4 партии сигурни за следващия парламент, Слави Трифонов на ръба

Всеки трети българин обаче се заканва, че няма да гласува
30 ное 2020 17:00, Красимир Ангелов
359
4 партии сигурни за следващия парламент, Слави Трифонов на ръба
Снимка: БГНЕС

4 партии са сигурни за следващия парламент, а още 2 са на ръба към този момент, става ясно от проучване на "Барометър България", проведено от 24 до 29 ноември сред 847 души на възраст над 18 г.

В края на ноември и на ръба на затягащи се противоепидемични мерки одобрението към ГЕРБ не търпи значителна динамика и партията остава водеща политическа сила с 20,1% подкрепа от всички анкетирани. БСП остават на второ място с 12,5%, като разчитат на подкрепата предимно на твърдия си електорат.

Още по темата
ДПС събират 7,9% със своя традиционен електорат, а твърдата позиция по въпроса с Македония и отстояването на българската кауза там укрепи позициите на ВМРО, отчитат от "Барометър България". Заявка да гласуват за ОП дават 7,6% от избирателите.

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" задържа нивата си на одобрение без промяна, като изглежда близо до следващ парламент с 3,7% от всички анкетирани. Същото се отнася и за Демократична България, които остават в рамките на твърдия си електорат от десни избиратели от големи градове и с около 3,1%.

"Изправи се.бг" на Мая Манолова среща подкрепата на 1,5% от анкетираните, а проектът на Цветан Цветанов "Републиканци за България" - 0,8%. За "Воля" са обявили, че ще гласуват 0,7% от анкетираните.

Прави впечатление и високият процент на заявилите, че няма да гласуват – 30,9%, а 9,1% от анкетираните се колебаят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
8
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До никакви партии!!! Стига опорки бе:):):)Бойко какво общо има с Русия?:):):)Не е стъпил там:):):)Той ако имаше нещо общо нямаше да купи Ф16 бе:):):)Колкото и да се пените Март пак с маркуча шнеле,шнеле,дас ис фантастиш,йаааааа вундаба,шприц ме:):):):)С 200 на сухо:):):)
236
5
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Влизат в парламента точно тези дето не става нищо от тях.
235
5
 
6
 
! Отговори
оцелял от българин преди 3 години
Аз ще гласувам за Цвъки Молитвената закуска, защото е силно религиозен,не пропуска да ходи на молитвени закуски и с асансьора си се качва на високо ,за да е по-близо до Господ и ще се моли за мене,когато гушна букета,душата ми да бъде разпределена в Рая .А сега:"Анатема крадливи ни Цвъки!Твойта ммммм !До девето!"
234
7
 
5
 
! Отговори
никакви партии!!! преди 3 години
До всички партии руски!Всички основни партии са русофилски под диктовката на Русия! Само ковид-19за тях!
233
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 260 Май наистина помни за разлика от теб а?-:)
232
3
 
4
 
! Отговори
до1989 ред-дисциплин преди 3 години
До АнонименС цената на 99 концентрационни лагера
231
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 266. Всички империалистически партии по заповед на Америка!-:) другата крайност.Лъжа ли е? Виждаме едното с си стискаме очите за другото? Ако беше принципен човек нямаше да го коментираме това сега!-:)
230
4
 
5
 
! Отговори
всички партии руски! преди 3 години
По заповед на Москва...
229
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тоя влезе в политиката, аз емигрирам
228
6
 
20
 
! Отговори
Далай Лама преди 3 години
Чалгарят е на ръба на ямата с фекалии , от която е изпълзял ! Тази зомби-фигура ще овонява въздуха на София чак до март 2021 г. , когато именно "този народ" ще го прати обратно в ямата с фе.ка.лиите ! Все пак българите не са чак толкова изкрейзили !
227
4
 
6
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
До 243 И като за последно ще вметна.Че Чаушеско го убиха публично именно заради събитията в Тимишоара.Там поголовно имаше убити румънци за това че се опълчиха на диктатора Чаушеско! Малеева жената до Живков си беше интелект срещу който никой не се съпротиви!-:)44387
226
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Помнещ"Помнещия" дето всеки път като напише нещо, се оказва, че нищо не помни. Живков не го разстреляха по същата причина, поради която и не отвориха досиетата: защото ДС подправи промяната и сложи техни хора и като "опозиция" И до днес не сме се очистили от това нещо. В Румъния армията пое задачата да се очисти от ДС. В България ДС пое задачата да се очисти от ДС. С известни последици.
225
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 254Живков беше безропотен слуга на Москва, даже беше и сервилен, предложи да станем 16та република на СССР! Какъв политик? Ако не виждаш какъв е проблема с това един багерист да взема колкото или повече от един инженер, имаш сериозни проблеми и с ценностите и с разбиранията кой какъв принос има към обществото.
224
2
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Щом чуя за Барометър България целия се надървям и ставам челик
223
3
 
11
 
! Отговори
Тия глупендери преди 3 години
За наивни ли ни смятат, звъннали на 800 човека и викат това са нагласите. Ами, не не са това нагласите идиоттииииииии
222
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки 2ри или 1ви няма да гласува.Безмислено е .Изборите се фалшифицират.Фалшификаторите са САЩ.
221
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такава ще е горе-долу картинката,сега КАЛЪП на Андрейчо и Стойчо ще избаца едно изследване дето бай Славчо ще има 25% и Корнела ще му се моли да се разбЕрат кат маже и да праат коалици!При племе което в чумаво време почти половината не иска мерки и няма елементарна дисиплина не може да се очакват отговорни решения.Всеки друг народ би дал на сегашното правителство ПЪЛНО МНОЗИНСТВО и то да БЕРЕ ГРИЖАТА=ако се провали за тях си е ако успее,за България е!!Ама не,търсим новия месия да ни ЛАШКА!!
220
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А 243 Глупости говориш .Живков ако СССР спре да плаща в петрол компотите веднага викаше - КОМУНИСТА Е НЕДОНОСЧЕ И ЩЕ ПРАВИМ БИЗНЕС ФРГ . А сега отиват на надупване при Тръмп.Нестига че рекет плащат ами и на крака му ходят,а Визите?То даже кон за кокошка не е.Кон за нищо.А кво имаш против багеристите като в зелия свят вземат много пари не ми е ясно?Явно мразиш труда а кетапа трябва да ти осигури кво?да не бачкаш а да вземаш?А колко бяха тия хрантутници през комунизма в завод.Повече от работниц
219
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите никога не са живяли по-добре от времето 1944-1989 както и да го наричат комунизъм ли, социализъм ли, когато бяхме с Русия.
218
2
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
чета и не знам - да плача ли, да се смея ли