Руски сенатор: България стана рупор на натовска теза

Страната подгрява градуса на русофобската истерия, обяви Леонид Слуцки
18 дек 2020 19:49, Красимир Ангелов
106
Руски сенатор: България стана рупор на натовска теза
Снимка: БГНЕС

България, която не за първи път гони от страната руски дипломати, стана рупор на тезата на НАТО за "руската заплаха", заяви днес шефът на комисията по външните работи на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Константин Косачов, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"Трудно е да си представим какво толкова особено биха могли да проучват руските дипломати в България", отбеляза сенаторът.

Председателят на комисията по международните отношения на Думата (долната камара) Леонид Слуцки заяви пред журналисти, че гонейки дипломати, обвинявайки ги без доказателства в шпионаж, България "подгрява градуса на русофобската истерия".

Както Dnes.bg съобщи по-рано днес, Министерството на външните работи обяви за персона нон грата дипломат от руското посолство в София и му даде 72 часа срок да напусне страната заради действия, несъвместими с дипломатическия му статут. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Нота с това съдържание е била връчена на заместник-ръководителя на дипломатическата мисия, който е бил извикан в сградата на министерството.

Посолствата на САЩ и Великобритания у нас излязоха с подкрепа на решението на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се намали състава на руското посолство на 10 човека и да им се сложат GPS-гривни, че много трудно се следят сегашните 300 "дипломата".А, и гривните да се взривяват при доближаване на BG военен обект!
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време крещяха:"Ще ви дадем на Татарчев!". Изпратихме го, не успя да изяде никого. Сега ни плашат с Гешев. А дали знаят той самият не е ли уплашен? Щото на друг може да му се размини...
75
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое от казаното от сенатора не е вярно? Моля? Тези, които наричат Русия Блатная, по-добре да й казват Речная. Реките им са километри широки и дълбоки по 25 м. Утре Русия ще изнася по тръбопроводите питейна вода! Имат най-много прясна вода в света! Могат да я наричат Озерная - хиляди езера, Байкал - най-големият резервоар на чиста вода на Земята. Но аз предпочитам "Пять озер", Сделанное в Сибири!Слава на Русия, нашата сестричка!
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде, един изгонен дипломат бълха ги ухапа руснаците.Нали нефтопродукти,газопроводи,атомни реактори в България са руски.
73
1
 
6
 
! Отговори
Сърдят се руснаците преди 3 години
Били сме ги предали,като сме влезли в НАТО и ЕС.Те разпаднаха Варш.договори СИВ,но ние сме ги "предали",вместо да стоим сами срещу ЮИ фланг на НАТО,да нямаме пазарите на СИВ,а да купуваме руски енергоносители по-скъпо отЗ Европа.Те срутиха СССР и водиха войни с бивши републики,предадоха Армения,а ние да чакаме специално отношение?.Това тяхното е самогонов махмурлук,а като изтрезнеят /ако се случи/,търсят кой им е виновен за глупостите.Да сеогледат в огледалото и ще намерят виновника.
72
1
 
3
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Преди три години гледах материал в Тубът в който руски авиационен специалист коментира качествата на Ф35.Коментарът му беше,че това е супер оръжие и руснаците в момента не разполагат с подобен екземпляр.Биха могли да го постигнат след 5, 6 години.Събеседникът му се майтапеше,колко лош бил Ф35.Но човекът остана сериозен и поясни,че този самолет обединява 4 вида самолети в един и освен това е бъкан с електроника и е вплетен в супер мрежа от сателити и други Ф35 и Раптор и действат като юмрук!?
71
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Товарищ, не говори глупости, а си научи жената как да готви борш и пелмени!
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 74И за какво ще влезне в затвора. Нинова и Румен Овчаров не влезнаха при доказана корупция пък Борисов щял да влезне. Ти на кой свят живееш. Всички лаят един срещу друг,но тайно се пазят.
69
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сенаторе не си прав СЕГА МАРТ КАТО ИЗБЕРЕМ ПРОГРЕСИВНИТЕ ОТ БСП, КОИТО НЕ СА ЕДРИ МИЛИОНЕРИ КАПИТАЛИСТИ, С ТЯХ ВЛЯЗОХМЕ С ОГРОМНАТА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ОТ 160ЛВ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И 102.08ЛВ МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ И СЕГА ПИТАТ В КРЕШЧЕНДО ЗАЩО СМЕ ПОСЛЕДНИ ПО ДОХОДИ В ЕВРОПА- ТА С ТЯХ ЗА ИМА НЯМА НЯКОЯ ДРУГА ГОДИНА ЩЕ БЪДЕМ ПЪРВИ ПО ДОХОДИ В ЕВРОПА- НАЛИ ГЕЧЕВ. САМО БСП ЗНАЯТ КАК ДА НИ НАПРАВЯТ МИЛИОНЕРИ НАЛИ РУМБА, НАЛИ ГЕЧЕВ.
68
9
 
4
 
! Отговори
Сенаторе не си прав преди 3 години
Обяснявам! Борисов му се клатят краката и може да влезе в затвора. Единственият му шанс е закрилата от САЩ и ,,Руската карта". Само че ако Русия го вземе на мушка,дори и Господ няма да го спаси.За сега го вземат за клоун и за каубоя на Европа,но докога ли? Докога ли Путин ще го взема несериозно?
67
9
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
Няма власт на света,която да ме принуди да бъда срещу моите братя-руснаци.Това е положението.
66
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България няма русофобска истерия. Един дипломат, служител на правителството на РФ, лошо си е свършил работата и си отива. Едно е народът, друго е началството(правителството).
65
8
 
13
 
! Отговори
истината преди 3 години
Ние,истинските Българи,винаги ще обичаме БРАТЯТА РУСНАЦИ!Това е положението.Не виждам как България да е срещу Русия.
64
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците някой трябва да ги презими,тази прекрасна работа ще я свършат китайците.Националните предатели русофили ,нека ми обяснят какво толкова изключително добро има в Русия?Кое е по-доброто от европейските демокрации?И ,моля не мешайте ,Православие и славянство ,видяхме руснаците колко уважават украйнци и грузинци.
63
16
 
9
 
! Отговори
интересно преди 3 години
Колко му е заплатата на Бойко Борисов,та има спестени пачки с банкноти от по 500 евро?Как има кюлчета злато?България е най-бедна,а премиерът има килограми злато.Така и не разбрах той какво работи,освен да купува каскети на гешев
62
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите ВИНАГИ ЩЕ ОБИЧАМЕ РУСИЯ.БРАТЯ РУСНАЦИ,НАШИЯТ НАРОД ВИНАГИ ЩЕ Е С ВАС.Вие направихте много за нас.Срамувам се от нашите политици!!!Ние винаги ще обичаме Русия.
61
3
 
8
 
! Отговори
освобождение преди 3 години
До 1997 г на всички важни международни телефони се обаждаше руски служител.Сега, може да е русопат, но е българин.
60
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Тъкмо гледах филма Run. Много е поучителен . . .
59
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 61Писък "Ддо Иване" може да има само от такива, които не са се подготвили да си вършат сами работата. За русофилите е нормално - те нищо не могат и все чакат от някой друг. Останалите си вършим сами работата и разчитаме на договорките си със сериозни хора. Затова и руснаците ни шпионират.
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 59"Аз не давам милиарди за това недоразумение!"Откога безработните и общите бачкатори "давате милиарди"?Вие сте последна дупка на кавала, нетния ви принос е по-нисък от този на *** сънародници.