Захарова нападна България и НАТО, МВнР й отговори

Москва твърди, че НАТО разполага в България и Румъния настъпателни оръжия
573
Захарова нападна България и НАТО, МВнР й отговори
Снимка: БГНЕС

Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви днес, че НАТО разполага в България и Румъния настъпателни оръжия, които могат да бъдат използвани срещу Русия.

По време на редовния си седмичен брифинг Захарова изрази безпокойството на Москва от увеличената военна активност на НАТО в района на Черно море.

"Модернизира се инфраструктурата на България и Румъния. На тяхна територия се разгръщат настъпателни оръжия. По време на учения се отработват сценарии, които предвиждат нанасянето на удари включително по територията на Русия чрез американски стратегически бомбардировачи, които могат да носят ядрено оръжие", посочи тя, цитирана от БНР.

Мария Захарова  допълни, че въвличайки в дейността си страни като Украйна и Грузия, НАТО ги подтиква към противопоставяне срещу Русия. Без да назовава пряко Съединените щати, Захарова намекна, че те са отговорни за дестабилизирането на обстановката в Черноморския регион.

От българското външно министерство не закъсняха с реакция на думите на Захарова. „България не участва в никакви сценарии за нападение срещу която и да е държава“, заявиха от МВнР в отговор на твърдения на руската страна, че НАТО разполага бойна техника на територията на страната ни и в Румъния и се разработват сценарии за удари на руска територия.

"Всички мерки в рамките на Алианса целят засилване на отбранителния и възпиращия потенциал на източния фланг на НАТО, в защита на населението и територията на страните членки. Мерките са отбранителни, пропорционални и в съответствие с международноправните норми. Сигурността в Черноморския регион е от приоритетно значение за националната ни сигурност. Загриженост от дейностите на Русия и нарастващата милитаризация в региона бе споделена от съюзниците на последната среща на външните министри на НАТО на 1-2 декември", пише още в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


573
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
5
 
10
 
! Отговори
Русия е в 19 век преди 3 години
На 50 км. от Москва селяните живеят в дървени къщи, спят върху печките след тежък запой, хващат прясна риба от дупки в леда и чакат с канчета на опашка пред цистерни с надпис "квас". За жалост това е състоянието на по-голямата част от населението на Русия извън големите градове, което в болшинството си живее със стандарта и манталитета на 18-19 век.
304
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАТО вън, РУСКАТА ИМПЕРИЯ, как ще ги мачка, никой няма шанс пред Русия, ЦАР ПУТИН с едно натискане на копчето и всичко ще приключва, трепериха пред победоносния марш на ВЕЛИКАТА ЧЕРВЕНА АРМИЯ, сега ще треперите пред страховития победоносен марш на НОВАТА ВЕЛИКА РУСКА ИМПЕРИЯ, СССР ЩЕ ВЪЗКРЪСТНЕ ПО СИЛЕН ОТ ВСЯКОГА
303
3
 
8
 
! Отговори
Орките на Сталин преди 3 години
Унищожиха Царство БългарияЗа отмъщение Бог ( който е Българин) Спихна се се *** то на мужиците! Амин!
302
5
 
11
 
! Отговори
До 385 преди 3 години
Съветската армия изби хиляди българи и прати цвета на армията ни на заколение, ва западния фронт. Цяла българия е окичена със съветски паметници, а най- грозният се издига в сърцето на София.
301
2
 
9
 
! Отговори
До 388 преди 3 години
В русия на българите 9 евра надник ли им дават? Кажи да ходим там, ама гледам нещо няма наплив, пък и визи-мизи.
300
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен388 Знам всичко що е чавале сукес в герм..им дават социял а нас Българите ни мразят.
299
10
 
8
 
! Отговори
Хайде по-спокойно! преди 3 години
Русия вече е една тъжна и изостанала държава, с намаляващо и обедняващо население и Мин. работна заплата от 12 000 рубли = 250 лева !
298
6
 
11
 
! Отговори
Големи лъжи преди 3 години
Русия два пъти освободи България. Без Русия днес нямаше да има България.И от какво ни освободи Русия през 1944 г. от Беломорска Тракия и Македония ?!
297
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пРосия,РОДИНАТА НА КОМИНТЕРНА,да продължвам ли другарЬО....ИЛИ ТИ НЕ СИ ОТТУКА И СИ ЗА МАЛКО??
296
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България и Румъния са в НАТО,ако искаме и масово с кукуриго на главите ще ходим.Какво се случва тук си е наша работа,какво става в Румъния,Полша,Чехия и т.н. си е тяхна работа.Варшавский дагавор умьер.
295
4
 
4
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Да товарищ Захарова,много сте права.Американците сериозно ви застрашават с двата застарели танка Абрамс и осемте хъмвита докарани за мишени по време на съвместните учения.Като се има впредвид огромната вероятност да се задейства петата руска колона пръсната по черноморието и евентуалната потенциална възможност за братско посещение на зелени човечета,няма да е желателно дори и един танк или оръдие да бъде пречка за нашата непреходна братска дружба!Най добре да ва срещнем с погача и смъкнати ***
294
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Защо така ?Медлин олбрайт беше красива като сорос малко мязаше на кукумявка
293
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците които идват да живеят тук съвсем не са случайни.При техните заплати един работник да си купо жилище в чужбина и то след пенсия е по=малка колкото наш пенсионер със добра пенсия да си купи селска къща .Това са все хора работи по силови министерства,по специални служби и направо новобогаташи въпреки мантрата че богатите не идвали тук.Бедните от Русия и изобщо 80% от тях не ходят никъде защото нямат паспорти за това.Прави ми впечатление комплексите им за величие и ме вбесяват!
292
3
 
6
 
! Отговори
Защо така ? преди 3 години
Много грозна таз Захарова бе - излага рускинчетата :))
291
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смех
290
7
 
5
 
! Отговори
BG зомби,85% идиот преди 3 години
Опорни точки и стремежи1.Не знам ка а,*** неа така?2.*** да имат 800 самолета в Крим,ама на нас и осем са ни много??!!3.Не сакам на мен да ми е добре,много сакам на рушнягите да им е по добре!4.Не съм русо,а съм рубло фил!5.Много мразим НАТО,ЕС и демокрацията,щото са гейски измислици,ама децата ми ги пращам на запад да учат и работят и никога в Раша?!6.комунист и п,енис колкото по го галиш,по са вири!!7.На капиталистите им се гърбец пука,на соц.комунегите им се х,чец вири!!
289
2
 
10
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Едно от малкото решения на ГЕРБ които уважавам, както и ветото за СЕВ.МАК.... Жалко, че се караме с рАшките, ама като ти вадят нож изкарай кама. Няма да им мълчим на братушките. Това е позиция - Браво!!!
288
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма ли някой по-хубава от Мария Захарова ?има разбира се меркел чоршамбе много хубави подути задни седалищтни мускули.
287
1
 
2
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
В новата история има три пророка: 1. Ф.М. Достоевский; 2. Адолф Алоиз Шикългрубер и; 3. Ерик Артър Блеър Последният е дал подробно описание на света, който ще дойде.
286
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента в централата на НАТО е обявен код кафяво и тече мобилизация на запасняци гейове за контриране на руската заплаха. Всеки русофоб може да се включи като доброволец, условията са изгодни, всеки получава безплатно избелване