Дипломат от посолството ни в Русия е обявен за персона нон грата

Трябва да напусне страната до 72 часа
28 дек 2020 16:42, Анисия Иванова
151
Дипломат от посолството ни в Русия е обявен за персона нон грата
Снимка: БГНЕС

Посланикът на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин бе поканен днес в руското Министерство на външните работи. Там на протоколна среща му бе връчена нота, с която български дипломат от посолството се обявява за персона нон грата и трябва да напусне страната до 72 часа, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Още по темата

Мярката е мотивирана като реципрочна спрямо действията на българската страна, която на 18 декември обяви руски дипломат, акредитиран в София, за персона нон грата за действия, несъвместими с неговия статут, представляващи престъпление по НК.

Българският дипломат в Москва ще спази дадения му срок за напускане на страната, който тече от днес в 14 ч. московско време (13 ч. българско време).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
Строители на преди 3 години
Съвременна България са цяла върволица Грабители че и мародери започващи от ментето Стамболов и проддължаващи с днешните Командири, назначени олигарси, рвстутуткии на едра общонародна собственост. Процесът е аналогичен на онова което описват Флобер и Мопасан за периода следа революцията във Франция. Алчните *** все едно по калъп са правени
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 119Румъния, Гръция и Турция.
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 117!Посочи една рускакомпания която ви строи вашата тръбата с вашите пари !!!!
112
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Посочете един съсед на България с който да имате добри отношения!??
111
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото потърсило, това и намерило.
110
1
 
1
 
! Отговори
Унуфрий истинския преди 3 години
Докато Борисов плаща за строеж с наши пари на руски фирми да строят газопровод, за парлама гони един дипломат.
109
1
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Персона реципрочност...
108
9
 
11
 
! Отговори
до 115 преди 3 години
Аман от илитерати. Наблъскали им главите с руска пропаганда и не могат да прогледнат иззад капаците на очите.Прочети "Строители на съвременна България" от Симеон Радев.Човекът не само е проследил всички факти за съединението, но и всичко е доказал с документи откъде има сведенията.Любимата ти Русия е била ПРОТИВ Съединението. Когато българите вземат конака в Пловдив и викат княза от София, ЕДИНСТВЕНО АНГЛИЙСКОТО ПОСОЛСТВО УСПЯВА ДА СПРЕ НАМЕСАТА НА ТУРЦИЯ. Четибечети!
107
11
 
6
 
! Отговори
108 ОФ преди 3 години
Този Тупак не знае ли че 100000 войници в Източна Румелия се обучават от руски инструктори и са въоръжени с руско оръжие от освободителната война. Да прочете малко. Скобелев се разорява са финансира съединението. Англия го била освободила. Както предотвратява клането в Хиос. ***.
106
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия се държи като пръднал в асансьор. Изтрещяло е и мирише, хората около Русия си запушват носовете но тя твърди че трещенето и миризмата не са от нея.
105
9
 
12
 
! Отговори
Цървул преди 3 години
Да оставим шпионажа,който напоследък не им върви на братушките. Държавната дума е гласувала, че може да нарушава патентите по свое усмотрение с цел "защита на руския интерес" .Това означава , че държавата Русия откровено ще краде световен интелектуален труд?И ако това не е признание, че са държава от Третия свят,русофилско здраве му кажете...
104
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случаят помогна на човека да се прибере за Нова година в къщи.
103
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха-ха-ха...Ха-ха-ха, ама всичко което казва Отечествен фронт е истина, а извън тази истина съществува само русофилска лъжа.
102
4
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
До Отечествения фронт, ( 108): Много си сбъркан, дори извратен!
101
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички руснаци в България са шпиони. Така че който и да изгонят за шпионаж няма да сбъркат. А това че руснаците изгонили от яд и безсилие наш дипломат е нормална реакция на слабия, виновния и поcpaния.
100
11
 
11
 
! Отговори
Отечествения фронт преди 3 години
Айде стига се изхвърля.Капитан Петко Войвода се е бил на страната на гърците. Той е посрещал английските доброволци, които отват с кораби от Англия до Гърция да участват в боевете срещу турците. След като Русия е против Съединението ЕДИНСТВЕнА Англия ни защитава пред Великите сили против Турция. Именно на Англия дължим успеха на Съединението. Русия е била на страната на Турция и се е канила да и помага с войска.Аман от платени русофили.
99
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 104Този Велик капитан Петко войвода,да не онзи където имаше огромен чифлик в Русия ?А,и нали знаеш защо е капитан,човека е бил на руска служба,заплата и пенсия.Русофилството му е добре платено.
98
15
 
7
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До до Чебурашка Бягат предателите на Русия читавите хора си стоят там .А най интересното е предателите винаги бягат при господарите си и все към блатото САЩ .
97
12
 
10
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Чебурашка вековните врагове на България не са от съединението насам а от 500 години насам .Великият Капитан Петко Войвода го е казал .Петстотин години Англичани ,Германци Французи Австрийци помагаха на агаряните да избиват Българският народ .И не друг а дядо Иван ни освободи от Турското робство .А английската армада докара от Албания ордите на Сюлейман паша да колят Българите във Стара Загора и да кормят бременни жени .
96
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички руски висши политицихса се уредили с второ и дори трето гражданство и то не какво да е, а западно.ЗАЩО ЛИ? Сигурно защото много си обичат държавата.Всички републики като се почне от Балтийските, Украйна, Молдова, Грузия Чечня, се опитват да се откъснат от матушката - Балтийските безкръвно, но други платиха и плащат свободата си с кръв. Всички Източноевропейски народи си отдъхнаха, когато през 90та година СССР си обра крушите и си прибра армията.ВСИЧКИ.Остана само Сърбия и русофилите.