ГЕРБ със законопроект за гласуване на хора под карантина или в болница

Дариткова: Все още не обсъждаме дали Борисов ще е кандидатът за президент
10 яну 2021 14:08, Елка Василева
25
ГЕРБ със законопроект за гласуване на хора под карантина или в болница
Снимка: архив, БГНЕС

"Имаме готов законопроект, който да даде възможност за гласуване на лицата, поставени под карантина или настанени в болница с коронавирусна инфекция, да гласуват на предстоящите парламентарни избори". Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова пред БНР.  

Тя изказа надежда в оставащите седмици на парламента да бъде постигнат консенсус с останалите партии, за да могат да се гарантират правата на всички български граждани и да се постигне максимално възможно участие на всички в условията на пандемична обстановка.

Председателката на ПГ на ГЕРБ заяви, че управляващите са готови да изпълнят всички законови ангажименти, за да се проведат коректно организирани и честни избори в страната.

Дариткова отговори и на въпроса дали ГЕРБ може да влезе в коалиция с БСП след парламентарните избори.

"Ние нямаме врагове, наш враг е коронавирусът. ... Винаги сме държали на това да се запазят възможностите за постигане на консенсус, да не се горят всички мостове, дори и с политическите ни опоненти, защото в моменти на криза България има нужда точно от това", каза Дариткова.

Още по темата

Темата дали Бойко Борисов ще бъде кандидат на ГЕРБ за президент не се обсъжда в партията, категорично заяви Даниела Дариткова и уточни, че в момента усилията на ГЕРБ са насочени към парламентарните избори.

"Трябва да се търсят поводите за диалог и за съвместна работа. Упреците да бъдат отправяни коректно и безпристрастно, за да имат тежест институциите и да бъде демокрацията силна" - така коментира тя продължаващата конфронтация между президента и премиера.
С нивото на комуникация, което не е предполагало участието на премиера Бойко Борисов, обясни Дариткова неявяването на министър-председателя в Европейския парламент на изслушването на Мониторинговата група за демокрация, върховенство на закона и основни права.

По думите ѝ начинът, по който се приема премиерът от лидерите на другите европейски държави, е показателен, че той е уважаван и добре приет. "Нашите политически опоненти и в Европа правят всичко възможно, за да дискредитират България". Тя посочи, че влизането на страната в т.нар. чакалня на Еврозоната показва, че България е добре оценена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Bg. преди 3 години
Мъж в пола е тази Даритковаааа
12
1
 
13
 
! Отговори
1 преди 3 години
тази дариткова,ако не беше балдъза на бившия земеделски министър миро-мъзгата,щеше,да си седи още на село,а сега се прави на велик политик.
11
2
 
8
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Ще го измислят ! Няма как да не го измислят! Те измислиха как да гласуват покойниците,та това ли ще ги спре ?!
10
2
 
10
 
! Отговори
ну ПОГОДИ преди 3 години
ТИКВО ..ВЕЧЕ ТИ СВИРЯТ ПОСЛЕДНИЯТ ВАЛС...МИСЛИШ СИ ЧЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИШ ПАК АМА НЕ ,ИМА ЕДНА ПЕСЕН ЗА ТЕБ ТЯ СЕ КАЗВА /// НАДАЙ СА ФУ..ЬО НА ПИЕНИ ЖЕНИ...
9
4
 
12
 
! Отговори
магаревъд преди 3 години
Бойкоборисов предателя, ислямотурската ***, гуемия преател на ердоган, за президент на България ли го гласите, бе *** гербави?
8
3
 
10
 
! Отговори
магаревъд преди 3 години
Бойкоборисов предателя, ислямотурската ***, гуемия преател на ердоган, за президент на България ли го гласите, бе *** гербави?
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка и съд за шайката!
6
2
 
11
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
Пак ще измислят някоя глупост. 11 години нищо читаво не видяхме от тях, едва ли сега, когато са объркани от края далаверата ,,Народно събрание" ще сътворят нещо полезно.
5
3
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Последните...напъни на изтърканите бокови...калинки.Има много...голем прооблем пред Боко Кюлче Банкянски,че няма с кого да ги замени.Службомера се...върти и отброява последните...седмици и дни на боковата...велика партия,на власт.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов иска да е кандидата на ГЕРБ за президент, ама сега тръпне в несигурност защото Дариткова и компания още решават дали ще е той.
3
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсурдно е да приказват как обсъждали дали Борисов да е кандидата им за президент, когато решението го взема еднолично той и ще бъде това, което Борисов каже. Другите в ГЕРБ са просто изпълнители на Неговата воля. Той е самодържеца, бащицата, боса, падишаха. Другите в ГЕРБ са част от придворните и слугинажа.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТСП дори и администрацията почна да се гнуси от тази партия
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието е подвеждащо: Борисов НЕ Е обсъждан за кандидат за президент, не "все още не е обсъждан за кандидат за президент".Има съществена разлика.