Борисов: Да преодолеем пандемията, след това икономиката ще тръгне

Премиерът посети завод в Търговище с посланика на Швейцария
Обновена: 14 дек 2020 13:15 | 14 дек 2020 13:15, Красимир Ангелов
131

Снимка: МС

"Най-важното е да преодолеем пандемията, след което икономиката ще тръгне нагоре". Това заяви министър-председателя Бойко Борисов, който се срещна с посланика на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен.

Двамата разговаряха в Търговище, където посетиха завода на ХОВАГ. Кабелната компания, произвеждаща части включително за медицинско оборудване и респиратори, е член на Българо-швейцарската търговска камара и има над 100 служители.

По време на посещението Борисов отбеляза, че много европейски компании са преосмислили, че е по-добре в Европа да се произвеждат важните неща, включително България. От ръководството на завода показаха производствения процес, специално демонстрираха работата на машина, създадена в България и след това внедрена и в производството на концерна извън страната.

"Условията за бизнес в България са добри. Посолството и Българо-швейцарската търговска камара работят за това повече швейцарски компании да идват и да инвестират в страната", заяви посланикът на Швейцария Мюриел Берсе, цитирана от пресслужбата на Министерския съвет.

Премиерът Борисов изтъкна активната работа на правителството в подкрепа на бизнеса и инвестициите в България. По думите му е важно това, че инвеститорите проявяват интерес към различни градове в страната. Министър-председателят посочи и огромното предимство, което дават магистралите и добрата инфраструктура.

Министър-председателят благодари на посланика на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен за усилията в интерес на развитието на отношенията между България и Швейцария, включително в икономическата сфера.

Към края на месец юни 2020 г. преките чуждестранни инвестиции на Швейцария в България възлизат на 1.37 млрд. евро, с което страната се подрежда на десето място по размер на преки чуждестранни инвестиции в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
21
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
И икономиката и държавата ще тръгне като се оттървем от Бойко и дружинката му.
95
1
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Коен не е хелвет;)))
94
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
каква пандем.ви гони ве лъжци,слуги на сатана
93
1
 
17
 
! Отговори
- преди 3 години
Всяка секунда в която тозип е на власт е срам позор и резил за държава и народ!
92
1
 
10
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Тоя какви ги плещи? А защо и преди кризата с Короната икономиката не вървеше,та си мисли че нещо ще се промени след кризата.Раздавайте милиарди за въоръжение и ще има много да чакате нещата да се оправят....Май Плевнята му е учител по дрънкане на глупости!!!
91
5
 
15
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Преди 89-та имахме ред, руски ред, но ред.След руския ред, настъпи мафиотско безлредие - нормално за разбойническото ни плeмe,оставено на свобода.
90
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да преодолеем мафията и мутрите, след това икономиката ще тръгне...
89
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гений, гений! Не всеки може да стигне до това дълбоко умозаключение...
88
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще тръгнем,когато си тръгнеш! Махни се бе ***!
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тоя дано му тръгне нагоре кръвното, щото остави малкото сиво без кръв и съвсем посиня.
86
1
 
2
 
! Отговори
Подсказка: преди 3 години
Трите рапторчета са трите Сакскобургчета - а онова дето идва изневиделица няма да ви кажа какво е: https://youtu.be/gTWo9oLJOWk
85
2
 
12
 
! Отговори
Чекмеджето преди 3 години
е пълно идват още 29 милиарда
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генералният секретар на ООН Антонио Гутереш заяви: "Социалната и икономическа вреда от пандемията е огромна и нараства. Няма ваксина, която да коригира вече нанесените щети. Изправени сме пред най-тежката глобална рецесия от осем десетилетия. Крайната бедност и заплахата от глад нарастват. Причината за тази ситуация е вече съществуващото неравенство и несправедливата структура на обществото, които бяха разкрити едва от пандемията.
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДаскалаАбе май не върви чак толкова и неговата икономика вече. Гледам, че гербаджийските *** много понамаляха вече. Май Баце не плаща вече толкова много.
82
1
 
14
 
! Отговори
Даскала преди 3 години
А бре Борисов ,защо ни смяташ за будали?Твоята икономика си вьрви ,расте и не е спирала - рушвети рекет ,наркотици ......шкафчето ти се пълни ,офшорките също ,НО идва Коледа за някои прасета, идва Видов ден!
81
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя като Тодор Живков - ходи да открива заводи за полупроводници. Очакваме да открие скоро и завод за цели проводници.
80
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко което има България днес е построено при социализма и Тодор Живков. Да си пуснещ водата, тока, топлото, пътищата, 90% от жилищата, да отидеш на лекар и болниците - всичко е от социализма, над 200 електроцентрали, над 100 големи язовира и хиляди малки напоителни за селското стопанство. А днес не могат и 200 километра пътища да построят, всичко беше съсипано, днес България произвежда само евтини черноработници и *** за запада.
79
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 1989та години в България майките не си колеха децата.
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същия като б. Тошо- хвалби, хвалби, а народа вижда, че по-зле не може да бъде
77
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички знаем, че нищо няма да тръгне. Западната капиталистическа система се провали, а всички трябва да сме благодарни на тази пандемия, защото без нея щеше да има война, това беше единствения изход на запада. Добре, че Русия последните години разработи супероръжия, и западът не смее да започне война.