Борисов: Да преодолеем пандемията, след това икономиката ще тръгне

Премиерът посети завод в Търговище с посланика на Швейцария
Обновена: 14 дек 2020 13:15 | 14 дек 2020 13:15, Красимир Ангелов
131

Снимка: МС

Виж други галерии »

"Най-важното е да преодолеем пандемията, след което икономиката ще тръгне нагоре". Това заяви министър-председателя Бойко Борисов, който се срещна с посланика на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен.

Двамата разговаряха в Търговище, където посетиха завода на ХОВАГ. Кабелната компания, произвеждаща части включително за медицинско оборудване и респиратори, е член на Българо-швейцарската търговска камара и има над 100 служители.

По време на посещението Борисов отбеляза, че много европейски компании са преосмислили, че е по-добре в Европа да се произвеждат важните неща, включително България. От ръководството на завода показаха производствения процес, специално демонстрираха работата на машина, създадена в България и след това внедрена и в производството на концерна извън страната.

"Условията за бизнес в България са добри. Посолството и Българо-швейцарската търговска камара работят за това повече швейцарски компании да идват и да инвестират в страната", заяви посланикът на Швейцария Мюриел Берсе, цитирана от пресслужбата на Министерския съвет.

Премиерът Борисов изтъкна активната работа на правителството в подкрепа на бизнеса и инвестициите в България. По думите му е важно това, че инвеститорите проявяват интерес към различни градове в страната. Министър-председателят посочи и огромното предимство, което дават магистралите и добрата инфраструктура.

Министър-председателят благодари на посланика на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен за усилията в интерес на развитието на отношенията между България и Швейцария, включително в икономическата сфера.

Към края на месец юни 2020 г. преките чуждестранни инвестиции на Швейцария в България възлизат на 1.37 млрд. евро, с което страната се подрежда на десето място по размер на преки чуждестранни инвестиции в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква икономика, какви 5 лева , какви кучета ...:) икономика вече 30 години НЯМА !
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакай бе бате ..аз ресторант пари помощи кога?Неможе така ... Първо икономиката после пандемията..Нема да ми спираш кранчето...Хора здрави болни ядат..ама като са гладни ни са здрави ни са болни...Затваряй всичкото магазин и прати ти на мен гладни...*** толупа си ... Да ги бехте инвестирали в здравеопазване а не ресторанти и кръчми....Да бехме забравили вече ... Ама не всичко живо да си го пренася и най силните ще го преборят ...Другите статистика Либерал демократичната партия ГРОБ...
114
0
 
4
 
! Отговори
Ще тръгне тя... преди 3 години
Както тръгва и последните 12г. ли г-н.Борисов? Защото за момента не видях прогрес, какъвто Вие твърдите, че има. Ако ще е пак същото... най-добре да дадете ред на някой човечец, който иска да оправи нещата!
113
1
 
5
 
! Отговори
Нереални неща преди 3 години
БГ икономика.Гербер с разумни управлвнски решения.
112
0
 
7
 
! Отговори
Тиквени истории преди 3 години
То заради мутро-икономиката е пандемията!Китай вече забрави кога беше в това положение!
111
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква икономика Г-н Премиер тука се крадат яко европари....
110
1
 
8
 
! Отговори
Функи преди 3 години
Нико не иска ГЕРБ,а като дойдат избори и пак са номер 1,как става така?!
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГОЛЕМ ИЗВОД!
108
0
 
4
 
! Отговори
svetlio преди 3 години
Дано след всичко това ЕС да си научи урока и да спре с даването на пари за :броене на връбчета,безмислени програми и всевъзможни ненужни плащания!
107
0
 
16
 
! Отговори
С ГЕРБ надолу преди 3 години
По времето на Станишев бяхме на едно ниво с Румъния, даже не искахме да ни пакетират с тях, защото сме били по-напред.Вече трети мандат на Бойко сме все на опашката, най-бедната държава в ЕС. Изоставаме и от предпоследните. Добре че Албания няма скоро да влезе в съюза, иначе щяхме да останем и след нея.Това са "големите" успехи. Само когато се оттървем от крадливата и некадърна гербаджийска дружинка, тогава ще се отлепим от дъното.
106
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не е вол да тръгне бе Тиквуньо.
105
1
 
5
 
! Отговори
ДаноИмаГоспод преди 3 години
Ти, нагла ми Ти...о банкянска отдавна си дръпнал, майки предвид съдържанието на нощното ти шкафче. Остава открит въпроса обаче, дали е само едно.
104
1
 
21
 
! Отговори
А преди 3 години
За каква икономика говори тоя? То няма икономика. Услугите и алъж-вериша не са икономика!Къде са ни производствата? *** то само на 10 км. от София да мръднеш и почват пущинаците! Буренясали ниви, изоставени села, руини на стари фабрики.Какво точно произвеждаме ние? По официалната статистика индустриалните ни производства са едва 30% икономиката. И една голяма част от тези фирми не са наши! Това са чужденци дошли тука да експлоатират евтината работна ръка.
103
1
 
9
 
! Отговори
мак преди 3 години
тулупа пак бяга под предлог "инспекции". За него няма ограничения, важното е да симулира работа и да говори, как така наречената бг икономика е стабилна, просперира, ще тръгне или вече е тръгнала в галоп и други глу.по.тевини.
102
1
 
5
 
! Отговори
Бивш инженер преди 3 години
106. Взема ми думите от устата. Но не те обвинявам в плагиатство, всеки що годе нормален българин е на това мнение.
101
2
 
11
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
Вярвам му че ще тръгне! Разбира се на заден ход!
100
1
 
25
 
! Отговори
Аааа преди 3 години
Тя икономиката много отдавна е тръгнала.........с 200 по надолнището. Няма производства, няма потребление а няма кой да работи. България загуби производства които са ключови на националната сигурност.И най важното е че загубихме кадрите! Сега заводи се строят бързо. Ама за кадри ти трябват 30 години да ги създадеш.
99
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиква с каскет.
98
1
 
4
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 3 години
На ***,само *** могат да му бъдат съветници....
97
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов, Гешев, Цацаров, Пеевски и Мавродиев в затвора. Техните хора също. Икономиката ще тръгне когато такива Маджо и Доган бъдат осъдени на доживотен затвор. Само за една седмица ще се вдигне народ и държава, само накажете в името на народа от името на народа. После ще гледаме как такива като Далавери Симеонов, Данчо Цонев и Марешки се самоубиват вместо да губят времето на съда