Радев да свика КСНС заради пандемията, иска Красимир Янков

Независимият депутат поиска обсъждане и консенсус за мерките
11 дек 2020 10:12, Красимир Ангелов
32

Президентът Румен Радев да свиква Консултативен съвет за национална сигурност, за да се "доизпипат" мерките на правителство срещу Ковид-19 и да се срещне с всички партии, за да се гарантира максималната представителност на изборите.

Това се казва в декларация на част от независимите депутати, които през септември напуснаха БСП. Сега те са обединени в "Българска прогресивна линия", която вече има свое лого. Като неин неформален лидер се очертава Красимир Янков, който напусна социалистите след преизбирането на Корнелия Нинова за председател на БСП.

"В ситуация на криза е необходимо институциите да работят и заедно с политическите партии да намерят консенсус по плана за справяне с кризата. Медиатор, за да се повиши доверието към мерките, които предлагат, е президентът на Република България. Длъжен е на всеки 3 месеца да свиква такъв съвет и той да се заседава. Последният КСНС е свикан януари 2020 г. Критичен съм към всички, които не спазват законите и Конституцията", заяви Красимир Янков пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
По думите му, ако някой смята, че еднолично може да поеме отговорност за живота и съдбата на хората, той се лъже и ще бъде наказан на предстоящите избори. Необходимо е да има разбиране, да се чуят различните мнения, за да се поеме отговорност от всички, смята независимият депутат.

Той даде пример с ваксините, посочвайки, че има немалко изказвания от отговорни лица, които са изразили съмнения спрямо тях. Едноличното вземане на решения пък включвало и Националния оперативен щаб.

"Още през март месец, вместо да се приложи законодателството и да се спазва Националния план за готовност при грипна пандемия, се направи работна група. НОЩ е работна група, която подпомага институциите, които вземат решения. Едва сега се направи актуализация на този национален план. Не трябва ли да има обсъждания и консенсус по отношение на плана за ваксинация?", каза още Янков в студиото на "България сутрин".

Според него мерките са закъснели, защото се взимат решения от един-двама или трима души, които се влияели от това, което ще кажат хората на фона на задаващите се избори.

"В момента има близо 100 000 карантинирани след PCR тестове, които имат контактни лица - също карантинирани. Те може би са 300 000. На тези хора по какъв начин им се гарантира правото да гласуват? Конституцията им дава тази възможност. Ако не се отчете по какъв начин ще се организира такъв вод, реално няма да бъде спазена Конституцията! Кой ще брои бюлетината, която те са пуснали?", настоя Янков.

Запитан дали независимите депутати ще се явят на изборите като самостоятелна формация, той отговори, че ще продължи да се занимава с политика и да участва в бъдещи политически проекти, които отразяват неговите виждания.

"БСП вече не е лява партия. Това се видя и при разглеждане на бюджета, БСП предлага само вдигане на данъците. БСП се превърна в партията на Корнелия Нинова. Управляващата коалиция поне ясно декларира, че няма да променя данъците. Във времена на криза държавата е тази, към която се обръщат хората", заяви Янков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Радев само бълва глупост след глупост, пълни с клишета, които искам не си разбира. Само дето не са в рими, иначе става все по - добър рецитатор. Иначе излиза-скрива се. Страхливец е той и никакъв КСНС няма да свика.
24
3
 
