Нинова - категорична: Реформата продължава

Част от левицата се обяви против изключването на Георги Гергов от партията
8 яну 2021 19:15, Петя Славова
54

Протест пред централата на БСП след изключването на Георги Гергов от партията. Пловдивски социалисти, които вече свалиха доверието си от Корнелия Нинова, се събраха на "Позитано" 20, предава Bulgaria ON AIR.

Те поискаха отговори от ръководството на БСП, защото смятат, че след като Гергов е заявил желание да напусне Националния съвет, той не може да го изключва от партията.

Още по темата

Докато недоволните казваха, че няма да си тръгнат без среща с лидера на партията, Нинова публикуваше в социалните мрежи. Тя написа, че реформата в БСП продължава.

Според пловдивските социалисти при изключването на Георги Гергов от левицата, има грубо погазване на процедурата.

"По устав и по-правилата би трябвало първичната организация да вземе такова решение, до момента такова решения няма, дори не е повдиган въпроса", категоричен е Тодор Стоилов.

Според експертите в скандала около Георги Гергов няма изненада, тъй като ръководството в негово лице съзира воденичен камък пред имиджа на БСП. И изтъкват, че още преди близо година Нинова го призова публично да напусне партията.

"Сигналът, който ръководството на партията се опитва да представи в национален мащаб, е да каже, че ще бъде безкомпромисна и че независимо от това кой какви позиции заема, какви връзки и контакти има, че няма недосегаеми в самата партия, в този смисъл да уплътни своята претенция, че стои на страната на морала", смята Борис Попиванов.

До колко обаче "другарският огън" ще повлияе на резултатите на левицата в предстоящите парламентарни избори?

Според Попиванов най-важното е до каква степен опозицията в лицето на БСП ще бъде в състояние да представи себе си пред българските граждани като убедителна алтернатива на ГЕРБ.

Срещата обаче така и не се състоя, а социалистите от Пловдив записаха видеообръщение в социалните мрежи към лидера на партията и заявиха, че за тях битката не е приключила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е кукла на конци на Цветанов, ЦЦ се готви да ви изиграе същия номер както изигра с ГЕРБ, да избутат напред друг,например като Радев(който ще е новия Бойко),а отзад да играе Цветанов."Републиканци за България" е проамериканска партия, "Демократична България" е свързана с кръга "Сорос".Цветан Цветанов и Христо Иванов са в "отбора" на президента,
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е кукла на конци на Цветанов, ЦЦ се готви да ви изиграе същия номер както с ГЕРБ."Има ли смели неподкупни политици, които да направят коалиция, скоято да се премахне паралелната държавата", попита Корнелия Нинова винтервю за Радио "Фокус".Лидерите на опозиционни партии обаче не напират за коалиция с БСП. След "тайните срещи" на Корнелия Нинова с Цветан Цветанов,бившият втори в ГЕРБ направи проамериканска "партия" с президента РуменРадев, който мина на US позиции. "Демократична България" разчита на дясна София и ще я загуби, ако влезе в коалиция с БСП."Републиканци за Бъ
24
2
 
7
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 3 години
Сега е ред на другарката Нинова да пие горчивото лекарство. Дръжте се, другарко Нинова. Спомнете си светлия пример на другаря Сергей Станишев и не бързайте да разваляте седЕнката.
23
10
 
2
 
! Отговори
ОТ СВИНАРНИКА преди 3 години
Квии..к Квии..к свърши КЕЛЕПИРА! Герговци под строй в ГЕРБ! Иначе няма КЕЛЕПИР!
22
5
 
3
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Начииии другарката Нинова бих я уважил!Многократно!!!!Кърджалийската ще иска повече иРкия....А е у двете са си мастики, ама Корнито повече хваща окото.... ;)
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е Нинова, нейните я търсят да я бият.
20
7
 
2
 
! Отговори
бе не беше ли преди 3 години
геров тоя на който герб...респективно община варна наплати милиони да закупи от него дупката в центъра на варна след като се разбра , че там има старинни разкопки и не може да се строи . та му направиха услуга след като се разбра ,че не може да спекулира с имота който е безполезен. всичко е една игра за пред 80-те % от избирателите...няма леви няма десни има държавни пари ...спора е кой да ги усвои...окраде
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Покрай извършваните еднолични реформи , диктаторката Нинова да не прекръсти партията отново на БКП?
18
4
 
11
 
! Отговори
Петър Гергов преди 3 години
Престъпната столетница не може да си оправи нейната *** (тресат се от скандали и вътрешни противоречия) но направили заявка да управляват България! Е няма такъв гьон суратлък!
17
2
 
9
 
! Отговори
4epa преди 3 години
КОРНЕЛКА ОБИ4А САМО РУМБУРАК И Р- ОВ4 И ПАРАТА !!!!!!!!!!!!
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова ще осигури победата, но победа за ГЕРБ.Човекът чийто заповеди следва Нинова очевидно е заинтересован ГЕРБ да спечели. Бизнес интереси просто.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Как цирк бре! То си ее зоопарк.Клетката на маймуните.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гошо...ТъпотоОще една руска партия в България ли ще си направи гергито?
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли най - после България да бъде управлявана от умни и достойни специалисти, вместо от пилитици и калинки!На БКП-тата (вкл. ГЕРБ, ДПС и т.н. всякакви безизвестни партийчета...) рИформите им ги гледаме 30 нгодини. От зле - по-зле.А като дойде БСП-то - най-зле! :(
12
1
 
7
 
! Отговори
Нинова - рИформата. преди 3 години
За Ицето нищо не остана...
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този цирк ли се готви да оправя България ?????Не,мерси !!
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво е да си оправят партийката,а после да претендират да управляват Държавата !!!Всъщност,само погледнете отношението на Нинова към съпартийците си ,представете си какво ни чака ако тази мр,ъсница е премиер ....
9
2
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Гергоф да не го...мислим,ще си направи...собствена партия;партия на...милионерите.Ще има 1000х1000 членове,защото Гергоф ще ги научи...къде са милионите.Те висят в...торби по дърветата и Гергоф знае къде са тези...дървета.Филибейци да не го...изтърват и да влезнат първи в неговата...милионерска партия.Първите винаги...пичелят,защото те ще научат...първи за дърветата.
8
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, то на всеки избори боя за гласоподавателите на БСП става все по-безмислен, защото те стават все по-малко и по-малко.Никой не вярва на червените.
7
9
 
4
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Защо ми триете коментара, защото като се каже истината боли.в Тервел до сега беше кмет на БСП, изведнъж стана ГЕРБ.всеки комунист стана социалист а сега е ГЕРБ.всички сте от едно котило.