Почина депутатът от Обединени патриоти Валентин Касабов

Народните представители почетоха паметта му с минута мълчание
Обновена: 18 дек 2020 09:51 | 18 дек 2020 09:15, Камелия Цветанова
235
Почина депутатът от Обединени патриоти Валентин Касабов
Снимка: БГНЕС

Депутатът от Обединени патриоти Валентин Касабов е починал. Лошата новина съобщи от парламентарната трибуна шефката на НС Цвета Караянчева.

„Снощи след кратко боледуване ни напусна Валентин Касабов. Поклон пред паметта му“, каза тя.

Преди дни той беше настанен в болница в София в много тежко състояние след усложнение на COVID-19. Вчера негови близки търсиха кръводарители заради рядката му кръвна група. Дарители се намериха бързо, но за съжаление Касабов изгуби битката с болестта.

Депутатите почетоха паметта на Касабов с минута мълчание.

Той е роден през 1958 г. в Бургас.

Избран е за общински съветник в Бургас от листата на движение „Георгьовден“ в периода от 1999 г. до 2003 година, но напуска движението и се обявява за независим, след като централното ръководство се споразумява за общи действия с Йордан Цонев в Бургаския ОбС.

На местните избори през 2007 г. влиза в Бургаския ОбС, 2-ри от листата на партия „Атака“.] През ноември 2009 г. заедно с още 10 съветника от „Атака“ напуска партията, те посочват че „не припознават в действията на парламентарната група на Атака двадесетте принципа и цели на партията, заради които те са влезли в местната власт“.

През месец май 2011 г. е един от учредителите на партия „Национален фронт за спасение на България“, на която е избран за съпредседател.

На местните избори през 2011 г. е избран за общински съветник в Бургас, от листата на партия НФСБ. През 2014 г. и 2017 г. е избран за народен представител, съответно от листите на Патриотичен фронт и Обединени патриоти от 2 МИР-Варна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари