Депутатите отхвърлиха ветото на Радев върху Закона за ДДС

Текстовете бяха отменени още с окончателното приемане на бюджета
3 дек 2020 11:34, Анисия Иванова
34
Депутатите отхвърлиха ветото на Радев върху Закона за ДДС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Депутатите отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху Закона за ДДС. Държавният глава върна за ново разглеждане текстове, свързани с оскъпяването на бързите кредити.

Спорният текст предвижда разходите, които потребителят плаща при неизпълнение на задълженията си по договор за потребителски кредит от финансова институция, не от банка, да могат да достигнат до двойния размер на главницата, но няма да се считат за прекомерни.

Още по темата

Президентът оспори текст, който предвиждаше фирмите за бързи кредити да събират два пъти по-висока неустойка от размера на дълга. Според Радев това ограничава правото на защита и достъпа на гражданите до съд, а също така и правомощието на българския съд да преценява дали договорите съответстват на закона и морала.

Предложението бе внесено от независимия депутат Спас Панчев и бе подкрепено от бюджетната комисия, а след това и в пленарна зала.

Спорните текстове обаче бяха отменени с окончателното приемане на бюджета за следващата година. Това стана с поправка, направена от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Президентът обаче вече бе наложил вето над текста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да теглите бързи кредити. Като не ви се плаща после двойно...Навремето като нямаше бързи кредити и какво, никой не е умрял.....
26
2
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
НА ТОЗИ -КОЙТО НЕ МОЖЕ НАВРЕМЕ ДА СИ ПЛАТИ БЪРЗИЯ КРЕДИТ - СЕ ВЗЕМА ЕДНО МЪЖКО ДЕТЕ И СЕ ОБУЧАВА ЗА "КОЛЕКТОР" !!!!!!!!!!!!
25
3
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Тикволандия ... Абе то ако говорим за глупост, за неин етикет могат да ни послужат едни улични субекти, натоварени на платформите на Мая Костинбродска и на гумената лодка на Тюлена от плажа на Росенец, и орисани от юмручето на един фигурант на Черепа, и беквокалист на Импексова, които могат да редуват не повече от 3-4 думи: "Мафия", "Мутри" и "Оставка", след което речника им се изчерпва ... !!!
24
2
 
2
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
Да се е чувал гласа на Разума някога в БГ....Никога!!!
23
7
 
3
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Калеко АлекоL Странно е да ти кажа ли какво: странно е това, какви г'лупости са способни да сътворят гербаджийските ***. Ти прочете ли статията изобщо? Разбра ли, че от закона е премахнато именно това, заради което е наложил вето президента Радев? 200% лихва за просрочване на бърз кредит.Нито си разбрал, нито те интересува. Ръсиш г'лупости по опорна точка.
22
5
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Радка Ветото пак се е изказала неподготвена, да коментираш текстове свързани с ДДС и бързите кредити, не е като да водиш русофилите на Шипка и да присъстваш на ритуалите на партия Възраждане на яз.Копринка, където се гори знамето на ЕС - една от звездите на което символизира самата България ... Странно е на какви дела е способен човек, обезпечен от данакоплатеца с 15 хиляди и кусур лева заплата ... да не говорим за комисионните от Черепа и ген.Решетников ... !!!
21
4
 
4
 
! Отговори
!!! преди 3 години
ко чакаш беее...Р.Радев! Докажи, че не си просто поредната, хитра част от схемата! Мобилизирай армията. Привикай запасняците и раздай оръжие! Върховен Главнокомандващ... Варят ни като раци- бавно и постепенно. Без да разберем
20
7
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 3 години
Стой си на село и не задавай тъ-пи въпроси.
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щото щели сами да си го отменят.Чугунените глави първо приемат закони,после мислят,а накрая президента им виновен.
18
7
 
6
 
! Отговори
селянин от хасковско преди 3 години
Koй беше тоя Румен Радев ?
17
8
 
7
 
! Отговори
вратове преди 3 години
Мутри.
16
6
 
7
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
Е какво да очаква човек от либерал -капиталистите от ГЕРБ И ДПС ,нали тези фирми са техни на техни хора .Но по важното е другото до кога със този лобизъм във тази държава .затова тези депутати или министри които вземат пари или други облаги за да прокарват закони против народа трябва да бъдат съдени със цялата строгост на закона .Това по времето на лошият соц го нямаше . Във парламента влизат хора който са корумпирани и жадни за бързи пари и забогатявания .
15
4
 
5
 
! Отговори
ние кои пишеме преди 3 години
Ние от ГЕРБ много го мразиме тоа Радев щото не убича бате Бойко и нема да гласуваме за него за Радев де и ще си пазиме бате Бойко да го не снимат пак у спалната ама видехте ли какъв *** е бате Бойко
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До И сега квоЩе трябва да изчакаме промените в преходните и заключителните разпоредби на закона за млеконадоя и дресингкода на кривите краставици. Там ще има повече конкретика по темата
13
3
 
14
 
! Отговори
ДДТ преди 3 години
Това е все едно, ако дължимата ви заплата, наем или каквато и да е друга дължима сума, не ви е преведена на първо число на следващия месец, да я изисквате веднага в двоен размер. Някои депутати в парламента съвсем изнагляха вече.
12
2
 
9
 
! Отговори
И сега кво преди 3 години
200% неустойка законна или незаконна е?
11
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10 Хенри Форд е имал за задача да привлече работници за фабриките си. По някакъв начин е трябвало да привлече реднеците да си оставят нивите и да се заврат във фабриките му.
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната провокация на Срадев се провали.КЕФ------Не си прочел добре - ветото е било успешно.
9
2
 
6
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 3 години
Капитализъм значи и съревнование на база инвестиции за по добро качество и продукция...Капитализъм с човешко лице какъвто е бил на Хенри Форд е приемлив. Но това днешните капиталисти,не са капиталисти,а обикновени безсъвестни плячкаджии
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7Подкрепям. В крайна сметка Президент е пряк директен вот на народа, а не за неизвестни послушковци в партийните листи. Най големи права трябва да имат Президент и кметовете