Карадайъ: ДПС има историческа мисия за спасението на България

Днес онлайн се проведе конгрес на партията за избор на нов председател
Обновена: 12 дек 2020 13:16 | 12 дек 2020 12:58,
45
Карадайъ: ДПС има историческа мисия за спасението на България
Снимка: БГНЕС

На лице са предпоставки за историческа мисия на ДПС в името на спасението на бъдещето на България. Единството в партията беше подложено на изпитание, но успяхме да заложим на разума пред емоциите. Това отчете лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред делегатите на движението от цялата страна по време на Х-ата национална конференция на партията.

"Светът е разтревожен, изправен пред риска да живее в разделение. Дневният ред на държавите и междудържавните обединения е подчинен на необходимостта от поставяне на първостепенната задача за решаване на кризата с КОВИД-19. Дневният ред на държавите включва необходимостта от обединение, защита на демокрацията и глобалния световен ред", коментира Карадайъ.

Той припомни, че именно заради епидемията от коронавирус конгресът на партията за избор на нов председател и Централен съвет се провежда онлайн.

Още по темата

"На изборите за президент и вицепрезидент през 2016 г., в които ние активно участвахме, основната ни политическа цел беше да се предизвикат предсрочни парламентарни изброи, а в политически контекст да тестваме единството в партията. Политическата цел беше постигната, но видяхме, че единството в партията беше подложено на сериозно изпитание. На парламентарните избори, проведени през 2017 г., нашите структури удържаха на натиска, заплахите и манипулациите, но останахме четвърти с разлика от около 2500 гласа след третите. Ако на 26 март 2017 г. някой имаше съмнение, че е пропукано единството на партията, то изборите за членове на европейския парламент през май ни дадоха ясен знак, че разделението е приключило, но единението не е на нужното равнище", продължи той.

Евроизборите бяха добра основа за следващите местни избори през 2019 г. на което се видя, че вътрешните проблеми са преодолени и разширението е факт. Спечелихме 47 кметове на общини при 40 в предходния мандат. Резултатите бяха категорични в полза на заедността. Единството и заедността не са просто емблема на ДПС. Те са наша кауза и същност. Днес нашата сила ни дава самочувствието на строители на демократична България,
самочувствието да бъдем мост на европейските Балканите. Ние сме ДПС и нашата кауза ни прави все по-силни и уверени в себе си, категоричен бе лидерът на движението.

"Ние трябва да използваме нашата сила и енергия за истинска промяна на статуквото в страната, за да можем да гарантираме реформа на всички ключови политики в страната", каза Карадайъ. Той настоя, че от движението трябва да бъдат активни и да реализират програмата си за ускорено икономическо развитие в страната. Но това нямало да бъде възможно без подкрепата на избирателите на ДПС, без движението да продължи да залага на знаещи и можещи кадри.

Карадайъ отправи и остри критки към правителството, като отново напомни, че ДПС не са били чути прези последните 4 г.

"Многократно предупреждавахме партия ГЕРБ за създадените от тях предпоставки за провал на управлението с включването на националистите във властта", коментира още Карадайъ.

Той критикува управляващите, че правят политика  на база на разделението и противопоставянето, придружено с език на омразата, което води да ерозия на държавата, погазване на правата и свободите, неспазване на законите и конституцията в страната. Припомни, че ДПС поиска оставките на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов, а след това всички партии да седнат и да измислят план за излизане от кризата, предизвикана от коронавируса, а след това експертно правителство да изпълни начертания план.

"Но това не се случи. Това е факт, чиито последици ще бъдат отчетени на следващите избори, като резултатът за управляващите ще бъде правопропорционален на времето до изборите", категоричен бе той.

Чиста вода, чиста храна, зелена енергия ще продължат да бъдат част от политиката на ДПС, стана ясно от изказването на Карадайъ. Според него изборът на Джо Байдън за президент на САЩ давал увереност, че промените в света, свързани с климата и околната среда ще продължат.

