Радев: От организацията на вота зависи легитимността на избраното НС

Президентът обсъди изборите със Сдружението на кметове на кметства
Обновена: 6 яну 2021 19:10 | 6 яну 2021 18:00, Красимир Ангелов
66
Радев: От организацията на вота зависи легитимността на избраното НС
Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев обсъди в Калофер готовността за провеждане на предстоящите парламентарни избори с кмета на града и председател на Националното сдружение на кметове на кметства Румен Стоянов, както и с представители на сдружението, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Срещата е част от инициирания от държавния глава кръг от консултации във връзка с организирането и провеждането на изборен процес, гарантиращ здравето на българските граждани и конституционното им право на глас.

Още по темата
От създадената организация и своевременно предприетите здравни мерки зависят не само доверието и активното участие на гражданите в изборния процес, но и легитимността на новоизбраните парламент и правителство, които да изведат България от кризата, подчерта  Радев.

Представителите на местните власти поставиха пред президента редица въпроси, свързани с организацията на изборния процес в условията на извънредна епидемична обстановка. Според тях идеите за допускане на болни и поставени под карантина граждани да упражняват правото си на глас в секционните избирателни комисии би повлияло негативно на желанието за вот и крие риск от намаляване на избирателната активност. Решение на този въпрос следва да бъде търсено в създаването на мобилни секционни избирателни комисии.

Обособяване на времеви диапазон за гласуване на възрастни хора, готовност за бързо отзоваване на медицински специалисти в секционните избирателни комисии при необходимост, както и увеличение на възнагражденията на членовете на мобилните секционни избирателни комисии, които ще бъдат в непрекъснат контакт с поставени под карантина гласоподаватели, също бяха сред направените предложения.

По време на срещата президентът подчерта, че каквито и решения относно изборния процес да се вземат на централно ниво, тяхното реално изпълнение зависи от капацитета на малките населени места. Затова е необходимо обезпечаването им със средства, указания и достатъчно време, за да бъдат приложени.

В Калофер държавният глава почете 173-ата годишнина от рождението на Христо Ботев. Румен Радев посети мемориалния комплекс „Христо Ботев“, Националния музей „Христо Ботев“ и отдаде почит пред паметника на бащата на революционера и поет Ботьо Петков.

Същевременно кметове на управляващата партия обвиниха президента Румен Радев, че не са участвали в разговорите за провеждането на изборите.

Обвиненията дойдоха от градоначалника на Карлово Емил Кабаиванов по време на посещението на държавния глава в Калофер.

Какво отговори държавният глава вижте в следващия репортаж на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До БАНкоСамо одобрението на *** е 100%...
48
0
 
0
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Все наляво гледа този президент, а чака от десните . . .Жалко наистина.
47
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Каракачамаков: Привет Каракачамак. "Мараба"? Както виждам, и до чуждите езици вече си стигнал. Е, то е "Мерхаба", но тъй като сигурно още го учиш турския език, да ти е простено.
46
1
 
1
 
! Отговори
До тролската дружина преди 3 години
Четохте ли статията или пак пишете г'лупости по опорната точка?Въпросът към правителството е: Ще осигури ли условия за нормална политическа кампания. Без хоро в Тунжа, но с възможност за срещи с избиратели. Не им се иска, нали? Министър Ангелов ще наложи нужните на ГЕРБ забрани. А кой има най-много пари за платена агитация по телевизионните студия? Май ГЕРБ.Ето, това им казва президента Радев: "От организацията на изборите зависи легитимността на новоизбраните парламент и правителство".
45
2
 
5
 
! Отговори
поправка преди 3 години
НЯМА РАДЕВ !!! Има Десислава Радева - дето ежедневно набива чемберите на неадекватния ушат Фигурант, под зоркия поглед на Решетников и Кремъл
44
1
 
1
 
! Отговори
Карловец преди 3 години
Точно Кабаиванов да обвинява... Наричаха го "Едно-левче доктор". Издаваше като лекар болнични листове по за един лев... Все едно кой и за какво ги поискваше. Той едва се отърва от въжето заради кражби около софийския ***, имаше и други афери с някакви си 27 хил. лева. Със съдействието и помощта на купени съдии и прокурори в Карлово, после и в Пловдив ... И както е обичайно , "невинен"!Нека Кабата да мълчи за да не се обади някой от бизнесмените, който му дава пари за да купува ромите...
43
0
 
4
 
! Отговори
GG преди 3 години
Този от сега ли започна да реве ?
42
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като знаем кой ще организира вота.,сещайте се какво ще бъде следващото народно събрание.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политическа търговия!
40
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата ни струва много повече. Тези чекмеджета са от нашите джобове, а и разходките с джипове /от горското стопанство/, хеликоптер. Този наглец ръси само простотии и си живее неговия мутренски живот с елементарен изказ. Мисирките вдигат шум около него, а кърджалийската ............. , дето му е шефката е по зле и от него. Човек се чувства омазан от тях. Време е да си ходят.
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Объркан!Чака инструкции от Кремъл и Позитано!Кукла на конци!
38
4
 
16
 
! Отговори
Радев-матрьошка преди 3 години
Радев е като руска матрьошка. Отваряш го, а от вътре изскача дългата глуповата Деса. Отваряш Деса, а от вътре изскача ***. Отваряш ***, а от вътре изскача Путин...
37
10
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ОДОБРЕНИЕТО ЗА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ И КАСКЕТ ГЕШЕВ Е РАВНО, ПО 10 % !!!НЕОДОБРЕНИЕ .....62 - 70 % !!!ПАРЛАМЕНТА НА ГЕРБ ..... 7 % !!!!РЕЗИЛА ВИ Е ПЪЛЕН !!!!
36
5
 
15
 
! Отговори
АНДРЕШКО преди 3 години
Ох колко е прозрачен и напорист Радев когато си вре гагата в политиката - знае ,че ГЕРБ ще спечели и още от сега се застрахова за песента на манолката - ,, Кой ми с-ра в гащите.,,
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е ъгъл на 179
34
3
 
20
 
! Отговори
анономен преди 3 години
Този е тотално сбъркан
33
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаАко този тип продължава така ГЕРБ отново ще са първа сила в парламента!!Гласувайте за Борисов срещу Радев!
32
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От организацията на вота зависи легитимността на избраното НСказа нелегитимния президент Радев назначен на поста от руската разведка генерал Решетникав.
31
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом прочетох мнението на чебурашката, веднага ми се прииска да тичам и да гласувам за шайката на мутрите!Ха ха ха ха ха ха....
30
17
 
4
 
! Отговори
До чебурашка преди 3 години
Да, да...Твоето мнение го знаем, господин гербав ***!Денонощно си тук, да тролиш за господаря си, идолът на простите!