1
 
! Отговори
До За неразбрали преди 3 години
Ти нищо не си разбрал, само с трепет чакаш да се появи името на Радев, за да лавнеш и вземеш някой лев от сикаджията, когото аз не наричам Тиква. Тиквата е полезен и вкусен плод, съдъра каротин и други витамини, пектин, минерали, влакнини. Става за печене, варене, тикве-ниk, рачел и други благи неща. А на онзи му викам Шафьорчето на жипката! Да не принизяваме тиквата до онзи! Той фигурира в много списъци - и тук, и в Испания, и в САЩ и другаде, скоро ще ги извади някой...
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз пък КОЙ е, че са дава такива предложения!? Тоя отдавна трябваше да напусне парламента! Там са го избрали от листата на БСП, напускаш - напускаш и парламента!! А колкото до съвета, НЯМА ЗАЩО ДА ВКАРВАТ В ТАЗИ ИГРА ПРЕЗИДЕНТА!, да си тегли каиша правителството!!! Това е негова работа, а не на президента! Президента ли ще им прави здравна реформа? Или ще поддържа фирмите и туризма? ПОДСТРЕКАТЕЛИ!!!
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как пък веднъж не предложиха нещо адекватно.Не спят нощно време и измислят каква по-голяма про-тотия да кажат на сутринта.
21
1
 
2
 
! Отговори
Заради пъндемията преди 3 години
Президентът да свика консултативен съвет за национална сигурност, патриархът да свика вселенски събор, а пък от агенцията по безопасност на храните да организират акция за преследване на бездомните мacтии, безстопанствените животни и дребните космати *** с големи уши.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А той собствено кой представлява, че не ми е ясно? Да видим на следващите избори като се яви като независим, кой ще го избере да лапка. Изобщо на тази глупост с "независимите депутати" трябва да се сложи край и да се промени закона, щото такива да напускат парламента немедлено.
19
4
 
4
 
! Отговори
Че за каква пандемия преди 3 години
говори този, шипченската или софийската? Или оная дето я няма в Естония на три морета.
18
10
 
8
 
! Отговори
За неразбрали преди 3 години
Като сравня Радев с простата, алчна мутра от СИК, започва да ми се струва доста приемлив за български политик!Радев не е политик, а подставено лице - Фигурант - без собствено мнение !
17
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като сравня Радев с простата, алчна мутра от СИК, започва да ми се струва доста приемлив за български политик!
16
3
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Този върви по стъпките на Георги Кадиев, който също се обяви за дисидент от БСП, несъгласен с политиката на столетницата, а после под неговата егида се сформира инициативен комитет, който издигна Десислава Иванчева, като независим кандидат за кмет на Младост ... Тези комсомолци заченати на Бузлуджа, са мъртво родени и където и да идат все ще носят проказата на стогодишната бабичка ... !!!
15
6
 
10
 
! Отговори
Радев Фигурант ! преди 3 години
Радев е голям българин и патриот!Това сигурно е някакъв виц ! Радев не се държи нито като българин, нито като патриот , а като Фигурант, служещ на чужди интереси !
14
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е голям българин и патриот!Шайката на СИК в затвора!Също и нейните ***!
13
5
 
9
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Нищо няма да свиква този фигурант. Той прави самиглу.пости и гадости, а и от него нищо не зависи.
12
3
 
8
 
! Отговори
Хибридчик преди 3 години
Напуснал БСП , пък се изказва като член на БСП - що е то ?!
11
10
 
8
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Ами да го свика бай Чекмеджан,стига е трупал пачки и кюлчетата !!!Нека и той да свърши. малко работа.
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Класически комуноиден номенклатурчик настоява друг себеподобен да свика нещо си, пред което ще дръпне поредното си пустословие от типа на "водата е мокра, а тревата - предимно зелена, "да се обърне сериозно внимание" и "да свалим Боко от власт".Е, и ако това е градивност и загриженост за хората, значи всички сме нагазени от комуноидна амнезия!
9
5
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Товарищ Радев може да свиква само Щабът на ген.Решетников състоящ се от бившите ДС-кадри назначени за негови съветници и секретари, които крият секретни държавни документи в касите си и изваршват саботажи в Мерото ... !!!
8
19
 
3
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Колко пъти Радев ги покани,но ГЕРБ отклонява поканите !
7
7
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
И това ако е Президент на народа ще стана трамвай! Само заплатата дето я и получава би трябвало да се засрами от хората Такова чудо никога сигурно не е имало в историята...
6
2
 
13
 
! Отговори
Мухахахахаха преди 3 години
Дайте да дадем, дрогаре ! Дайте да дадем !