Руски сенатор: България стана рупор на натовска теза

Страната подгрява градуса на русофобската истерия, обяви Леонид Слуцки
18 дек 2020 19:49, Красимир Ангелов
106
Руски сенатор: България стана рупор на натовска теза
Снимка: БГНЕС

България, която не за първи път гони от страната руски дипломати, стана рупор на тезата на НАТО за "руската заплаха", заяви днес шефът на комисията по външните работи на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Константин Косачов, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"Трудно е да си представим какво толкова особено биха могли да проучват руските дипломати в България", отбеляза сенаторът.

Председателят на комисията по международните отношения на Думата (долната камара) Леонид Слуцки заяви пред журналисти, че гонейки дипломати, обвинявайки ги без доказателства в шпионаж, България "подгрява градуса на русофобската истерия".

Както Dnes.bg съобщи по-рано днес, Министерството на външните работи обяви за персона нон грата дипломат от руското посолство в София и му даде 72 часа срок да напусне страната заради действия, несъвместими с дипломатическия му статут. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Нота с това съдържание е била връчена на заместник-ръководителя на дипломатическата мисия, който е бил извикан в сградата на министерството.

Посолствата на САЩ и Великобритания у нас излязоха с подкрепа на решението на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари