Каракачанов: РС Македония може да има дата за преговори още януари, ако подпишат анекса

Към момента не сме говорили за бъдеща коалиция с ГЕРБ, разкри той
9 яну 2021 19:31, Анисия Иванова
119
Каракачанов: РС Македония може да има дата за преговори още януари, ако подпишат анекса
Снимка: БГНЕС

РС Македония е имала шанс още ноември миналата година да насрочи дата за преговори, но не е пожелала да се възползва от него. България не е наложила вето, просто е казала, че не са готови за дата за преговори. Това каза по NOVA News вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Според него България е „за“ разширението на ЕС в Западните Балкани, а езикът не омразата срещу всичко българско ни притеснява. Омразата е на базата на груба и гнусна фалшификация на историята.

Още по темата

"България има негативен образ с обидни квалификации в македонското съзнание. РСМ има шанс да получи дата за преговори още януари или февруари, ако подпишат анекса с 12 точки, които сме предоставили", заяви още министърът.

Каракачанов коментира идеята Конгресът на САЩ да стане полово неутрален.

"Философиите на ултралиберални кръгове и идеологии, които искат да направят обществото без полова определеност, ми мирише на лош краен резултат", каза Каракачанов.

А относно парламентарните избори в България обясни, е дали ще са на 28 март, април или май, президентът трябва да реши до седмица.

"За ВМРО няма никакво значение. Към момента не сме говорили за бъдеща коалиция с ГЕРБ. Има неща, по които се различаваме, трябва единият да приеме визията на другия или да се направи компромис", обясни Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
3
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Не трябва да се дава възможност и гласност на ченгета доносници да изказват мнение по междудържавните ни отношения с Македониа. Тези хора са получавали пари за да бъдат платени агитатори и манипулатори на българския народ.ВМРО е създадена и се е борила за Независима Македониа. Какви наследници могат да бъдат каракачановци на тази организация.Създадени са за да ограбят и окрадът имотите на Македонските дружества в България.Прокуратурата да се задейства..време е.
83
7
 
7
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Всеки който не вярва на Българските исторически измишлйотини и манипулации е Предател.Желязна българска логика.
82
13
 
8
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Вчера подписахме Договор за Добросъседство с Македониа,а днес вече търчим с рамки,анекси и всевъзможни щуротии и се оплитаме в собствените си мрежи от лъжи и манипулации.Можем да лъжем себе си колкото си искаме,но не може да излъжем света и в частност Европа.Комплексите ни за малоценност и манията ни за величие са безгранични и от това само губим международен престиж.Много вярваме на лъжите си.
81
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еи това в България много прердатели. За нищо не ставаме. Македонците ни плюят ние се правим че дъжд вали, Докато не застанем целият народ на единна позиция срещу македонските двуличници и измамници няма да се управят нещата. Сега слушам че каракачанов клекна ако подпише ли анекса и готово пускаме ги за преговори за ЕС. Има една стара поговорка Вълкът козината си мени но нравът не. Това се отнася както за макетата така и за нашите политици
80
4
 
15
 
! Отговори
Абе преди 3 години
До дипломатВие кухи *** ли сте? Никой не иска от тях да не са "македонци"! От тях се иска да не крадат българска история от преди 1945г., да си кажат, че азбуката и езика им са наложени същата 1945г., както и да не македонизират отдавна починали хора! Това е.
79
1
 
4
 
! Отговори
Финансист преди 3 години
Няма и как да говорите с Герб, защото ти и Методиев Борисов не можете нито да говорите, нито да управлявате. Ако не е така, депутатите трябва да питат правителството и министрите му, кои емитирах заеми за повече от 30 милиарда лева ! Честито на тройната коалиция и техните политици !
78
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТЕБЕ КОЙ ТЕ БЕ УТРЕ ЩЕ ТИ ЗАПОВЯДАТ И ТИ НА БЕГОМ ХА ХА НА БЕГОМ ЩЕ ПОДПИШЕШ
77
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Темата Македония се изчерпа. На хората им омръзна да слушат от сутрин до вечер за това. Не виждам какъв успех за външната политика на страната би било да се подпише някакъв анекс на договор, за който лидера на опозицията казва публично че първата му работа ако дойде на власт ще бъде да го "прекине"? Освен това няма абсолютно никакви гаранции че договора ще се изпълнява и след анекса. Пак ще има шикалкавене.
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Капитализира по македонския въпрос!!!
75
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еееее Шкембе коленичи пред македонците, ВЕТОООО ВЕТООО и може да януари-февруари
74
6
 
