България изрази одобрение за преговорната рамка на Албания за ЕС

Приветства допълнителното време за подобряване на рамката за РСМ
18 дек 2020 09:07, Елка Василева
53
България изрази одобрение за преговорната рамка на Албания за ЕС
Снимка: Снимка: informo.bg

България изразява одобрение за преговорната рамка за Република Албания и приветства предоставеното допълнително време за подобряване на рамката за Република Северна Македония.

Това се казва в позиция на Министерството на външните работи по повод блокиране от две държави на заключенията на Съвета на Европейския съвет по разширяването.

Още по темата

България изразява съжаление от блокирането и от това, че не са дадени обяснения за това. Страната ни декларира готовност да чуе притесненията, довели до това решение.

На заседание на Съвета на Европейския съюз по околна среда вчера документът е блокиран без обяснение. Македонската информационна агенция посочва Чехия и Словакия като държавите, които не са съгласни със заключенията по процеса на интеграция, предаде БНР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МакедонецИ като си изхарчил хиляди евра в България ,ние трябва да се съгласим с глу.постите ви?Подкопи не приемаме.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никаде Чехия и Словакия не казват ,че са против ветото на България.Те блокират решенията за околна среда с несъгласие за не приемането на преговорната рамка за Албания и Македония.Истината е ,че не са съгласни с новите изисквания за околната среда,а не че умрат да видят албанци и македонци в ЕС.
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ги слушаме макета България е изпаднала в изолация в ЕС,защото Македония ,,сите я сакат у ЕУ"!Е,май не са сите!Ха,ха,ха,ха.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е правилна тактика, да се разделят Албания и СМ по отношение преговорите, да седаде път на Албания и вето до дупка за макетата.
33
5
 
3
 
! Отговори
Стефо Пундаревски преди 3 години
Ще влезем в ЕС въпреки неговите страни-членки !
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пари нема действайте..сами извън ЕС.Един от голямите донори Великобритания напусна ЕС.С коронавируса бюджета на ЕС се изръси с бая пари,и няма за ново разширяване.Всичко други са приказки за найвници и за децата!
31
1
 
11
 
! Отговори
Ееех! преди 3 години
До MakedonecОт яд, че няма да харчиш пари в България, започвам да го местя от единия крачол в другия! :)
30
1
 
7
 
! Отговори
? преди 3 години
До много си обърканЗащо ние да защитаваме руски интереси? РСМ защитава руски интереси, като не спазва нарочно договора! Ние защитаваме нашите интереси!
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европейският съюз не е това, което беше преди 20 години, има нужда от пълна трансформация, има други икономически пазари за Северна Македония и други от Западните Балкани, много страни не са в Европейския съюз като Исландия, Лихтенщайн, Молдова, Норвегия, Швейцария, Великобритания ...
28
3
 
8
 
! Отговори
Пиринецю преди 3 години
Я,кога велим на северняците оти никой ги не сака во Европската уния,они не веруват.Одите се молите на чехите и словаците да ви кажуават ДА за ЕУ.И ако они ви го кажат,други ,ке ви БЛОКИРАТ.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С. Македония и България трябва да сложат край на отношенията във всяка област и всеки от своя страна!!!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 Коя Македония,тази в днешна Гърция,от която се отрекохте с Преспанския договор,или онази на гръцка Александър Македонски,която е престанала да съществува след края на 15 годишното му управление,в 4 век,или Вардарска Македония,която е българска?
25
1
 
8
 
! Отговори
не си добре преди 3 години
До Makedonec od Petricама верно, над кое всичко бе тайкунавт ,че вие сте над вселената и измеренията отдавна. И най-вече над всякакъв здрав разум хахаха не пуши на баба си ливадата,че дрънкаш нелепици...
24
1
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Името на "Македон-ите" и тяхната държавата има смисъл само като географско понятие и като част от древногръцката история, факта че ние първи ги признахме за "държава" не се отчете от тях и вместо да си влязат тихо и кротко в ЕС без излишни претенции, те решиха да отнемат правата, езика и историята на други европейски народи..Дет се вика тръгнаха като Аслани, но ще си останат само по...ни..Изпуснаха момента на нашата благосклонност, а след цирка който разиграха ще бъдат спрени и от другите членки
23
3
 
11
 
! Отговори
Цар Самуил преди 3 години
Македонизмът е антибългарска доктрина.Кога,как,защо и къде е създадена няма да коментиран сега.Ще кажа само едно име-Стоян Новакович-сръбски учен и политик,два пъти министър-председател на Сърбия.Доктрина успешна след 1944г. Успешна благодарение на руските, сръбските и българските комунисти.С тази доктрина(антибългарска) не се преговаря, а се воява.Тази доктрина трябва да бъде унищожена.Доктрината ще бъде унищожена когато престане да съществува РСМ. Арнаутите са ключът са разпада на РСМ.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
28 Сега ще ти лоцират ID адреса и ще станеш персона нон грата в България.
21
7
 
8
 
! Отговори
Ванга преди 3 години
Македония не е държава, тя е част от Българската територия.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
24 Моравския княз Ростислав е изгонил светите братя от Моравия,където са днес тези държави,хвърлил ги е в тъмница,защото са проповядвал православието и глаголицата,по заръка на византийския император. Техните ученици също преследвани от моравския княз,който налага католицизма на днешните чехи и словаци,успяват да достигнат България,където получават радушен прием от българския царБорис I Покръстил,преобразуват глаголицата в кирилица,на старобългарски език.
19
3
 
12
 
! Отговори
Македонец преди 3 години
Република Северна Македония е създадена през 1944г, а през 1945г е създаден северномакедонския език...това го пише в конституцията на РСМ....това са фактите и всичко преди този период е част от Българската история...България за никъде не бърза, РМС се натиска за ЕС ...
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
23 юСупер, не ни трябват преките наследници на първия човек на земята Македон",както пише в учебниците ви. Пък и сте ниски косматиитъмнощожи.