Нинова - категорична: Реформата продължава

Част от левицата се обяви против изключването на Георги Гергов от партията
8 яну 2021 19:15, Петя Славова
54

Протест пред централата на БСП след изключването на Георги Гергов от партията. Пловдивски социалисти, които вече свалиха доверието си от Корнелия Нинова, се събраха на "Позитано" 20, предава Bulgaria ON AIR.

Те поискаха отговори от ръководството на БСП, защото смятат, че след като Гергов е заявил желание да напусне Националния съвет, той не може да го изключва от партията.

Още по темата

Докато недоволните казваха, че няма да си тръгнат без среща с лидера на партията, Нинова публикуваше в социалните мрежи. Тя написа, че реформата в БСП продължава.

Според пловдивските социалисти при изключването на Георги Гергов от левицата, има грубо погазване на процедурата.

"По устав и по-правилата би трябвало първичната организация да вземе такова решение, до момента такова решения няма, дори не е повдиган въпроса", категоричен е Тодор Стоилов.

Според експертите в скандала около Георги Гергов няма изненада, тъй като ръководството в негово лице съзира воденичен камък пред имиджа на БСП. И изтъкват, че още преди близо година Нинова го призова публично да напусне партията.

"Сигналът, който ръководството на партията се опитва да представи в национален мащаб, е да каже, че ще бъде безкомпромисна и че независимо от това кой какви позиции заема, какви връзки и контакти има, че няма недосегаеми в самата партия, в този смисъл да уплътни своята претенция, че стои на страната на морала", смята Борис Попиванов.

До колко обаче "другарският огън" ще повлияе на резултатите на левицата в предстоящите парламентарни избори?

Според Попиванов най-важното е до каква степен опозицията в лицето на БСП ще бъде в състояние да представи себе си пред българските граждани като убедителна алтернатива на ГЕРБ.

Срещата обаче така и не се състоя, а социалистите от Пловдив записаха видеообръщение в социалните мрежи към лидера на партията и заявиха, че за тях битката не е приключила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Kаракачамаков: Качамак, започваш да се изразяваш все по-п'росташки. Предният ден "Мараба", днес "***". Реши ли човек да е гербаджийски ***, това става с него. Трябва да е п'рост като бат'си Бойко.
45
1
 
2
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Протестират "хранените хора" на Гергов, а тролската дружинка им приглася.Бойко подари на Георги Гергов 43 милиона лева държавни пари за една дупка в центъра на Варна, която на никого не е нужна и не струва и една десета от това. И оттогава той събира около себе си опозиция за да мъти водата. Достатъчно е човек да разбере какво притежава (а и да му види дебелия врат) за да му стане ясно, че той няма нищо общо със социалистическа партия. А дупката си стои и до ден днешен, но за Каскета е невидима
44
1
 
5
 
! Отговори
ПриватизираамПартия преди 3 години
Приватизаторите-милионери в "социалната" партия с сбиха за власт! Винаги съм знаел, че жените са по-подли - другарката изпревари другарчето си... и му резна пионерската връзка, барабар с гръцмуля!
43
7
 
9
 
! Отговори
име преди 3 години
изгонването на гергов е печеливш ход за бсп само нинова имаше смелост да го изгони
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не щем ЦЦ, искаме БСП да се връщат на власт.
41
8
 
12
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
БКП/ БСП Е МНОГО ДОБРА В "ЗАКОННИТЕ КРАЖБИ И ПРИВАТИЗАЦИИ"!ВИЖ НИНОВА ...И НЕ ПИТАЙ ЗА ДРУГИТЕ...ХА,ХА,ХААААААААААА
40
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП са най добри във фалирането на държавата, направо експерти, след тях трева не никне.
39
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП е една от най-добрите партии,какво сте се разлаяли?Другите не сте по-хубави от тях!
38
6
 