4
 
! Отговори
Додо преди 3 години
До Мерси за Бана!Прав си, във всеки един момент е готов да свали гаштите и да се одyпи в правилната посока. Капитализира от години по македонския въпрос, защото е болна тема, но ако трябва да вземе пищова да се бие за Македония, както нашите герои от времето на Гоце и Ванчо, ще си вдигне панталона и ще се скрие в първич храст. Гаранция!
73
0
 
3
 
! Отговори
. преди 3 години
До АнонименМного искам да си намеря жена за една нощ! Дай още информация, телефон, снимки, адрес, всичко необходимо, да се облажим тука!Мъж за една нощ има ли? Щото чувам, било сега много модерно, всички от новото добро утро и те по модата! Давай информация, щом имаш, не се стискай!И плюс ти дадох!
72
1
 
16
 
! Отговори
До 80 преди 3 години
БГ направи достатъчно добронамерено по човешки като за братски народ,до договора се държаха солидарно,след това получи титовизъм!Отвори им вратите,не се оцени,за съжаление при тях зомбирането с години чрез Белград е прекалено дълбоко.Заев дори не смее да изрече думата българи ,като местни.Опозицията се държи наопъки.Но едва чрез комисията разбрахме какво пише в учебниците.Не знам каква дипломация трябва,като се сблъскваш само с лицемерие и интриги.Затова се стигна до анекс и по твърдо отн
71
1
 
12
 
! Отговори
До 80 преди 3 години
Договора не се спазва защото няма конкретни срокове,тупаха топката като са смятали,че с негативна кампания срещу БГ след подписването,ще клекнем,наеха й лобисти.Т.е. договор колкото да получат рамо.Гърците им отнеха античноста,направиха компромис с езика,но вкараха уточнение със * ,че е от южнославянски.За нас остана македонизма на антибългарска основа,историческите фалшификации от времето на Тито,чрез еничарите и сръбските служби останали в СМ.В анекса има конкретни изисквания не само срокове
70
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех защо майка България няма свестни дипломати, няма ли кой да обясни на шкембе войвода, че подхода не работи. Да подпишели анекси, е дори това да стане, вижте какво става с договора който вече е подписан -НЕ СЕ ПАЗВА, това ще се случи и с другите договори, анекси и поданекси- макетата няма да ги спазват. Единственото което им действа отрезвително, е ВЕТО до дупка,и печелене на съмишленици за нашата кауза в ЕС, печелене на съюзници които споделят и подкрепят нашите идеи. Вето до дупка.
69
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кое е това НОРМАЛНО ПРАВИТЕЛСТВО?Сегашната позиция на българското правителство се одобряма от 85% от хората в България.Да почакаме друго правителство, което ще ни натресе решение, което не одобряваме ли?
68
21
 
9
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
ГЕРБ и ВМРО се Изложиха в сектор Външна Политика . Каракачанов да не се прави на Тръмп - в последния момент да подписва Укази . Решението на Спора - България - Северна Македония , трябва да се ОТЛОЖИ - до идването на Нормално Правителство на Република България .
67
11
 
11
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Другия път пак глаувайте за ченгета като този ***. Ненадминат крадец и псевдо политик който се взема на сериозно,но е видимо,че разчита на квази патриоти и българско невежество. Да връщат всичко на Македонските дружества и Прокуратурата да помисли за топло местенце за него и всички хиени около него.
66
8
 
22
 
! Отговори
Вето за крадц.на ист преди 3 години
РСМ трябва да признае писмено двата известни на целия свят факта:1. Историята на РСМ започва след края на Втората световна война2. Македонският език произлиза от българския език.Не ги ли признае - ВЕТО на членството им в ЕС.В евпропейското семейство няма място за дребни хитреци, лъжци и краци на история.
65
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До да,да ама не Продължение:минава през проходите на Осоговската планина във Вардарска Македония за да освободи българите и в тази многострадална земя! Има разсекретена кореспонденция между Бисмарк и руския цар по въпроса! Териториите са били предварително разпределени! А сега в Скопие вилнее"дълбоката държава", която е сърбоманска или всякава друга, но не и българоманска!