Цепи ли се БСП? От Пловдив снеха доверие от ръководството

ИБ вчера поиска Георги Гергов да бъде изключен от партията
6 яну 2021 12:15, Анисия Иванова
65
Цепи ли се БСП? От Пловдив снеха доверие от ръководството
Снимка: БГНЕС

Градският съвет на БСП в Пловдив сне политическото доверие от националното ръководство на партията. Това е станало на заседание, проведено онлайн снощи. Декларацията на социалистите е била часове след вчерашното заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

На него се предложи Георги Гергов да бъде изключен от БСП, а сред мотивите са грубо нарушаване на уставни норми, касаещи задълженията на партийните членове. С поведението си Гергов уронвал престижа на партията, не работил за осигуряване на обществена подкрепа на политиката й и за утвърждаване на доброто й име, смятат от ИБ на партията.

Вчера заместник-председателят на градската организация в Пловдив Нина Чавдарова обясни, че Гергов не може да бъде изключен, защото е напуснал НС на 18 декември, а според устава на БСП партиец може да бъде изключен само от органа, в който членува.

Мотивите на пловдивските социалисти за снемане на доверието са системно нарушаване на Устава на партията, некомпетентно ръководене на БСП и целенасочено създаване на конфликти, зад които личи стремеж към отслабване на партията. В годината на два важни избора това поведение гарантира поредна загуба за БСП, което е предателство към традициите и принципите на 130-годишната ни история, пишат те.

Пловдивската организация на БСП, която е втора по големина в страната, остро реагира на възприетата от националното ръководство практика да съобщава за взети решения през медиите. Категорично отхвърляме тази тенденция и се разграничаваме от действията на същото ръководство, които дори противоречат на основния закон за социалистите – Устава, допълват от БСП - Пловдив.

Социалистите от областта и страната не могат и не бива да останат безучастни срещу това арогантно погазване на уставните принципи и норми, които са организационният и морален фундамент на БСП. Нямаме право да мълчим и да сме съучастници в унищожаването на социалистическата традиция, на антифашистката памет и на русофилска линия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Ниво, без да съм й фен. Гергов откакто получи 40 и кусур милиона от герб, свали маската, че играе двойна игра. Отдавна трябваше да го махнат.
58
5
 
0
 
! Отговори
До тролската дружина преди 3 години
До Дядо Соци: Какъв "Дядо Соци" си ти, жалък гербаджийски ***. Не виждаш ли че бат'ти Бойко се държи за властта като удавник за сламка.
57
3
 
2
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 години
Бойко подари на Георги Гергов 43 милиона лева държавни пари за една дупка в центъра на Варна, която на никого не е нужна и не струва и една десета от това. И оттогава той събира около себе си опозиция за да мъти водата. Достатъчно е човек да разбере какво притежава (а и да му види дебелия врат) за да му стане ясно, че той няма нищо общо със социалистическа партия.А дупката си стои и до ден днешен и никой няма намерение поне една градинка да направи на нейно място, а за журналистите е невидима.
56
0
 
15
 
! Отговори
gg преди 3 години
Милионери се срещат с пенсионери.
55
3
 
4
 
! Отговори
до 49 преди 3 години
До АнонименНа крив комунист къдриците на нинова му пречат.Какво лижеш на герб.
54
0
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
ВЪВ ВСИЧКИ АМЕРИКАНСКИ ФИЛМИ ДНЕС - КОЛЕКТИВЪТ Е ПО- ВАЖЕН ОТ ЛИЧНОСТТА !!! ТА ЕВРЕЙСКИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ ПО СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ-КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛИ Е ? А , ПАРТИЯТА " Бее СиПи " ОТДАВНА И НЕИЗМЕННО Е БУРЖОАЗНА -МИЛИОНЕРСКА ...- АМА " ЯДЕЦ" ЩЕ ИМ " ДУХНАТ ПОД ОПАШКАТА " !!!!!!!!!!
53
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гергов е милионер и - Важно е ,че Нинова нацепи БСП то на трески още малко ще остане само талажа в тази партия .
52
3
 
13
 
! Отговори
До 46 преди 3 години
Гергов и Радев са от едно котило. Вижте на сватбата на сина на Йотова как са се подредили на една маса. Радев пуска пипала и цепи басмата на Бесни Страшни Пенсии. Това се вижда и без дрон.: D Иска каймака да обере. Радев и Гергов са се съюзили срещу кака ви Копирни. Няма общо Борисов.31235
51
6
 
14
 
! Отговори
Гергов е милионер и. преди 3 години
....не знам дали трябва да е в БСП ,ама Корнелия изгони много свестни хора ,просто щом някой и е опозиция веднага го гонят...Красимир Янков е сто пъти по добър от нея за лидер ! На нея даже не и отива ,не всеки става за лидер ,дори и визуално !
50
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова е нищо друго,освен кариеристка и парилюбистка.Но в сравнение с един друг0-Пачко Кюлчев е направо мушичка.
49
3
 
23
 
! Отговори
до SS преди 3 години
Никой не може вече да спаси БСП.Нито се покаяха навремето за безобразията на социализма нито се лустрираха, а си останаха с престъпниците и живковото обкръжение, което 30 години вече все още си е в БСП.Или да стават нормални или да се разпускат.Но Нинова ако си мисли, че с един Гергов, като го изпъди и ще се оправи БСП много се лъже.Там е пълно със сталинистки динозаври, които още си мечтаят за концлагери.
48
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй де,ама не се сещате нещо за другия отцепник-ЦВЪ,който хем има опит в "изборите",хем има да си го връща....
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки, който вкарва пари в политиката си иска влияние. Като станат много от соц боржуата и почват ритници по кокалчетата. Много вожд, малко индианец.
46
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния номер на ГЕРБ, да се опитва да разруши опозицията. Докато не се отървем от тази хунта ние нормален живот няма как да имаме.
45
8
 
13
 
! Отговори
SS преди 3 години
За да се спаси,БСП трябва веднага да се отсрани К.Нинова!Тази бе и е пагубна за БСП!Няма нищо лидерско и решително в нея,само празни приказки,като комсомолска активистка (каквато всъщност може е да била...)Заради нея БСП е на това дередже! И заради нея БСП не подкрепи масово протестите против хунтата... и сгреши!Не може човек, на който сина й е далече, в хамерика, да отстоява интереси на лява пария като БСП в РБ. Нинова ще е винаги зависима,и винаги в ръцете на НЯКОИ (да не уточняваме кои...)
44
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко и Гергов са на една диета май....? И ,аз искам 40 милиона да ми даде Бойко пък след това ,ако искат и от всички партии да ме изключат....
43
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приятелят на Бойко...Гергов цепи БСП преди изборите.Мутрата разделя, за да владее.
42
2
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
По CNN на живо - демократите водят 51/49, остават 2 часа и половина :)))))))))))))))))))Тръмповците подскачат по улиците, нац. гвардия ги понаби за урок набързо :))))))))))))
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ги знам мaйнeнcкитe червени, но правилни неща са написали! Направо в десятката.
40
6
 
16
 
! Отговори
дядо Ванг преди 3 години
България ке се оправи, когато БСП И ДПС не минат 4 процентовата бариера. А *** в затвора ще е бонус.