизационни сделки...Импексова и СиЕ, вместо да занимават с прокурара със сигналите, да си помислят как да ввлязат във контакт с Бай ставри и да си договорят по-добри условия в общежитието