България е готова да помогне на Хърватия след труса

Посолството ни в Загреб няма ток, както повечето сгради
17
България е готова да помогне на Хърватия след труса
Снимка: МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева разговаря със своя колега от Хърватия Гордан Гърлич-Радман във връзка с опустошителното земетресение, което днес на обяд разлюля Балканите, съобщава пресцентърът на МВнР.

Още по темата


Епицентър е хърватският град Петриня, където се съобщава за затрупани хора и значителни материални щети. За съжаление вече е потвърдена и една жертва - дете.

"В този тежък момент България е готова да застане до нашите хърватския приятели. Готови сме да окажем помощ. Поднасям своите най-искрени съболезнования и пожелавам бързо възстановяване на ранените", заяви Захариева.

Посолството на Република България в Загреб е на разположение на всички български граждани за съдействие при нужда.

Дипломатическата мисия наред с повечето сгради в хърватската столица в момента няма електрозахранване, но служителите ни са на линия и изпълняват своите задължения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние винаги сме били състрадателен народ.И евреите си спасихме единствени в Европа освен датчаните.И на арменците дадохме подслон след турските кланета.
14
2
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Солидарност думата да си чувала,града е полуразрушен.А и не може да се помогне без съгласието на другата държава
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щросмайер е бил хърватин!!!
12
5
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Хърватите да писали на глаголица,която за тях е първата хърватска азбука.Отдават особена почит към Кирил и Методий.А католици,да но никога не са били православни.А сърбохърватския е измислен както македонския,след отделянето минаха на латиница.Че каква кирилица в сръбската азбука ,те ползват караджица,нищо общо с кирилицата,като на тази база сърбите сътвориха и на макетата плескавицата т.н ." македонска "азбука .
11
3
 
3
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
Ох, Екатерина !!!
10
3
 
8
 
! Отговори
Az преди 3 години
Ами помагате де, покана ли чакате ? Или само се правите на загрижени, пък ако може никой да не ви забележи в суматохата най-добре.
9
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България винаги е имала сантименти към предателите,справка (същите тези хървати които се отказаха от кирилицата и станаха католици)!!
8
3
 
5
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Готови сме за оказване на помощ.......как да го разбирам това .....като лопати и кирки, подредени в някое хале, или като ...... инженери, организационен и консултативен екип от подготвени специалисти с опит и знания, както и хеликоптели, дронове и високо проходима техника, готова за работа на момента......!?Ако е първото, значи .....само си приказваме, но ако е второто......браво на нас!!!????Съболезнования за загиналите!!!
7
7
 
5
 
! Отговори
Хайде де преди 3 години
На нас кой ще помогне да се отървем от ......
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как България ...не герб ,раздават нашите пари ,то Македония ,харватия,както са се раздавали ,нищо чудно и на Германия да помогнат )
5
6
 
15
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
И как? Със съболезнователни телеграми ли? Ама и ти си една измислена министърка какъвто е и вожда ти! Леле леле.....
4
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беце че им прати кренвирши леки, ЦИРКАДЖИИ
3
13
 
7
 
! Отговори
Да анонимника преди 3 години
Какво значи трябваше да пътуват? Това са мисии, които не се организират за 1 час.Ще помогне България с каквото може.Не бъдете черногледи във всичко и не заклеймявайте хората докато лежите на дивана!Диванната армия е силна само в коментарите. Направете нещо и вие като сте толкова загрижени!
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значи готова, вече требваше да пътуват спасители и помощи
1
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калинке, а ти кога ще подадеш оставка заради лъжата, че България няма как да не приеме Истанбулската конвенция? Оказа се, че има как! Ти излъга ли директно?