13
 
! Отговори
ПОПРАВКА преди 3 години
СИНЧЕТО НА НИНОВА Е В АМЕРИКА /ФАЩ/...ХА,ХА,ХААААААААА....ТАМ СЕ УЧИ НА "НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗЪМ"...ХА,ХА,ХААААААААААА , ВИЕ КАК МУ ВИКАХТЕ ..."ФАШИЗЪМ" ЛИ...??!
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДрОгариТо пък щото в другите партии изобщо няма крадливи и незоконно забогатели? А?Всичките са същите, в момемнта не се борят за България протестиращите,а сплашиха Доган,защото искат порции,но не са получили доверието на народа ,съответно и не им се полагат порции,затова искат нови избори и притискат правителството по всякакви начини.
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В такъв случай тя незабавно трябва да се самоизгони, тя е от същото котило крадливо.
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реформата продължава - Румен Овчаров осъден престъпник е в ръководството на партията, всеки да си вади изводите. Демокрацията и отнела много, ама много!
34
3
 
12
 
! Отговори
ДрОгари преди 3 години
Ко каза ко? Нинова да махнела незаконно забогателите? Ами нали и тя е такава, бе другари. Докато вие събирате стотинките за вестник Дума, сина й учи в Англия. Това да не е без пари.
33
2
 
8
 
! Отговори
Импекс преди 3 години
Тази досъсипа БСП. Да си вземе парите от Техноимпекс и да остави социалистите на мира.
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожелавам успех на БСП на следващите избори!
31
4
 
10
 
! Отговори
Свободна тв преди 3 години
нинова а МАСЛАРОВА как е ? добре ли е че нали нови сили вкарваш в партията??
30
4
 
6
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Да не бъркаме Калофер с Калифорния. Да, ГЕРБ ще спечелят парламентарните избори (за късмет на БГ), но Радев играе на други избори - президентски. И няма да спечели, такава е картината към момента. Няма капацитет за политик, а и ще бъде обгрижван от прокуратурата. А ляво-десен съюз (БСП/ДПС/файтонджиите "вдясно"/ИТН/Костинброд + ГЕРБ/СДС/няма други вдясно) е невъзможен и нежелан, споко.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искате ли пак да ревете от преследващи цецомобили,слухтене,преследване,мачкане? Ако да - тогава гласувайте за Радев и ЦЦ !
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пян ГъМоже,в други държави има коалиция между дясното и леви партии,например в Германия,но нещата се очертават зле за България на бъдещите избори,много по-зле от управлението на ГЕРБ-ВМРО,много по-лошо,гласувайте за ГЕРБ,ДПС,БСП,АБВ,Възраждане,ДСБ,СДС,но не и за Радев,гласувате за Радев,получвате Цветанов!
27
5
 
10
 
! Отговори
ПРОРОКА преди 3 години
КМЕТА НА ПЕРНИК , БЕШЕ АБСОЛЮТНО ПРАВ!КРУШОВСКАТА *** , НАИСТИНА СЕ ОКАЗА МНОГО ТАПА ,ЗЛА, ПРОСТА , АЛЧНА И ЗЛОПАМЕТНА ***!БКП-то НА БЪЛГАРИЯ , НАЙ-НАКРАЯ СИ НАМЕРИ МАЙСТОРА...ХА,ХА,ХАААААААПРИ, ДИКТАТОРИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА НАПАСТ--ВИНАГИ Е ТАКА:-ЛИКВИДАТОРИТЕ НА СОБСТВЕНАТА ИМ ПРЕСТЪПНА БАНДА , ВИНАГИ Е ОТ РЕДОВЕТЕ НА САМОТО КОТИЛО НА БАНДАТА, ЗАЩОТО ТЕ ТАКА СА ВЪЗПИТАНИ И ОБУЧЕНИ!КОЛКОТО И ЧЛЕНОВЕ ДА ГОНИ НИНОВА--ВИНАГИ ЩЕ ОСТАНЕ НЯКОЙ , КОЙТО ДА Е МЕРАКЛИЯ ЗА ПОСТА Й...ХА,ХА,