Какво ни струва забавянето на мерките срещу COVID-19?

Говори депутатът от БСП Явор Божанков
2 дек 2020 22:15, Нели Христова
83

Забавянето на мерките срещу Ковид-19 струва пари и по-лошо - струва животи. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Явор Божанков.

"Какъвто и план да дадат в момента, той е закъснял. Минаха 8 месеца от първата до втората вълна на коронавируса, които бяха проспани. Няма обяснение защо България е на първите места по смъртност", коментира Божанков и уточни, че премиерът Бойко Борисов и Министерският съвет носят пряка отговорност за случващото се.

"От началото на кризата Борисов разтоварва отговорност към общини кметове", посочи той.
По неговото мнение ситуацията е станала "комична", когато се е стигнало до анкетиране на родителите от директорите на училищата.

"Не може да се случва това, когато не са обезщетени родителите", подчерта пред Bulgaria ON AIR Явор Божанков

"Сега за съжаление плащаме много висока цена за отложените реформи. В системи, които не са реформирани, няма причина да се наливат средства", добави той.

И допълни, че според него увеличаването на възнагражденията на администрацията е нещо хубаво.

"Но реформи - промяна на администрацията в България, нищо по тази тема не се направи. На какъв икономически просперитет управляващите са изчислили, че точно сега трябва да увеличение на заплатите на администрацията? Като няма икономическа логика, има друга - предизборна", заяви Божанков.

До думите му има над 200 хил. души, които много трудно ще понесат втора вълна, а  се наблюдава и нарастване в намаляването на спестяванията на населението.

"Продължаваме да твърдим, че този бюджет почива на нереалистични прогнози. Това е дълг, дефицит, който поколения след нас ще трябва да плащат. Ако бяха приели миналогодишния бюджет, резултатът щеше да е същият", добави той.

"Щом министърът идва да търси помощ в Народното събрание, значи нещата са стигнали много далеч", коментира на Явор Божанков относно изказването на екоминистъра Емил Димитров пред народните представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
0
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Каракачамаков: Какво ти разбира кратуната от мерки бе Качамак. От километър се вижда, че мерките са закъснели и излязохме на първо място по смъртност в ЕС. Сега ли трябваше да се вадят фургони и да се правят центрове за кръвна плазма. Кой проспа лятото?
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смьртта на хиляди бьлгари как какво Герб ги - погреба
19
0
 
2
 
! Отговори
999999 преди 3 години
Колко сте елементарни и нагли вие ***.. До днес не носехте маски, нямаше вирус, а сега.. Цялата ни работа е такава, но много от народа са такива като вас нагли и прости
18
0
 
2
 
! Отговори
оооо Шипка преди 3 години
абе другари , та нали вашия президент каза че вирус няма , а Бойко само плашел хората ! забравихте ли го това ?
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идат добри гости - Ковидари!
16
1
 
3
 
! Отговори
ДОФТОРЪТ! преди 3 години
Е, сички, дека сте са напиле и плещите щуротии!Да легате да спите, че шъ ви еееевввваааа маките пппросссссти!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19а БКП-то и-ди-оти!НЕМА ДА ИЗЧЕЗНЕ!Вирус до дупка! Юе изчезнат шашавляците без маски! Безсмъртните полезни на БКП-то и-ди-оти!
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали вие заразявахте електората си на Шипка бе, шемет!И румбата дигаше юмручето да се прави на Венсеремос!Големи сте смешки ей!После Корнелата я хвана Короната и вместо при Мангърчето, отиде при Мутафчийски. ВИЕ къде ще идете, шемети?
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид ? Това не мина ли? На мен вече повечето ми приятели го изкараха. Нали казаха , че 80% от хората като го минат ще изечезне
12
0
 
2
 
! Отговори
Червените боклуци, преди 3 години
А вие какво направихте за 8 месеца? Кръгла нула. Ааа, да, отричахте и вируса. А сега лаете.
11
1
 
2
 
! Отговори
4epa преди 3 години
TOЗИ БОЖАНКОВ НЕ БЕШЕЛИ ГРЕШКАТА 15 - 15 ПРЕФЕРНЦИИ - КОЯТО ПРЕЦАКА СТАНИШКО !!!!!! ОЩЕ МАИ4ИНОТО МУ МЛЯКО ПОКРАИ УСТАТА А СЪВЕТИ ДАВА - БЕЗ ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАЖ !!!!!! ТЕ ОТ БСП ВСИ4КИ НА ХРАНИЛКА !!!!!!!
10
1
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Аве,не ти ли писна цяла вечер да плюштиш глупотевини?
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е но не споменава едно нещо - и то е че наговата партия в лицето на Фигуранта и Импексова поляризира обществото относно мерките за ковид. Без консенсус за спазването им правителството ги разхаби за да не изглежда като лошото ченге - така че време БСП да си поеме нейната част от вината също!
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е дървен философ.
7
2
 
5
 
! Отговори
мда преди 3 години
Над 90% от хората навън са без маски. Ако ги беше страх от ковида щяха да са с маски.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До999-Това звездите ли ти го говорят?
5
5
 
4
 
! Отговори
999 преди 3 години
Он ер са телевизия на НДСВ. А сега - на БСП. Само п.л.юе.не ...нищо съществено. Каквото и да беше направило управлението - пак щяха да са недоволни. На кому.н.яги угодия няма.
4
2
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Май най много мразиш себе си комплексирано човече
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече на всеки пикльо се дава трибуна.
2
4
 
6
 
! Отговори
123 преди 3 години
Платено депутатче да сее ковид пропаганда. Мерките са абсурдни и си противоречат и по-добре да се премахнат. Хората си искат предишния живот и не желаят мерките които са наложени чрез заплаха от санкции. Мерките са терор над населението.