Руски сенатор: България стана рупор на натовска теза

Страната подгрява градуса на русофобската истерия, обяви Леонид Слуцки
18 дек 2020 19:49, Красимир Ангелов
106
Руски сенатор: България стана рупор на натовска теза
Снимка: БГНЕС

България, която не за първи път гони от страната руски дипломати, стана рупор на тезата на НАТО за "руската заплаха", заяви днес шефът на комисията по външните работи на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Константин Косачов, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"Трудно е да си представим какво толкова особено биха могли да проучват руските дипломати в България", отбеляза сенаторът.

Председателят на комисията по международните отношения на Думата (долната камара) Леонид Слуцки заяви пред журналисти, че гонейки дипломати, обвинявайки ги без доказателства в шпионаж, България "подгрява градуса на русофобската истерия".

Както Dnes.bg съобщи по-рано днес, Министерството на външните работи обяви за персона нон грата дипломат от руското посолство в София и му даде 72 часа срок да напусне страната заради действия, несъвместими с дипломатическия му статут. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Нота с това съдържание е била връчена на заместник-ръководителя на дипломатическата мисия, който е бил извикан в сградата на министерството.

Посолствата на САЩ и Великобритания у нас излязоха с подкрепа на решението на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
16
 
17
 
! Отговори
Клинт преди 3 години
Продадохме се за един пробит долар.
16
16
 
17
 
! Отговори
до Диана преди 3 години
Не е параноя.Точно обратното. Путин и Русия прекрасно знаят, че никой няма да ги напада.За какво им е?Путин и Русия искат да подклаждат истерията и да ловят риба в мътна вода.Венаги е било така, още от времето на СССР.
15
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ме интересува какво е казал руския Джон МакКейн бе? Само да са гъкнали и ще ги превърнем в стъклена пустиня.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъничка, но затова пък много прокопсала.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми, продажници сър.
12
14
 
14
 
! Отговори
1 преди 3 години
Руснаците практикуват нормалната си враждебна към България риторика. Винаги са го правили, тъй че нищо ново.
11
8
 
5
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Атила д хунКорупцията е световен проблем, а този тук българин все пак не се е продал, щом са спипали шпионина....не бъркай българина където го няма - той не се продава за пари, а си купува място в светлото бъдеще, начертано ни от преходът на БСП....
10
15
 
14
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Защо да е без доказателства? Доказано е, че е търсел информация срещу заплащане, доколкото се разбра...За много руснаци може и да е странно едно такова поведение на тяхната страна, но то всъщност много логически подкрепя параноята на някои руски кръгове за заплаха от страна на НАТО-Русия все още приема НАТО за свой враг и рови да не би да пропусне някой негов ход, който да я остави неподготвена за тяхното нападение..Така руснаците се обединяват и всички са съгласни с всичко /хватка от Ст, война/
9
13
 
15
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Уж сме земя колкото човешка длан според академикът им поет,а пък очите им в нас?!Уж сме много въоръжени с 10,15 самолета я има я няма,а те вият като разгонени к,учки,че ще ги нападаме?!Те самите имат концентрирани в Крим и наоколу 1500 самолета,турците имат 800,гърците 450,ама видите ли,защо българското гергьовско агне ще има зъби да дъвче трева?!Нимой тъй,щот ний сми свикнали да си го колим и даже и копитцата ша му махнем,да ни земи да ритни касапина кат му забий ножът?!Те тва са м,урзи,лки
8
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я гледай ти ... една мъничка България цаппна по муттрата руската мечка :)))Русия е най-лошото място на света
7
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвсем нормално е това, ако Русия разположи оръжия и войски в Куба американците ще ореват орталъка.
6
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракчанов каза, че на наша територия няма чужди оръжия. Тогава този агент какво е шпионирал двата ни самолета или единият оцелял хеликоптер?
5
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредният добър ден за България.Русия да си стои в Сибир и да не се меси на нормалните хора!
4
18
 
15
 
! Отговори
Гру преди 3 години
Трудно е да си представим какво толкова особено биха могли да проучват руските дипломати в България", отбеляза сенаторът.Остави че са нагли и със вирнати носове но си и противоречат!!!! Нали България изграждала тайни американски бази пък сега какво толко особено можело да проучват руските дипломати!!! Да си питат продажника Горбачов дето ни продаде за шепа долари и малко имоти във Германия и Щатите защо не сме приятелски настроени към пияниците от Русия(квото е останало от нея)!!!!
3
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се бие шут на всички Рушки шпиони, внедрени от решетников като започнем от радев!
2
18
 
13
 
! Отговори
Слава Україні преди 3 години
БРАТЯ!
1
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е,и?Какво си въобразява това лице?Всеки има право да говори и да мисли каквото си иска. По закон.Вярно, че под руски ботуш не беше така и имахме право да бъдем рупори само на Кремъл.