Борисов се похвали: Мерките бяха много навременни и точни

Обяснявате на хората за ваксините, съветва той лекарите
Обновена: 29 дек 2020 07:49 | 28 дек 2020 11:50, Камелия Цветанова
247
Борисов се похвали: Мерките бяха много навременни и точни
Снимка: МС

„Противоепидемичните мерки бяха много навременни, точни, максимално щадящи свободата, правата на хората и движението им. Заболеваемостта и натискът върху интензивните отделения спаднаха, а оздравелите вече са в пъти повече от новозаразените“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в центъра за разпределение на пациентите с COVID-19 в столичната университетска болница „Света Анна“, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата
Месец след въвеждането на допълнителните противоепидемични мерки у нас, премиерът Бойко Борисов акцентира, че в битката с новия вирус България вече разполага и с ваксини срещу него.

Министър-председателят бе категоричен, че след получаването на пълна и подробна информация за ваксините, българските граждани ще се убедят, че именно това е пътят за справяне с пандемията и връщане към нормалния начин на живот. „Затова все повече ще обяснявате на хората за ваксините“, обърна се премиерът към министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, който също бе в столичната болница „Св. Анна“.

Министър-председателят добави, че у нас ще пристигнат още и различни ваксини, за да могат личните лекари да направят най-добрия избор за предпазването на своите пациенти.

„А дотогава първите 70 000-80 000 ваксини, които дойдат, ще бъдат поставени на хората на първа линия и всички останали“, посочи Борисов.

В рамките на посещението на министър-председателя директорът на „Света Анна“ д-р Славчо Близнаков посочи, че е имало период, в който всички легла за COVID-19 пациенти в болницата са били заети от заболели. Годишно през лечебното заведение минават над 30 000 пациенти, тъй като болницата е най-високо технологична.

Премиерът Борисов изтъкна, че правителството ще отпусне средства за нов скенер за „Св. Анна“, тъй като наличната апаратура е остаряла. Необходимите 1,4 милиона лева ще бъдат осигурени през бюджета на Министерството на здравеопазването.

Правителството ще подпомогне болницата и при изграждането на нов параклис, а с осигурените вече близо 1 милион лева от Министерския съвет „Св. Анна“ разполага с изключително модерно оборудвана инвазивна кардиология.
Здравният министър Костадин Ангелов докладва на премиера, че във вчерашния ден, когато бе даден старт на ваксинационната кампания у нас, имунизираните срещу COVID-19 са 699 души в центровете в София, Пловдив, Бургас и София-област. Няма данни при ваксинираните да са се появили нежелани реакции.

„Бъдете спокойни, обяснявайте повече и ще постигнем висок процент на ваксиниране на населението, с който ще се справим с коронавируса“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още по темата: меркиборисовваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
2
 
2
 
! Отговори
сатър преди 3 години
"Обяснявате на хората за ваксините, съветва той лекарите"Да си я завр3ш 0тзад ваксината, мърш0 д0лна! Видов ден иде!
224
0
 
4
 
! Отговори
леля Пена преди 3 години
Цветарката Анюта днес къде ще обикаля и ще ръси мозъци? Дали останаха необиколени селца,паланки,язовири?
223
1
 
7
 
! Отговори
МАРИНА БИЛЧЕВА РУСЕ преди 3 години
ХАХАХАХАХАХАХАХХАААХХАААХХАХАХАХХААХАХАХАХ
222
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германците спрели ваксинирането, защото открили че ваксините не са поддържани при при пренасянето на -70 градуса. Нашите ваксини някой проверява ли ги?
221
2
 
15
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
тик-ву-н пак лъже на поразия !!!Демагог, възпитан по стар болшевишки обичай !!!
220
1
 
15
 
! Отговори
въпрос до мисирките преди 3 години
гоолуеми мерки. 1 месец все 1 по смъртност!
219
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно е, мерките са съвсем точни, вземани са от професионален шивач.
218
14
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Което си е верно, верно си е. За това му пиша червена точка, макар че лично за мене и тия вяли мерки са пълна дивотия. Но Корни дето тръгна да пищи от вируса и да търси политически дивиденти от измишльотината Ковид, сама си изеде лебецо. За малко си помислих, че има просветление, но много скоро женското в нея ос ра позицията.
217
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямаше ли да се погрижат най-накрая за психическото здраве на този екземпляр!?
216
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали знаете кои хора се хвалят сами. Колкото си по *** толкова ти е по лесно. Вече ми омръзна този цирк.
215
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки Божи ден нова серия от трагикомедията "Боко *** - премиер"! Ако не беше на наш гръб, можеше и да е забавно.
214
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро, много скоро тиквата ще гледа като Т.Ж. на последния си конгрес! Тогава ще е весело да се наблюдава как хамстерите гербеурунгелски напускат Тиквуник!
213
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общо взето каквото каже доц.Мангъров,става точно обратното. Включително и с ваксините,които според доц.Мангъров нямаше да ги има поне до средата на 2021г.,та даже 2022г. Затова препоръчваше заразяване на воля и който оцелее,оцелее. Който оцелее пробва и повторно заразяване и пак който оцелее от втори път. Това е медицината,на която се обосновава доц.Мангъров. Дали е медицина или просто естествен отбор е друг въпрос за по-просветените.
212
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Бойко Борисов е гъонсурат като доц.Мангъров. То измираха по 200 човека на денонощие от Ковид 19 и близо 50% от пробите бяха заразени хора, това не са навременни мерки. Мерките сега имат ефект,процентът заразени падна на 12% от пробите,а починалите на около 50 човека на денонощие/което също е много!/. Надяваме се и на по-добри резултати.
211
1
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Ще ги оценим на следващите избори,затова другари имайте малко търпение,наградата наближава.
210
3
 
24
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Бойчето ама въобще не го е срам от снимките и записите.100% е пълен темерут
209
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПозитаноБойко няма нужда никой да го маскари. Той сам се справя с това много добре с това.
208
3
 
33
 
! Отговори
Гьонсурат преди 3 години
Заради него починаха хиляди, а той продължава да ръси бисери..., e пa що да не ръси, като го търпят
207
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПозитановецаТи какво искаш,да го хвалиме тоя ненормалник и неговите гербови слуги.
206
27
 
2
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Давайте по-усърдно другари !!! Днес много сте пасивни в броя на коментарите !!! За какво ви плащаме ??? Стегнете се и да покажем какви сме силни в плюенето и омаскаряването. Слава на БСП и лично на другарките Нинова , Йончева и другаря Радев !!!