"ДПС играе важна роля в България и можете да покажете на целия континент важната роля на страната ви за интеграцията на ЮИЕ. Още 2017 г. наблюдавахме тенденциите в България и заедно с вас изразихме опасенията си с влизането на екстремисти като част от БГ правителство", каза още Карадайъ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
0
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Да научи български език !
38
1
 
0
 
! Отговори
4epa преди 3 години
С ОБРА4И ОТ ФИРМИ ЛИ !!!!!!!!!!!!!!!!!
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече 30 години я спасявате България, и тя потчти изчезна, а лошия матреал дето остана тук, не живее хич добре, така че благодаря ви за спасяването.
36
1
 
3
 
! Отговори
Депутат преди 3 години
Не знам каква мисия има ДПС, дали е истироческа, икономическа или финансова, но в никакъв случай тя не е за спасениято на България. Тази страна я е имало и преди партията им, че дори и преди управленията на приятеля им Бойко Борисов ! Ще я има и след тях !
35
1
 
4
 
! Отговори
СИВ преди 3 години
Ах *** и поганец...!
34
1
 
7
 
! Отговори
точка преди 3 години
България има бъдеще само без ДПС.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българска партия, пък Ердоган им звъни на конгреса да ги поздравява
32
1
 
13
 
! Отговори
??? преди 3 години
От какво ДПС спасява България ?????????????? Май иска да я окраде и да я натика в дълбока дупка .Първо да научат български ,че е срамно да си роден тук и да не знаеш езика на хората ,които те заобикалят.
31
1
 
11
 
! Отговори
BHU преди 3 години
Един фъфляк командва българите.Иначе в България бъка от експерти,икономисти,политици ,а каквото каже Доги това става.
30
4
 
4
 
! Отговори
Turkie se kerim преди 3 години
Zakrivane na etnicheskata antikonsttutsionna partia. DEATH TO AMERICA!
29
2
 
25
 
! Отговори
Турчин преди 3 години
ДуПеСе има историческа мисия да си пълни джобовете от обръча от фирми.
28
4
 
17
 
! Отговори
Майна преди 3 години
КГБ създаде ДС и ДПС, ЗА ДА ВЛАДЕЕ БЪЛГАРИЯ.
27
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антибългарска партия създадена от комунистите и болшевиките!
26
1
 
18
 
! Отговори
До 23 преди 3 години
НЕ. НЕ СА КАТО ДРУГИТЕ ПАРТИИ. ПАРТИЯ НА ЕГНИЧЕСКА ОСНОВА ВОДИ РАНО ИЛИ КЪСНО ДО РАЗДЕЛЯНЕ И РАЗПАРЧЕТОСВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА, КОЯТО И ДА Е ТЯ. НЕ СЛУЧАЙНО ПОДОБНИ ПАРТИИ СА ЗАБРАНЕНИ ПО КОНСТИТУЦИЯ НАВСЯКЪДЕ В ЕВРОПА И АМЕРИКА!!! Етническите турци чрез ДПС повличат крак за създаване и на ДРУГИ ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИИ. ДЕЦАТА НИ ЩЕ ПЛАТЯТ ЗА ТОВА КЪСОГЛЕДСТВО!
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
topli pozdravi i na drugata polovinka ot bg narod v republika Turkiye i po-ottatak...onezi, deto izbraha glavata na bg demorepublika...:-)
24
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само една мисия да подкрепят комунистите и да разпределят порциите!Грабители!
23
4
 
18
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Този *** каква мисия има ? Първата му мисия все още е да научи български език ! Другите му амбиции са за по-голям фес , за по-дълбоки потури и за по-широки обръчи !!! Както е казал Мохамед - "Аман от правоверни ***.и !"
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 71332Същата работа както и при другите партии, слагат си техни хора и си лапат заплатките, не виждам разлика :)) Единствената разлика е, че те са създадени за да имат българските турци партия, да не се оплакват че нямат права :) Явно ДС е предвидила бъдещето и е предполагала че ще влезем в НАТО и ЕС :)
21
1
 
16
 
! Отговори
999 преди 3 години
Какво направи ДПС за България, щом Карадайъ нарича РОДИНАТА СИ - " държавата ВИ..."????? П о т р е с!!! Единственото нещо, което СИ приписват като заслуга е липсата на кървав ислямски тероризъм в БГ. НО това НЕ е тяхна заслуга. Във всеки случай твърде добре материализират " заслугите " си към БГ. Вижте членската маса - 99% етнически турци. Това е недопустимо в една европейска страна. Ще берем горчиви плодове в близко бъдеще. КГБ е в основата и всички треперят от него. И от Доган.
20
1
 
15
 
! Отговори
71332 преди 3 години
Историческата мисия на ДПС я знаят и децата - обръчи, обръчи, обръчи - от каквото поискаш - от свързани фирми, от калинки, натресени на висока заплата, техни хора на възлови места заточно разпределяне на субсидии, скрити лимонки в ситемата на образованието. Прегледайте как гласуват техните евродепутати и ще се изненадате колко пъти са се обявили против България, покривайки избора си с обяснение за несъщестувващи либерални ценности. Тезиценности всеки редови български гражданин е изпитал.