Станишев: Няма основания БСП да не подкрепи Радев за втори мандат

ГЕРБ са тежко отслабени, всичко е в нашите ръце, смята той
Обновена: 19 дек 2020 16:49 | 19 дек 2020 16:48, Анисия Иванова
72
Станишев: Няма основания БСП да не подкрепи Радев за втори мандат
Снимка: БГНЕС

Думата на 2020 г. е „пандемия“, защото се превърна в политическия фактор, който предопредели поведението на политическите сили, а и на хората. Тя даде отражение върху здравето, икономиката, създаде несигурност за бъдещето – за доходите, за работните места, за обичайните ни дейности. Затова я посочвам и в категорията „Политик на годината“. А иначе героите на 2020-та са медиците – лекарите, медицинските сестри, хората на първа линия, които рискуват всекидневно живота си. Това каза пред Дарик президентът на ПЕС и български евродепутат Сергей Станишев.

Още по темата

Според него пандемията е поставила ново начало – сега било времето за леви политики.

„Пандемията постави ново начало. Политики, които бяха възприемани като даденост, като доброто здравеопазване и образование, станаха ключови в съзнанието на хората. Сблъскахме се с реалността – какво следва за обществото, ако тези услуги не са качествени. Това е огромен шанс за леви политики. Много неща, които бяха немислими до преди година, днес стават реалност. От много години ПЕС говори, че наред с националните схеми за обезщетения за безработица трябва да има и общоевропейска схема. Сега това става реалност след натиск на социалистите, а определеният ресурс е в размер 100 млрд. евро. България вече получава 500 млн. евро, за да помогне на хората, губещи работата си. Това е нова политика, която стана реалност заради пандемията“, посочи Станишев.

Големият въпрос е как ще се изразходват средствата, получени от правителството. Според него това не се случва и вина за това носи правителството, но и опозицията, която не била достатъчно активна.

Запитан готова ли е БСП да управлява, Станишев отговори, че би трябвало левицата да е в добра кондиция – тя преизбра своя лидер, избра удобен Национален съвет, в който вече няма вътрешна опозиция.

"Сега ГЕРБ са тежко отслабени, всичко е в нашите ръце. Да спечелим доверието на 1 100 000 българи, за да упраляваме с тежест. Но за да го направим, трябва да разработим алтернативата. Имаме „Визия за България“, но тя е за 20 години напред, а не управленска програма. Трябват ни конкретни предложения и като пример ще посоча идеята болниците да не бъдат търговски дружества", каза той.

Според него протестите това лято, сравнени с 2013 г., са запазили в много по-голяма степен своя граждански характер и енергията си, не позволиха да бъдат обяздени. "Предстои да видим до какъв ефект ще доведе това на изборите и дали този гняв ще се трансформира в гласове“, посочи той.

На въпрос на водещия добър президент ли е Румен Радев и дали БСП ще го подкрепи, Станишев сподели, че „не вижда причина левицата да не го направи. За много българи той се превърна в носител на промяна и често е по-опозиционен от самата БСП. Следя с тревога медийната кампания срещу него, защото тя идва от медии, близки до левицата. По същия начин избирателите на БСП следят всичко това с недоумение и възмущение. Не разбират мълчанието от страна на БСП. Тези вътрешни войни и взаимният хлад ще отслабят и едната, и другата страна, а това не бива да се допуска. Имаме да печелим два важни избора.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Малко слонче преди 3 години
Съслека свърши парите и се върна при хранилката.Тя пък се оказа заета от Нинова.БСП пак се разцепи за пореден път.Къде се пънат да управляват.Болшевишкия агент се надява да сме забравили золумите на БСП когато управлява с мандата на ДоганСъслека ако е на власт веднага ще се се наведе коминтерновски на македонците.Ще продаде всичко и ще избяга пак в швейцарско както предния път.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румката просто си отива и остава в историята като най тъпия политик
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родителите на Сепгей Станишев са участвали директно в създаването на македонската нация и език. Но, комунистът срам няма, нито морал. Кариеристи, *** и нагаждачи,това са българските социалисти. Станишев също призова да приемем бежанци,но не го сатанизираха, както Плевнелиев, защото руската пропаганда у нас,си пази хората, докато критиците на Путин,какъвто е Плевнелиев,хвърля на кучетата.
58
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
СерГей, с маската на лицето изглеждаш малко по-мъжествен!
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изборите наближават,и краставите магарета взеха да се събират като за паша.
56
2
 
5
 
! Отговори
Карандаш преди 3 години
СтаниШеф май на другарката Нинова нож вади?!? Полекичка, че който нож вади от нож... така де. Умната, да няма настъпани.
55
0
 
5
 
! Отговори
много сте наивни преди 3 години
До Анонимен 39Нищо не губят!Така са разпределени ролите!Герб са "демократи", а БСП-"комунисти"!Това е фасадата за пред света!България ТРЯБВА да е демократична,за това и Герб ТРЯБВА да печелят!
54
0
 
16
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
Съсела и Йончева, руските суртуци представящи БГ в цивилизована Европа!
53
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Серго се е издухал,като пришелец от друга планета.Но и от БСП нищо не става,имали " визия за бг" ,ами нищо нямат ,това е някакъв популистки пaрцал за парлама.
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станишко пак си фантазира ,че опозицията нещо е свършила ,играха игрички с тъпотии на квадрат.А опозиционниа президент- резидент е потрес.Контра на всичко без да се замисли дали е обществено полезно,не уважава труда на другите ,а държи на злобата,саботира с цел да си забелязан,държи си арогантно включително и към хората на всеки празник като черна станция да ги унижи ,а това е крайно излишно да се повтаря.Радев буди недоверие, ретроградна личност,който си излежа мандата без нищо да свърши
51
1
 
16
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ПЪСКАТА ПАК СЕ ПОЯВИ- ТЕ ТЕХНИТЕ НЕ ГО ИСКАТ - ЗАЩО ПАК НЕ СИ ВЗЕМЕ ЕЛЕНА ЙОН4ЕВА - АМА ТЯ КАЗВА 4Е ОТ ДРУГИЯ БРЯГ !!!!!!!!!!!
50
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТатулГЕРБ СЪЩО НЕЯВНО ПОДКРЕПИ РАДЕВ КАТО ИЗДИГНА СЛАБ КАНДИДАТ.
49
9
 
15
 
! Отговори
Татул преди 3 години
Първия път гласувах за Радев. Сега нямам основание да гласувам за него.
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дупи се дупи, бате Бойко на Серго
47
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КанцерТежко увредени комунистически мозъци- Фигуранта, СерГейко, ***, БАТ БОЙКО...
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Земята на Бойко и Сергоще бъде отново българска земя
45
4
 
23
 
! Отговори
Канцер преди 3 години
Тежко увредени комунистически мозъци- Фигуранта, СерГейко, ***, Милиончева.... сънуват как идват на власт ! Ами, как няма да сънуват - толкова милиарди се въртят в новините ! Има и едни 60 милиарда ,спестени народни парици - всичко тези милиарди плачат за крадене !!!! Ако им позволим да ги откраднат, по-добре да се застреляме ! Няма нужда да ни удря метеорит, комунистите по-тежко ще ни ударят !
44
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБойко се дупеше на Сергей, защото БСП и ГЕРБ играят една игра и за да останат във властта. Но на всяко нещо му идва края...
43
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СТАНА ЯСНО ЗАЩО БОЙКО ТАКА УСИЛЕНО СЕ ДУПЕШЕ НА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ.. НЯМА ДА ПОМОГНЕ.
42
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялото социалистическо поколение отива на миналото.