4 партии сигурни за следващия парламент, Слави Трифонов на ръба

Всеки трети българин обаче се заканва, че няма да гласува
30 ное 2020 17:00, Красимир Ангелов
359
4 партии сигурни за следващия парламент, Слави Трифонов на ръба
Снимка: БГНЕС

4 партии са сигурни за следващия парламент, а още 2 са на ръба към този момент, става ясно от проучване на "Барометър България", проведено от 24 до 29 ноември сред 847 души на възраст над 18 г.

В края на ноември и на ръба на затягащи се противоепидемични мерки одобрението към ГЕРБ не търпи значителна динамика и партията остава водеща политическа сила с 20,1% подкрепа от всички анкетирани. БСП остават на второ място с 12,5%, като разчитат на подкрепата предимно на твърдия си електорат.

Още по темата
ДПС събират 7,9% със своя традиционен електорат, а твърдата позиция по въпроса с Македония и отстояването на българската кауза там укрепи позициите на ВМРО, отчитат от "Барометър България". Заявка да гласуват за ОП дават 7,6% от избирателите.

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" задържа нивата си на одобрение без промяна, като изглежда близо до следващ парламент с 3,7% от всички анкетирани. Същото се отнася и за Демократична България, които остават в рамките на твърдия си електорат от десни избиратели от големи градове и с около 3,1%.

"Изправи се.бг" на Мая Манолова среща подкрепата на 1,5% от анкетираните, а проектът на Цветан Цветанов "Републиканци за България" - 0,8%. За "Воля" са обявили, че ще гласуват 0,7% от анкетираните.

Прави впечатление и високият процент на заявилите, че няма да гласуват – 30,9%, а 9,1% от анкетираните се колебаят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
313- ти МЕ РАЗВЕСЕЛИ, ОБАЧЕ ТАКА И НЕ МОЖАХ ДА ЗАБРАВЯ ОНОВА ЧЕРВЕНО ПРЕЖИВЯВАНЕ, КОЕТО КАТО ПОСЕГНА КЪМ ЧЕРВЕНАТА БЮЛЕТИНА И МЕ ВТРИСА- ВИЖ ЗА КАКВО ГОВОРЯ- ИНФЛАЦИЯ НАД 2500%, МИН ЗАПЛАТА 5500ЛВ В ДОЛАРИ Е 1.8 ДЛ, ДА ТОВА Е ЗА ЦЯЛ МЕСЕЦ, АЗ С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ И САМА МАЙКА МЕСЕЦ ЯНУАРИ 1997Г- ЗАПЛАТА ЗА 22 РАБОТНИ ДНИ 12,50ЛВ- НОИ С ПИК И ЕГН, 15 ФАЛИРАНИ БАНКИ И ИМОТИ ОТНЕТИ ОТ ОНИЯ ЩЕДРО РЕКЛАМИРАНИ ФИН ПИРАМИДИ, ЗАВОДИ ПРОДАВАНИ ЗА ПО 1ДЛ- ТОВА БЕШЕ НАЧАЛОТО НА ЧЕРВЕНИТЕ ПОГРОМИ.
276
1
 
7
 
! Отговори
Чалгата преди 3 години
Това е организиран удар по чалгата, миските, футболистите и всякакви други звезди, строители на съвременната ни родина
275
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато овце гласуват в Парламентът влизат винаги най-про'стите и тъ'пите същества от семейство "май"муни" ! Сега Слави им е най-голямата пречка, затова и сайтове и социолози се борят яко за парите които ГЕРБ им осигуряват за манипулация и измама ! България е "изпепелена" кошара, овцете са на доизживяване, предстои им последното пролетно "стригане", след него пристига "гладната смърт" !
274
16
 
15
 
! Отговори
победа за ГЕРБ преди 3 години
Не знам дали Борисов ще е следващия премиер, но ГЕРБ отново ще спечелят изборите. Всеки който има малко разум в главата го знае. Българинът е по-мъдър отколкото се мисли. Той е здраво стъпил на краката си. Вече се досещаме какво ни чака, ако крушовската *** спечели. Видяхме колко малко мозък има безделникът от Дондуков 2. Той беше абсолютна греша, но да се срамят тези, които го избраха. Моята съвест е чиста.
273
12
 
4
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Банкя аналитика - да умреш....докога с тия партенки, вмирисаха целия интернет! Не изхарчиха ли субсидията? Или от нови спонсори...
272
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното продажно проучване на Барометър. Аз се чудя защо тези клоуни си правят труда, освен за пари разбира се. Всички ги знаят какво представляват.
271
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еднокнивника с кюлчетата ще потърси политическо убежище при Ердоган.
270
6
 
19
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
БАРОМЕТЪР ЗЕМЕ СЕ БАРНИ ЗА ЗАДНИТЕ БУЗИ НАД.... И СИ, ЧЕ БОЧКО ИДЕ СЪС 200.
269
16
 
7
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Герберастите са минало дойде нашето време на партията на безпартийните , или на негласуващите не мисля да гласувам важното е да има коалиция на всички малки партии срещу герберастите и бесепарите ако все още не се е създала партията на безпартийните
268
8
 
8
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Партията на безпартийние идва на власт с 100 % аз мисля да не гласувам бесепарите не взимат повече от 4-8% а партриотарите са с 3% костовистите, и чалгарите са с по 3 % а герберастите и да вземат 20 % това прави 48 депутата повече власт няма да вземат отпадат идваме ние партията на безпартийните а ако не се създаде все още всички малки партии коалиция срещу герберастите с техните 48 депутата власт никога няма да имат повече
267
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да не дойде пак БКП-то...
266
17
 
20
 
! Отговори
Русомраз преди 3 години
Чaлгаря, Маяма и *** - на бoклyка!!!
265
39
 
25
 
! Отговори
Борисов преди 3 години
Бойко Борисов е велик български управник - втори след СтамболовГЕРБ - нов мандатБорисов - Премиер, това е което народа на България иска и ще определи на изборите
264
7
 
20
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Абе гледахте ли клипа на 100 килограмовата щерка на Андрей Райчев къде тресе телеса в болнична стая уж нещо танцува?:):):):)Малииииии:):):)
263
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поддръжниците на ГЕРБ са жалка безгръбначна пасмина.Типичен пример е Мирослав Тенев от Пловдив. 150 см висок с всеки пост във фейсбук му е четка е на Бойко. Не знаех че е възможно да има човек толкова лишен от достойнство
262
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 294 - да индустриалци, банкери, министри, адвокати - това ли са хората за затвора? Или 5мата от РМС дето хванали по един пищов и тръгнали по страната?? Гледай ретро филми да видиш какъв е бил живота в САЩ и Европа след войната и ще видиш колко си се объркал...
261
8
 
12
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До Парад Всеки с косурите си:):):)Я дай некви по-добри предложения?:):):)Румен Гечев става ли?:):):)
260
11
 
18
 
! Отговори
Парад преди 3 години
Министрите на ГЕРБ са парад на тъпотията. Насладихме се на такива нагли и прости хора като Говнанов, Ангелкова, Дани Кирилов, Дядо Ананиев, Маринов, Теменужка, Фурмата Караниколов, Ревизоро. Да ги бяха събирали от домове за изостанали пак щеше да е по-добре
259
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 285 Вярвай ми че много българи биха искали и днес да има Белене! Тогава през соца тази дестинация беше за непоправими индивиди! А днес са сред нас и Не сме защитени по никакъв начин от тях! А че имаше и хора които не им беше местото там няма спор!
258
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кебапчетата се правят от смлени кокали и кости. Яж си ги.