Каракачанов: Можем да дадем 3-4 "Кугър"-а за въздушни линейки

Медиците трябва да преценят дали ще им свършат работа, добави той
Обновена: 6 яну 2021 09:20 | 6 яну 2021 09:20,
48
Каракачанов: Можем да дадем 3-4 "Кугър"-а за въздушни линейки
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната може да задели 3-4 транспортни хеликоптера "Кугър", които могат да бъдат предоставени за медицински цели. Медиците трябва да преценят дали ще им свършат работа. Дали ще отговарят като възможности, да бъдат оборудвани, за да станат медицински или ще бъде по-изгодно да се търсят изцяло медицински.

Това заяви министърът на отбраната Красимир Кракачанов пред bTV. Така той коментира последната акция в Стара планина, при която пострадаха четирима туристи, след която на дневен ред отново излезе темата, че България все още няма медицински хеликоптери-линейки.

"Кога да бъдат парламентарните избори, трябва да реши президентът. Той трябва да ги обяви. Първо каза една дата, после започна да дава назад", коментира вицепремиерът.

"Най-важното е по време на избори да се даде възможност на хората да гласуват и този дебат вместо да го водим по медиите, можехме да го водим на консултации. Трябва да се избере най-подходящото време, в което хората хем спокойно да могат да гласуват, без да се притесняват, хем да се осигури безопасността на хората в комисиите, които ще се срещнат с по 500-600 гласоподаватели", каза още Каракачанов.

Във ВМРО все още не са обсъждали дали ще се явят на изборите в коалиция с ГЕРБ. "Ще го коментираме, ако и когато има такова предложение", заяви лидерът на партията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Колкото казарми преди 3 години
ще направи, толкова и хеликоптери ще оправи!? Огромни машини, на линейки ще правят, само т ъп герберски мозък може да си го помисли. Не виждат ли как е по света, ползват се малки, по леки и икономични хеликоптери, които са и по пъргави и маневрени. Фаловете обикновено са в лошо време, в което тези военни машини не стават за тази цел.Мажат ни очите преди избори, още искат да цоцат главанаците!
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще тръгнат дрогирани и пияни да се правят на скиори ,сноубордисти и планинари и ще ги спазват с въртолети )
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези милитерно-медицински хеликоптери ще излезнат златни с новите схеми за усвояване!Не знам обаче кои ще са златарите защото обективно в България няма такъв отрасъл като авиобизнес! Нещо ново ще е, и ще има най добро КПД по усвояване, защото цените при авио стоките са най-малко с фактор 50 до 100 по високи в сравнение с автомобилните! Ще има или нови мултимилионерив България с една до две поръчки или някои стари ще се замогнат повече!
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Войводи ли сте шембаци ли сте иде и вашето време.Преди изборите разправяхте никога няма да пристанем на ГЕРБ.Никога няма да гласувам за вас.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По надолу някакъв пише, че не строили 14 км тунел до Кресненското дефиле ,защото нямало как да вземат комисионна от чужди фирми, които само те имали пробив на къртица. Тези 14 км тунел и двата моста по сметки струват 1 млрд евро, точно толкова, колкото и останалата за построяване магистрала Хемус от 247 км. Е кое е по- важно да се построи, кое ще има по-голям икономически принос и само това ли.
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идея:Цялата спешна помощ в страната да премине към ВМА. Интегрирано гражданско военно сътрудничество. Адекватно заплащане, първа категория труд, военна дисциплина и организация.Хеликоптерите без друго са като гълъби на мира, без въоръжение.Така ще са от реална полза.Мутафчийски може да го направи.Както е набрал скорост.И по-добра реклама за МО не може да има.Така или иначе, видя се че здравеопазването е елемент на националната сигурност.
34
1
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
вземи тия хеликоптери предизборно
33
1
 
8
 
! Отговори
Дайте ги преди 3 години
всичките пет, те за друго не стават, а и след като няма армия, защо са ви?
32
3
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
А САЩ и Германия що не ни подарят ? Дрони докарали в Румъния,Щото в Черно Море има Газ, Ердоган почва да я Вади , да не Би Случайно и Ние и Румъния да Тръгнем да Вадим Нашата , ще пазят морето ни с Дрони , да Не си вадим газта и петрола.Те Вече и Африканските Държави имат Всичко,Идват При Ердоган - Искат Това- Онова, и с Бартер, Ердоган им дава техника те дават Петрол , Газ, Злато,Месо, Фуражна Пшеница.Сега и Унгария купи от Турция - 310 бронирани машини Ejder Yalcin 4x4 с ракетите и лазери
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тотално неадекватна политика на управляващите.Последните две години частната фирма,,Хели ер"продаде и двата си мед.хеликоптера в чужбина.,а можеше ,да бъдат купени и от Министерството на здравеопазване.Явно Грузия е по-богата от България!
30
1
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Идват избори, гласувайте разумно.Търтея има още чекмеджета да пълни.
29
1
 
11
 
! Отговори
Светлинен преди 3 години
Не, нека лети Бойко този търтей, хората нека чакат в агония.Той е най-важен.
28
1
 
8
 
! Отговори
FFF преди 3 години
То и да има хеликоптери пак само за такива като прос*тата кърд**лийска.. Караянчевата ще се ползват.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шкемембестия ,,войвода"отново ни замазва очите!Коя държава няма мед.хеликоптери,може би само африканските.Стискат се за 20млн.,та поне да имаме 2броя,а харчат милиарди за военна техника,магистрали,градинки,помощи за бизнеси на сой хора!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да проси от братята турците и ще им прави някаква друга услуга в ЕС.редовен номер
25
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Дебел бахур , махни се , противен си на всички !
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да спадне тежестта на ДПС е нужна висока активност.Натискай за избори в два последователни дни!
23
1
 
6
 
! Отговори
D преди 3 години
Ако искате направо от кръжока 'Направи си сам' да поръчаме едни хеликоптери, пък каквото стане. Защо сега да се хАбим излишно и да вземем и ние нещо като хората.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да имаме щом няма начин да се усвои за Баце!Няма ли за чекмеджето няма да стане!Защо не направи тунела в Кресна?Защото българските изпълнители нямат такава къртица,а чуждите повече от 10% няма да му дадат за чекмеджето.И излезе Баце на телевизора и каза:''Аз съм до тук!Следващият след мене да ви го прави тунела.Ще направя още едно двулентово шосе до старото през дефилето''.И защо каза така?Защото от българските изпълнители ще вземе 70% за чекмеджето.Същото е и с хеликоптерите.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
шкембе-войвода в най-скоро време ще експоадира,хората покрай него да се пазят че ще ги изпръска.