Лидерът на АБВ Румен Петков предложи изборите да са на 15-16 май

Основната грижа трябва да е за здравето на хората
Обновена: 10 яну 2021 12:06 | 10 яну 2021 12:04, Елка Василева
44
Лидерът на АБВ Румен Петков предложи изборите да са на 15-16 май
Снимка: БГНЕС

Според лидера на ПП "Алтернатива за българско възраждане" /АБВ/ Румен Петков приемливите дати за провеждане на парламентарните избори са 15-16 май. Петков каза това по време на среща при президента Румен Радев във връзка с предстоящите избори.

Държавният глава се среща с извънпарламентарни политически партии на "Дондуков" 2. Разговорите са част от поредицата консултации във връзка с организацията и провеждането на предстоящия парламентарен вот.

Лидерът на АБВ смята, че трябва да има прецизиране на понятието "удължен изборен ден". Той предлага стартиране на изборния процес на 15 май в седем сутринта, прекратяване в 19.00 часа, подновяване на другата сутрин в седем и окончателно приключване на изборния процес на обяд, което ще даде възможност избирателните комисии да приключат работа в светлата част на деня и да не са преуморени.

Датите 15 и 16 май ще създадат предпоставки за по-малко хаос в изборния процес, допълни той, цитиран от БТА.

Още по темата

Според президента Румен Радев трябва да е ясно как ще бъдат запазени гласовете на хората, ако изборите се проведат в две дати.

Изцяло споделяме притеснението ви, че изборите ще бъдат в особена среда заради пандемията, се обърна Петков към президента Радев и допълни, че от партията имат и притеснения, че ГЕРБ и Борисов ще се опитат да ги направят традиционни, с купуването на гласове, корпоративния вот. Той допълни, че основната грижа трябва да е за здравето на хората, на участниците в изборния процес.

Президентът Румен Радев заяви, че целта на тези консултации е да се мобилизират институциите, граждански организации, партии да намерят решения за доверие в изборния процес, което да доведе до по-висока избирателна активност и легитимен парламент. По думите на държавния глава не трябва да се допуска зад паравана на здравните мерки да има по-широка възможност за манипулация на изборния процес.

До момента има консенсус, че трябва да има законови промени, които да гарантират правото на глас на българите под карантина и изолация, ясно разписан здравен протокол, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
20
 
! Отговори
поръчков преди 3 години
Румен шадравана изпълни поръчка за насрочване изборите през май. Предполагам че е предал поздрави на Радев от братя Галеви, които като Божков ще искат да участват в консултациите.
14
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изборите трябва да са ВЧЕРА!Оставка на хунтата!!!
13
1
 
21
 
! Отговори
4epa преди 3 години
КЪДЕТО Е РУМЕН ПЕТКОВ ТАМ ВСИ4КО ИЗСЪХВА, ПРОПАДА И ФАЛИРА !!!!!!!!!!!
12
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешковци, тези които искаха незабавни изборите още миналото лято виждайки, че падат зад борда се чудят под какъв предлог да ги отложат възможно за най-късно. Дори изведнъж се сетиха че най-важното е здравето на хората. Какво здраве бе Петков, та ти ако дойдеш на власт ще умориш нацията и ще ликвидираш България.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не му ортурва дата ХХХ, определена от президента, отпада от играта. След 4г - пак
10
20
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Байчо,на президента не му дреме за твоите вълнения.Той ще му мисли наесен.А дали ще се кандидатира отново за президент или ще направи партия,отново ще спечели.Ти него не го мисли.
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига сте си чесали езиците.Какво значение има дали изборите ще са в края на март, през април или май?Здравето на хората сега не е по-малко застрашено ,пред вид стълкновенията в магазините,тайните купони в ресторантите,частните сбирки по всякакви поводи и т.н.Ако отидеш да гласуваш с маска и ръкавици,какъв е проблема?
8
2
 
20
 
! Отговори
Бай Баяни преди 3 години
Румен Радев: " когато посочих най-приемливата дата за изборите 28 март, не съм мислил за пандемията. Обадиха ми се оттук- оттам и се замислих. Ще взема да свикам консултации и ще проточа времето до издаването на указа. А бе, нещо ме хвана страх, че ГЕРБ отново ще спечелят изборите".
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пиян Куткудеков....
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комплексираната фатмунеста миниатюра лиже под всяка опашка сега за да има някакъв шанс за втори мандат после !!!!
5
0
 
28
 
! Отговори
Свидетел преди 3 години
Ха ! Пикаещият Румен Петков дори дава съвети ! Той може само да каже в кой шадраван е по-лесно да се пикае ! Нищо друго !
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко депутати се очаква да вкара АБВ в бъдещия парламент? Президента не се ли дискредитира като говори с израстъци на ДС? Народа не се ли пита защо отразяват това събитие? Дали това не е началото на поредната опорка? Когато дават думата на стари к*рви не е щотл са измислили нещо ново...
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво здраве мисли този бит и пиян кютук ,като на протестите един път не го видяхме с маска .АЛЧНИ И НЕ НАЯЛИ СЕ ЛИЦЕМЕРИ.
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И този изкочи от нафталина. Няма да влезе в парламента ама ще се добере до субсидийка.
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Петков дали е изтрезнявал последните 10 години ?